Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Enfeksiyöz mononukleoz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Enfeksiyöz mononukleoz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Fatma23 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatma23 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Enfeksiyöz mononukleoz
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2023 Saat 02:02
Hocam Instagram dan yazdım ama sıkıntı var galiba orda kızıma kan tahlili verdirdim ve mono degerleri yüksek geldi. Arada karnı ağrıyor ve koltuktan düştü dalağı ile ilgili bir sıkıntı oluşabilir mi oluşursa nasıl anlarim.
Bir de doktora kan testi için götürürken ateşi çok fazla yatirmasinlar diye 5 ml calpol verdim (4 yaşında 14.5 kilo kizim) bu hastalık sürecini uzatır mı veya bir zararı olur mu 28 Şubat gece 1 de başladı ateşi ve hala düşmedi. Gündüz arada bir ateşi düşüyor ama akşama doğru yine çok fazla ateşi oluyor hastalığın 8. Gününe girdik sayiklamalari ve hızlı nefes almaları devm ediyor normal midir 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117207
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2023 Saat 18:05
Maalesef, Instagram COK KARISIK!!Hangi soru yeni, hangi soru eski, hic belli olmuyor. Tamamen tesadufen
aradigimda rast gelebilirsem cevapliyorum. 
Oyle dusmekle filan dalak zarar goremez, SAKIN Turk doktorlarina inanmayin ve hicbir dediklerini ciddiye 
almayin.
1 defa, Calpol ile bir zarar olmaz. ATES DUSURMEYIN! Atesi 1 hafta surebilir. 
Yazilarimi ve eski cevaplarimi okuyun. 

Yukarı Dön
Fatma23 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatma23 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2023 Saat 18:16
Çok teşekkür ederim hocam ateşi düştü çok şükür. Hala halsiz sadece.hocam Hacettepe acildeki Dr o kadar emindiki öpücük hastalığı olmadığından.dalagi buyumemis dedi.ama ben zorla test istedim 10 dk ricadan sonra test yaptırdim.ebv antijen testini de yaptırdım hocam 2 güne açıklanacak dedi. E nabizdan sonuçlara baktığımda sedimentasyon yetersiz diyor yani ebv antijenine bakmayacaklar mi hocam çünkü bütün testler çıktı sadece o çıkmadı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2023 Saat 18:22
Son 15 seneden beri devamli anlatiyorum!! Su Turk doktorlara INANMAYIN!!! 
Mutlaka bu konuda yazdiklarimi IYI OKUYUN! Ve kendiniz degerlendirin, sakin Turk doktorlara inanmayin. 
Sedimentasyon baska sey, MONO Test baska sey. 
Ayrica, sedimentasyon, 8 saat acliktan sonra bakilir. Sedimentasyom zaten gereksiz! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Mar 2023 Saat 18:54
Yukarı Dön
Fatma23 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatma23 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2023 Saat 18:33
Çok haklısınız hocam bende inanmadım zaten. O zaman sonuç yarın çıkar inşallah 
Yukarı Dön
Fatma23 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatma23 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2023 Saat 19:03
Merhaba hocam öpücük hastalığı arkadaşımın doktoru öpücük hastaligini yapan virüs hücrelere yerleşir ve 2 buçuk seneye yakın gitmezmis ve basit griplerin bile dhaa ağır geçirilmesini sağlarmis aslı varmı hocam bu durumun 
Birde 6 Mart'ta ebv antijenine baktirmistim hacettepede hala çıkmadı hocam sonucu  periferik yayma sonuç kısmında da hazır yaziyor acaba sonucu ben mi sistemden göremiyorum hocam 5 gün geçti hala sonuç çıkmadı 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2023 Saat 21:25
Tamamen tipik Turk doktor sacmaligi! 
"Cevir kazi yanmasin" hesabi, sanki teshisi koyan kendisi imis gibi pozlar yapiyor. 
Hucrelere yerlesmesi veya Lenfoma yapmasi; SADECE Afrika kitasina mahsustur! 
Demek, sizin oralarda bunlara "Prof." deniliyor HA!!! 
Bizim zamanimizda, Hacettepe Pediatri, asistanlari kendi secerdi. Simdi, AKP doneminde ise, ucube YOK 
gonderiyor. Kim sorulari calarsa, onlar girebiliyor. 
Yukarı Dön
Fatma23 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatma23 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2023 Saat 12:13
Merhaba hocam hacettepede ayın 6 sinda yaptirdigim ebv sonuçları çıktı 9 gün sonra 
Aynen yazıyorum
EBV EBNA igg 200
EBV VCA İgg 104
EBV EA   negatif
EBV VCA IgM negatif
Hocam bu sonuçlar hastalığı o anda geçirdiğini mi gosteririr yoksa çok önceden mi geçirmişti.

Düzenleyen Fatma23 - 15 Mar 2023 Saat 12:44
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.