yasemin Yazdı:
epidural doğumu hic önermem sana baska dogum yeri bul ama onu yapma ilerde bel agrilari cekersin benim arkadasim bel agrisindan cok sikayetci canim beli buklum oldu inanki normal olsun bebegin normal dogum gibisi yok esine baska bir yer bulun ama belinden igne asla asla yaptirma almanyada zaten yasak taki zor bir durum olmadan asla sezeryana ve böyle ignelere karsilar kolay dogumlar  |
Yasemincigim, almanyada kesinlikle karsilar epidurale ve sezeryana diyorsunda, bu gercekten gittigin doktora bagli!!! Dogumun gercekten cok kafayla ve piskolojiylede alakasi oldugu icin, benim doktorum hastayla uzun konusma yapiyor ve karsisindaki hamile annenin durumuna göre epiduralde sezeryanda yapiyor problemsiz! Yasak degil yani, ama doktordan doktora fark edebiliyor...bazi doktorlar cok kati olabiliyorlar bazileride daha ilimli bakiyor hastanin durumuna göre!!!
Burada benim "Elif Hansa" arkadasimiza´da söylemek istedigim, gercekten mümkün oldugunca iyi bir dogum yapman icin gercekten bulundugun yerde (bu durumda hastanede) kendini cok rahat ve emin ellerde hissetmen gerekir... duygununda dedigi gibi cocugu sen doguracaksin esin degil! Istemeye istemeye o devlet hastanesine gidersen yine rahimin acilmasida uzaya bilir, baska bir hastanede kendini rahat hissettigin bir hastanede yasamaya bilirsin böyle problemler! Dogum icin gercekten kafanda mümkün oldugunca rahat olmali! Burada dogumlarimdan önce ebeye gittim hep, anlattigina göre dogum yani sanci esnasinda dilini bile mümkün oldugunca rahat tutacakmissin ve damagina yapistirmayacakmissin...düsün yani ne alaka der insan ama bu gercekten böyle!!
Anladigim kadariyla esin seni yeterince ciddiye almiyor veya senin abarttiginimi düsünüyor ne??? Ama israrla otur karsisina ve kisa ve öz " BEN O HASTANEDE DOGUM YAPMAK ISTEMIYORUM"de, bukadar..." Hamileligimin bu son günlerinde beni niye bukadar yoruyorsun ve inad ediyorsun???" de güzelcene bakalim!!!!niyesini miyesini sorarsa anlat iste gelen giden cok, onlardan rahatsiz oluyorum, muayenede ediyor hep degisik degisik hemsire ve doktorlar falan de madem, ne bileyim!!!
Canim insallah hersey gönlünce olur ve cok rahat bir dogum gerceklestirirsin ve yavruna bir avazda kavusursun!!!!
Düzenleyen MySons - 14 Ağu 2008 Saat 23:01