Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Epiglot ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEpiglot ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Epiglot ?
    Gönderim Zamanı: 03 Eki 2010 Saat 00:54
Hocam geçen gün de yazışmıştık öksürükler vs ile konuşmuştuk ama şu konuda içim tam rahat değil.Geçenlerde yine olmuştu kızım gıdıklanıyor kaşınıyor vs dedikten sonra boğazına baktığımızda küçük dilin tam hizasında dilin arkasından yukarı doğru bi et parçası görmüştük yanılmıyorsam epiglot deniliyormuş gırtlak borusu kapağı mı öyle birşey denildi.Bizde yok hemen hemen kimsede görünür halde değil .Şimdi sadece bazı zamanlar tam gıdıklanıyor dedikten sonra neden çıkıyor bu hiç bir halde tehlikeli bir durum alır mı ? Bir de kızım bebekliğinden bu yana iştahsız hemen öğürmeye müsait bir çocuk bununla alakası varmıdır gerçi şu aralar şükür daha iyice öğürme durumu.Birkaç kez dr.a gittik hiçbirinde de o görünmüyordu doğaldır dediler ama aklıma takıldı neden herkeste yok neden gıdıklanıyor dediği an çıkıyor bunun nefesini etkileme ihtimali var mı? bu bir hastalık vs ise ilk müdehalelik birşey olur mu? Belki büyütüyor görünebilirim ama içim tam rahatlamış değil bir kbb uzmanına gitmelimiyim yoksa bu olabilir bir durum mu? Sürekli var olur mu?
Sevgiyle....

Düzenleyen bilge_nehir - 03 Eki 2010 Saat 00:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2010 Saat 11:08
Çocuklarda "Epiglot" biraz daha yukarda olduğundan rahat görülür, erişkinlerde görebilmek için, dilin bastırılması ve öne doğru çekilmesi cap eder. Şikayetleri bununla ilgili değil. Normaldir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2010 Saat 15:19
Hocam Allah razı olsun içime su serptiniz.Peki son bir soru  Embarrassed anne gıdıklanıyor dedikten sonra çıkıyor gündüz misal yine yoktu bunu tetikleyen bir şey var mıdır? Misal sabah kalktı annem gıdıklanma var mı dedim geçti anne dedi baktım gerçekten de hiç görünmüyor.Büyüdükçe bu kalmayacaktır değil mi anladığım kadarıyla? 
Tekrar teşekkürler mutlu günler hocam...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 11:18
Çok nadiren, "epiglot ödemi" dediğimiz bir durum olabilir, bu tarz şikayetleri olduğunda, "Tantum Verde" sprey günde 4 defa 2 fıs kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 14:12
Hocam ben şimdi alayım evde de bulunsun ama ilaci söyleyince tekrar baktım var görünüyor yine ama gıdıklanma yok ağzını açıp dilini tamamen dışarı çıkarıp bağırdı yine görünüyor resmini çektim size nereden ulaştırabilirim ? Birde gıdıklanma vs var demezse vermemeliyiz ilacı değil mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2010 Saat 18:52
Çok üstelerseniz, "oyun olsun" diyede işin cılkını çıkarır, haberiniz olsun. Bana kalırsa, hiç ilaç kullanmayın, üstünde de durmayın. Hele ikide bir boğazına hiç bakmayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.