Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Enfeksiyon..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEnfeksiyon..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Enfeksiyon..
    Gönderim Zamanı: 02 Nis 2011 Saat 18:30
Merhaba Kadir Bey ,
Başka başlık altıda yazışıyorduk ama çok uzun oldu kısaca toparlamak istedim.
Kızımız 38 aylık,3gün önce dr.a gittik.Genel muayene temiz dendi.Kan ve idarar tetkiki istendi.Allaha şükür idrar tahlilide temiz çıktı fakat.Kan tahlilinde kanda enfeksiyon çok fazla çıkmış.WBC 25,6 CRP 17,4  3 gün forsef iğne verdi dr.Günde 1 tane 3 gün ve 3 sa.ara ile calpol 6plus ve ibufen verdi 1 er ölçek dönüşmlü.3.iğneden 16sa. Sonra kontrole gittik kan tahlili yenilendi WBC 15 küsura düşmüş CRP 17,9 hala dr.u endişelenmemizi CRP nin sonrada düşeceğini söyledi.Ateşi hala devam ettiği için 3 tane daha forsef iğne verdi ateş düşürücülere devam dedi.Kızımız gün içinde çok su içtiği halde sadece 1 kere idrara çıkıyor.Dün ve ondan öneki gece yatağınada yapmış çişini neden olabilir kandaki enfeksiyon yüzündenmidir?
 Birde sesi değişti burun akıntısı yok ama burnu çok fazla tıkalı sabaha kadar horluyor dr.enfeksiyonla alakası yoktur dedi ama endişelendim sinüzit olabilirmi diye.Çünkü hafif öksürüğü var seside değişti ama akıntı burundan yok sadece genize var.Bugün iğne olacağı zaman çok ağladı önceden ağlarken dikkat etmedim belki normaldir ama burnun sadece sağ deliğinden akıyordu.öyle hiç normalde dışa akıntısı yok Forsef iğne sinüzitede iyi gelirmi? Pazartesi kontrolümüz var geç kalmış sayılırmıyız dr.telefonu cevap vermiyor.Günde 3 defa 1 er fıs iliadin sıktım sanki daha iyi gibi.İliadini 3 günde mi kesmem gerekli  Sinüzitse kronikleşirmi hemen.Teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2011 Saat 11:28
WBC baya yüksek, ernekadar anlattıklarınız "ağır bir Grip"  gibi isede, WBC nin yüksekliği, hem viral hem bakteriel enfeksiyonun beraber olması gibi..Ağızdan ilaç alanlarda iğne gerekmez. İliadini; 3 gün kullanıp kesin, bir gün bile ara verseniz, tekrar 3 gün kullanabilirsiniz.  
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2011 Saat 13:01
Teşekkür Ederim Kadir Bey,
Bugün kontrole gittik,6 tane forsef iğne sonucunda bugüb şurup verdi zimaks günde 1,5 ölçek 24 saatte 1, iğne olduğunuz vakitte verirsiniz dedi.
Birde dün gece kızıma banyo yaptırdım üstü çok kalın değildi ev 24-25 derece kısa kollu giymek istedi.yatarken uzun kollu giydirdim ve yatırdım.2 Gecedir çok terliyor ama dün hem çok terlemişti hemde ateşi kulaktan 35-35,4 arasında değişiyordu elleri buz gibi idi.Sabah doktoru bu gibi durumlarda makkatan bakın 35 in altı tehlikeli sarıp sarmalayın dedi.Ama dün kızım çok terlediği için ben terden ve enfeksiyondan diye çok fazla sarmadım.doktor her ne kadar birşey olmamıştır desede sizden yanıt almadan rahatlayamıyorum.Elleri hep soğuk şuan 36,5 larda kulaktan bugün sabah koltukaltı bile 35lerdeydi.

Birde iğnenin enfeksiyonun 4 ve 5. gecesi yatağına yaptı çişini normal mifdir? uyanamadığından yada enfeksiyondan mıdır başka bir sorun mudur?  Doktoruna sormayı unutmuşum. Şimdide bu düşük ateş çıkınca iyice endişelendim.

Tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 09:42

Kadir Bey yukarıdaki soruma ek olarak bu gece yine yatağını ıslatmış,ne olur yardım psikolojik midir? yoksa böbrek yada başka bir sorun mudur? çok korkuyorum ve üzülüyorum.Psikolojik olsa böyle üst üste olurmu.Gün içinde bebekleriyle oynarken hep iğne yapıyor onlara yada bana sürekli iğne olacak mıyım diyor birde iğnenin son 2-3 gününde hastanede bacaklarını bir hasta bakıcı bastırdı bizim tutmamıza izin vermedi.kızım çok korktu.Psikolojiktir diye biraz beklesemmi bu hastalıktan 1 aya yakın bir zaman önce yine 2 gece ve bir kerede gündüz oyun oynarken kaçırmıştı altına.Psikolojiktir diyerek hastalığının ve ilaçlarının bitimini beklemekle geç kalmış olurmuyuz.Üroloğa gitmek için :(((((( Teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 11:18
İYE için iğne gereksizdir, birde bazı antibiyotikler, idrarla atılmaz, karaciğerden atılırlar, bunlarda İYE larına  İYİ GELMEZLER.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2011 Saat 11:38
İYE değildi Kadir Bey kanda enfeksiyon var dendi,İdrar tahlili temizdi çok şükür.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.