Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Enfeksiyoz mononukleoz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEnfeksiyoz mononukleoz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burçintoprak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burçintoprak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Enfeksiyoz mononukleoz
    Gönderim Zamanı: 23 May 2015 Saat 19:47
Dr. bey iyiakşamlar;

Yine geçmeyen tekrarlayan bir ates vakası ile beraberim. Enfeksiyoz mononukleoz dediğiniz bu hastalık

türünü 4 yaşındaki oğlum sürekli yaşıyor.Bu duruma karşı bağışıklık geliştirmiyor mu neden sıklıkla biz bu

opücük hastalığını yaşıyoruz merak ettim.Bir de bu hastalığın  sık yaşanması sebebiyle verdiği zarar var

mı mesela dalağa?Bu hastalık ve bir çok hastalık için sürünme stratejisi kullanarak hiç bir ates düşürücü

ilacı ya da antibiyotiği tabiki de sayenizde kullanmıyoruz.Saygılar ve sevgiler.
BT
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119671
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2015 Saat 23:48
Enfeksiyoz Mononukleoz; hayat boyu 1 defa olur.. Kan sayiminda; MONO degeri yuksektir, kanda bakilan; MONO Test; (+) olur.
Bir yere bir zarari yok.
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 168
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı LİVANELİ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 00:46
Hocam ozur diliyerek soruyorum arkadasin konusuna ama benim oglumda cok sık gecirdi bu hastaligi siz hep enfeksiyoz mononukleoz demistiniz tahlillerine bakarak benim kafam karisti simdi hayat boyu bir kere gecirir deyince
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 07:51
Bazi Coxsackie viruslarida ayni tabloyu yaratiyor, her ikisindede, Kan sayiminda; monosit degeri artiyor. Ayird edebilmek icin, ayrica: "Mono Test" denilen testin yapilmasi gerekir ama, pratikman, her ikisinde de bir sey yapilmadigi icin, cok da kafa yormayin.. Enfeksiyoz Mononukleoz; 1 hafta , Coxsackie; 4 gun kadar ates yapar. Kan sayimindan ayird edemezsiniz.
Yukarı Dön
gulseven Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulseven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 20:17
Hocam bende bu konuyla ilgili bir soru sorayım Enfeksiyoz mononukleoz Hastalığını geçiren bir çocuk için ileriki hayatında bir problem olurmu yani ileriye dönük bir hastalığa temel oluştururmu yoksa geçip gidince bitmişmi olur. Eski mailleri okuduğumda biraz kafam kariştıda cevap verirseniz memnun olurum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2015 Saat 08:44
Hic merak etmeyin, bir sey olmuyor, ayrica da, zaten oyle bir "zarar" olsa da ne onleyebilirsiniz, nede tedavi edebilirsiniz. Zira hastalik ajani: Viruslerdir.
Bir tek Afrikanin dogu kisimilarinda bu hastaligi gecirenlerde, bazi "zararlar" oluyor, bunlar da sizleri hic ilgilendirmez.
Bunlari daha gecen hafta tafsilatli sekilde anlattim...
Cok merak edenler, eski mailleri okusunlar.
Yukarı Dön
gulseven Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gulseven Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2015 Saat 08:52
Teşekkür ediyorum hocam Sağolun zaten geçen haftaki mailleri okuduğum için kafam karışmıştı sormak istedim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.