Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Etlerin saklanmasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEtlerin saklanmasi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
erhazan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 13 Oca 2016
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı erhazan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Etlerin saklanmasi
    Gönderim Zamanı: 25 Tem 2017 Saat 13:18
Hocam gecen gun kiyma almistim kasaptan, uzerinde son tuketim tarihi falan yoktu, kasaba sordum, o da buzlukta 1 sene bekler bu etler diye yanit verdi. Simdi bu etin ne zaman uretildigini de bilemiyorum. Kirmizi et maksimum ne kadar saklanabilir buzlukta, 1 sene cok uzun sanirim. Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2017 Saat 18:55
Etin; buz dolabinda tutulmasi baska sey; Dondurulmus sekli baska bir sey..
Eti dondurursaniz, senelerce kalir...
2.Dunya Savasi esnasinda, Turkiye harbe hazirlik olarak, cok miktarda eti dondurmustu..  Bu etler, Harb
bittikten sonra; onlarca seneler kullanildi.
En kolay yontem:  KOKLAYIN... 
 
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2017 Saat 08:52
Hocam ben kolaylık olması açısından eti kuşbaşı ya da kıyma olarak pişirip porsiyonlayip saklıyorum derin dondurucuda. Kullanacağım zaman da direkt dondurucudan çıkartıp az su koyup haşlama usulü çözüyorum. Ya da yemeklerin içine direkt atıyorum. Bazı yerlerde böyle yapmaktansa eti çöpe atın vitamin mitamin kalmıyor diye okudum.  Önce buzdolabında çozdurulup kullanilacakmis vs. Benim yaptığım yöntem yanlış mı?

Düzenleyen esya - 08 Ağu 2017 Saat 09:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2017 Saat 23:32
Siz o APTALLARA bakmayin... Onlar oyle bos-bos konusurlar!!! Etlerde, hangi vitaminler varmis, bir
soylesinler!!! 
Sizin yonteminiz yanlis filan degil... Zaten, Mikro-dalga firinlar, Derin dondurucu olan evler icin icat
edilmistir.. Eger; et parcasi BUTUN halde ise, ve onu parcalayip, oyle pisireceksiniz, Buzdolabinda
cozdurursunuz.. Yoksa, ufak porsiyonlardaki gidalari, dogrudan pisirebilirsiniz.. 
Artik Turkiye'deki Tip fakultelerinde, adam gibi Biyokimya okutulmadigi icin, Proteinlerin ozellikleri bilen
doktoru oralarda aramayin.. 
Siz benim yazilarimi okuyun, gene anlamadiginiz veya bulamadiginiz bir konu olursa, onu konusuruz. 
Sut; 70 derecede isininca; "Proteinlerin anasi agliyor" diyen Prof.larin oldugu bir ulkenin doktorlarindan
ne hayir gelirki!!!  




Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.