Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emziren annede uçuk ve bulaşıcılık hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmziren annede uçuk ve bulaşıcılık hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Emziren annede uçuk ve bulaşıcılık hk.
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2010 Saat 02:09
Merhaba KAdir Bey,kızımız 25 aylık,
Emziren bir anneyim dudağımda uçuk çıktı,Dudağımdaki uçuklar çok kötü oluyor.Zovirax krem ve 200 mg zovirax tbt.kullanıyorum günde 5 defa bu sefer sadece dudak kenarı ve burun alt kısmında oldu ve çok şişmediği için.tabletini kullanmadım sadece kremini kullanıyorum.Sormak istediğim soru ise,Dün akşam acı duyduğumda birkaç küçük sivilce şeklindeyken farkettim ve sık sık elimi yıkıyorum dokunmuyorum,kızımla da temas ettirmiyorum emzirme zamanlarında yakınlaşıyoruz ama dokunma ve öpme yok.Ama farkedene kadar bulaşmışmıdır.Çocuklarda çok tehlikeli olduğunu okudum ve işin kötüsü bulaşsada belli olmayabiliyormuş.Doğru mu? Bulaşmışmıdır? Ne yapmak gerekir? Önceden su çiçeği aşısı olmuştu ilgisi varmdır? Teşekkür ederim.Saygılarımla.

Ayrıca 1 yaş kkk aşısı ve su çiçeği aşısı arası sadece 19 gün doktorumuz tekrar gelmene gerek  yok dedi ve yapmıştı.30 gün yerine 19 gün olmasının sakıncası nedir? tekrarlanmalı mı? tutmaması söz konusu mudur? Doktorumuz tekrar yapmıyor tutmuştur diye inatlaşır gibi olmasın diye yaptırmadık ama içimde kuşku kaldı maliyetli bir aşıda size sormak istedim.Tutmama olasılığı var mdır 19 gün ara ile?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117154
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2010 Saat 20:04
İnsanlar, "Uçuk" virusunu hayatları boyunca 1 defa alırlar.Bu da genellikle bebeklik çağında olur, ayrıca hiçde o kadar abarttığınız kadar değildir. Meslak hayatım boyunca ağır bir "Uçuk" vak'am olmadı... Aşı işi yanlış olmuş ...İkiside "Canlı" aşı oldukları için, en az 30 gün ara ile yapılma mecburiyeti vardır... Zayıf bağışıklık bırakır... İmkan olursa, "Suçiçeği" aşısını en az 30 gün geçtikten sonra tekrarlayın...  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.