|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sorgulayanne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sorgulayanne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Eki 2015 Saat 12:34 |
Merhaba Kadir Bey. Bu ilk sorum olsa da pek çok konuda sizin yazılarınızdan faydalandım. Sorum şu: Bebeğim 9 aylıkken, rahimde yara ve enfeksiyon sebebiyle GYNOMAX adlı 3 günlük bir fitil kullandım. Prospektüste ilaç kullanılırken bebeğin sütten kesilmesi gerektiği yazdığı halde doktorum kullanabilirsin deyince kullandım fakat daha sonraları araştırdığımda ilacın içindeki TİNİDAZOL adlı maddenin süte geçtiğini, karsinojenik ve mutajenik risk taşıdığını okudum. 2 aydır kafamda hep keşkeler geziniyor, keşke kullanmasaydım fakat artık çok geç... Sormak istediğim bu ilaç bebeğime ne gibi bir zarar vermiştir?
İkinci sorum bebeğim 3 günlükken CRP 48 olduğu için hastaneye yatırıldı ve on gün ampisilinle antibyotik tedavisi gördü ( o zaman malesef ki sizin yazılarınızdan bihaberdim) şu an 11 aylık ve hala gece-gündüz gaz sancıları çekiyor. Kullandığı antibyotiklerin etkisinden olabilir mi? Veya normal mi? İnanın ki doktorlara götürmekten korkuyorum... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu tur ilaclarin, emziren annelerde bir zararinin olup-olmadigi; bilinmiyor.. Hamilelerde ve emziren annelerde bu tip deneyler yapilamiyacagi icin, Ilac firmalari bu sekilde yazi yazarak, kendilerini koruma altina alirlar..
Siz kullanmissiniz ve bir sey olmamis. Gerisine bos verin, takmayin kafaniza. Sirf; CRP yuksek diye, bir cocugu, hastaneye yatirmak ve antibiyotik tedavisi vermek, dunyada bir tek, Turk doktorlarina mahsustur.. CRP veya ASo yuksekligi varken, Antibiyotiklik bir durum coktan iyilesmistir.. Turk doktorlari; Enfeksiyon ile Enflamasyon arasindaki farki bilmezler.. Enfeksiyon'da, mikrobik hadise vardir, onda da; Antibiyotik sadece Bakteriel olanlarinda gerekir. Enflamasyon, doku reaksiyonudur. Ortada mikrop filan YOKTUR... Sepsis: Kanda mikrop olmasi durumudur. WBC yuksekligi var diye Sepsis( Kaninda mikrop var) var denemez. Ama, diyorlar, orasi Turkiye!!!. Bu kadar cahil olabileceklerini sanmam... Daha ziyede SAHTEKARLIK tir.. Sirf Hastaneye yatirip para tirtiklamak icin, bebeklerin bile hayati ile oynarlar.. Bunlar o kadar namussuzlardirki, 3 gunluk erkek cocugunu bile "IYE' var diye hastaneye yatirip, tedavi verirler.. Simdiki gaz sebebi; asiri unlu, nisastali veya sekerli gidalardan olur, bu tur gidalari azaltin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Eki 2015 Saat 20:06 |
|
![]() |
|
sorgulayanne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sorgulayanne
Kafama takılan son bir şey var doktor bey, bilinçlenmek için soruyorum. 10 günlük antibyotik tedavisinden sonra bebeğimi taburcu ettik fakat ertesi gün öğleden sonra emmeyi bıraktı ve ağırlaştı ne ağlıyor ne hareket ediyordu (sarılık değildi) akşama kadar bekledim düzelir diye fakat hala emmeyince doktora götürdüm. Orada tekrar yatış yapıldı ve verilen serumdan sonra bebeğim tekrar emmeye başladı. Teşhis yumuşak doku enfeksiyonuydu ve bu sebeple 3 gün daha antibyotik kullandılar fakat teşhis bana inandırıcı gelmedi. Doktordan cevap alamadım. Sebebi neydi sizce? Doktora götürmeseydim emmesi düzelir miydi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
3 gunluk iken yatirmalari,zaten sahtekarlikti. Bu yasta herhangi bir Antibiyotik gerektirecek durumda, "Kan Tahlilinde" WBC degeri:35.000'in ustunde olurdu. Bakin bakalim hastanede yapilan Kan sayimlarinda, WBC degeri kacmis.. O zaman anlarsiniz yediginiz kazigin boyutlarini..
Bu yasta bir bebek, acikinca, emer. Yok baska bir sekli!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|