|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
burçintoprak
Üye
Kayıt Tarihi: 26 Tem 2012 Konum: BATMAN Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burçintoprak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Enfeksiyoz mononukleozGönderim Zamanı: 23 May 2015 Saat 19:47 |
|
Dr. bey iyiakşamlar;
Yine geçmeyen tekrarlayan bir ates vakası ile beraberim. Enfeksiyoz mononukleoz dediğiniz bu hastalık türünü 4 yaşındaki oğlum sürekli yaşıyor.Bu duruma karşı bağışıklık geliştirmiyor mu neden sıklıkla biz bu opücük hastalığını yaşıyoruz merak ettim.Bir de bu hastalığın sık yaşanması sebebiyle verdiği zarar var mı mesela dalağa?Bu hastalık ve bir çok hastalık için sürünme stratejisi kullanarak hiç bir ates düşürücü ilacı ya da antibiyotiği tabiki de sayenizde kullanmıyoruz.Saygılar ve sevgiler.
|
|
|
BT
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 May 2015 Saat 23:48 |
|
Enfeksiyoz Mononukleoz; hayat boyu 1 defa olur.. Kan sayiminda; MONO degeri yuksektir, kanda bakilan; MONO Test; (+) olur.
Bir yere bir zarari yok. |
|
![]() |
|
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 00:46 |
|
Hocam ozur diliyerek soruyorum arkadasin konusuna ama benim oglumda cok sık gecirdi bu hastaligi siz hep enfeksiyoz mononukleoz demistiniz tahlillerine bakarak benim kafam karisti simdi hayat boyu bir kere gecirir deyince
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 07:51 |
|
Bazi Coxsackie viruslarida ayni tabloyu yaratiyor, her ikisindede, Kan sayiminda; monosit degeri artiyor. Ayird edebilmek icin, ayrica: "Mono Test" denilen testin yapilmasi gerekir ama, pratikman, her ikisinde de bir sey yapilmadigi icin, cok da kafa yormayin.. Enfeksiyoz Mononukleoz; 1 hafta , Coxsackie; 4 gun kadar ates yapar. Kan sayimindan ayird edemezsiniz.
|
|
![]() |
|
gulseven
Üye
Kayıt Tarihi: 25 Oca 2015 Konum: Elazig Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 May 2015 Saat 20:17 |
|
Hocam bende bu konuyla ilgili bir soru sorayım Enfeksiyoz mononukleoz Hastalığını geçiren bir çocuk için ileriki hayatında bir problem olurmu yani ileriye dönük bir hastalığa temel oluştururmu yoksa geçip gidince bitmişmi olur. Eski mailleri okuduğumda biraz kafam kariştıda cevap verirseniz memnun olurum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 May 2015 Saat 08:44 |
|
Hic merak etmeyin, bir sey olmuyor, ayrica da, zaten oyle bir "zarar" olsa da ne onleyebilirsiniz, nede tedavi edebilirsiniz. Zira hastalik ajani: Viruslerdir.
Bir tek Afrikanin dogu kisimilarinda bu hastaligi gecirenlerde, bazi "zararlar" oluyor, bunlar da sizleri hic ilgilendirmez. Bunlari daha gecen hafta tafsilatli sekilde anlattim... Cok merak edenler, eski mailleri okusunlar. |
|
![]() |
|
gulseven
Üye
Kayıt Tarihi: 25 Oca 2015 Konum: Elazig Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 May 2015 Saat 08:52 |
|
Teşekkür ediyorum hocam Sağolun zaten geçen haftaki mailleri okuduğum için kafam karışmıştı sormak istedim
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|