Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Esimi ikna etmem lazim ama nasil?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEsimi ikna etmem lazim ama nasil?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Konu: Esimi ikna etmem lazim ama nasil?
    Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2008 Saat 19:21
Arkadaslar,

Ben ilk dogumumu devlet hastanesinde berbaaaat bir sekilde yaptim. Gelip gidip bakanlardan tutun ilgilenmeyen sohbet eden hemsireler ebeler icinde. Ve kalabaligi da cabasi. Benim dogum yaptigim gun bir bereket bir bereket ki sormayin. Sancisi olan kosmus hastaneye sanki o kadar kalabalik.

Neyse bu fasli gecelim.

33 haftalik hamileyim ve ben o ayni hastaneye gitmek istemiyorum. Esime epidurali anlattim, ilk basta pek birsey demedi ama sonralardan yok olmaz benim icime sinmedi dedi. Dedim ki, bak bebege de birsey olmuyor, igne kucucuk sadece bel uyusturuluyor. Ayni dogumu yine yapiyorsun, ikinma vs. Merak etme dedim o da normal. Tek farki agri duyulmamasi.

Bana ne dese begenirsiniz, "oyle seymi olurmus kiz, aci duymadan nasil anne olunur?"
Ona o rezaleti bir daha cekmek istemedigimi ama ozelde ve yine normal dogum yapmak istedigimi anlatmaya calisiyorum anlamiyor ya da anliyor bana gostermiyor.

Iki gun once bana dedi ki, bi arkadasin baldizi Osmaniye de bashemsireymis, seni oraya gotureyim. Peki dedim nasil gidecegiz. Bir iki gun onceden gideriz dedi. Bende dedim dogumun ne zaman ne sekilde baslayacagi belli olmaz, bir iki gunluk is degil. Olmadi ters geldi, olmadi suyu sonra geldi, olmadi sanci basladi vs vs.
Onun derdi beni o hastanede normal dogum yaptirmak. Benim derdim de epiduralli normal dogum yapmak. Not duseyim, o hastanede benim ne cektigimi bilmiyor maalesef ilk dogumumda yanimda degildi. Onun icin bilmediginden tutturdu orasi.

Ben de akil akildan ustundur deyip size sorayim dedim. Ben esimi nasil ikna edebilirim ozel ve epidural konusunda?

Düzenleyen Elif Hansa - 13 Ağu 2008 Saat 19:24
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2008 Saat 22:50
Yok mu bana onerileriniz CryCry
Yukarı Dön
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2008 Saat 00:02
canım epidurali doktorunla iyice bir konuş riskli diye biliyorum ben allah korusun felç kalma tehlikesi varmış diye duydum bir terslik olmazsa normal doğumu özel bir hastanede yap bence eşini bilmiyorum ki nasıl ikna edersin keşke bir tavsiyem olsaydı benim eşim kendiliğinden istemişti özel hastanede yaptıralım diye ama doğum olacağı gün hastanede doktor yoktu mecburen devlet hastanesine gittik öyle iyi biliyorum ki ordaki perişanlığı rezilliği allah birdaha göstermesin ne diyim inşallah önerisi olan arkadaşlar seni yönlendirir
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2008 Saat 09:23
Gel antalya da yap ben sana bakarım...bizim devlet hastanesi yenilendi...gidenler çok memnun:)şaka bir yana epidurali bende çok araştırdım yapanlarla konuştum...oan için rahatmış ama sonrası felaket diyorlar...doğum sonrasında 15-20 gün başağrısı çekiyormuşsun..bebek gelince uykusuzluk bir yana o başağrıları bezdiriyormuş...epidurali yeniden düşün ama özel hastane konusunda gelenin gidenin bakması konusuna ağırlık vererek ikna etmeye çalış...zaten bence doğum ağrılarından çok,o yaşadıkların etkilemiştir seni...inşallah kolay bir doğum olur canım...
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2008 Saat 11:54
minecim nette cok arastirdim felc kalma ihtimali cok dusukmus. ama yine de allah bilir.
ozele de raziyim adam gibi baksinlar da, yine agrili dogururum napim.

la recatta (adini bilmiyorum canim), bas agrisi en fazla bir hafta suruyormus arastirmalarima gore. evet zaten oyle, agrilar olmasi gereken mecbur agrilar. ama neden daha duzgun bir yerde o agrilari cekip guzel bir yerde dogum yapmak varken, rezilll bir yerde hem agri cekip hem de dogum yapayim ki di mi?

ikinci dogumun cok kolay oldugunu soyluyorlar, burda da okumustum ikinciyi cok rahat dogurdum diyenleri.? gercekten kolay mi ikinci?
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2008 Saat 12:49
İkinci kolay derler. Bence bu kadar kafana takma. Milyonlarca kadın milyonlarca kez normal doğum yaptı. Allah'ın izniyle sen de sağlıklı sıhhatli alırsın yavrunu kucağına. O ağrının bile tadı var onu düşün. Hiç bir güzel şey zahmetsiz olmaz. Bol bol dua et, kendi kendine güç ver. Senin yapabileceğine inanıyorum. Epidural çok riskli değil. Ben doktoruma epidural riskli mi diye sorduğumda "Diş çekmek de riskli" dedi. Yani tıpta risk hep var. Allah korusun... Epidurali ben yaptırmadım ama yaptırana da o son andaki durmak bilmeyen sancıların öncesinde yaptıklarını gördüm. Hastane konusunda da bence kararı sen vermelisin. Eşin doğurmuyor sonuçta. Eğer maddi yükü çok fazla sizi yormayacaksa yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan özel bir sağlık kuruluşunu veya üniversite hastanelerini tavsiye ederim.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2008 Saat 13:15

Sagol canim. Epiduralsize de raziyim artik, yeter ki o ayni yer olmasin. Herkes doguma oraya gittigi icin, herkes gidiyor diyor kendince hakli olarak. Ona o hastaneden memnun olmayan tanidik 5 kisi filan saydim. Saydigim kisilerin hepsi benimle ayni fikirde. Biri geri donmus baska hastanede yapmis dogumu dayanamamis, birine sezeryanlikken normal yaptirmislar, vardiya degisiminde yeni gelen doktor neden bunu sezeryana almadiniz cok zorlamissiniz demis.

Afedersiniz hayvan gibi davraniyorlar ben ayni muameleyi gormek istemiyorum dedim. O da o nasil söz oyle filan dedi. Duygucum bende oyle dusunuyorum zaten. Istedigim bir iki hastane cok guzel bakiyor. Ikisinde de dogum yapan tanidiklarim var. Maddi anlamda cok fazla esktra almiyorlar. O devlet hastanesinde miktar neyse onun biraz fazlasi. Oyle ahim sahim birsey degil yani. Ki normal dogum olursa sezeryana gore yine de ozelde bile dusuk olacagini saniyorum. Esim cevresinin arkadaslarin etkisinde de kaliyor gibime geliyor, onun icin onyargili fikirlerini sokmek biraz zor oluyor. Cunku erkekler ne bilsinler dogumu, agrisini, psikolojisini.... degil mi?

Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2008 Saat 13:30
Ben epidural normal doğum yaptım ama doğum anında epiduralin etkisi gitmişti yeni verdikleri ilaçında etkisi başlamadan ben doğurdum yani epiduralin faydasını 5 ve 7 santim açılma arasında gördüm diyebilirim gerisi epiduralsiz gibiydi LOL şimdi olsa yaptırmazdım ama doğum sonrası bahsedilen o baş ağrısı yada yan etkisi gibi şeyler hiç yaşamadım .
epidural çok elzem bişey değil ama hangi hastanede doğum yapmak istediğin senin karar vermen gereken bir durum bence . önceki doğumunu anlat eşine bence gerçekten istemediğini hissettirirsen karşı koymayacağını düşünüyorum .yada ümid ediyorum Big%20smile
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.