Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Facial Selülit ve Rinosinüzit(alerji, ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumFacial Selülit ve Rinosinüzit(alerji, ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
clozgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: Facial Selülit ve Rinosinüzit(alerji, ateş)
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 12:20
Kadir Bey merhaba ,
Daha önceki görüşmelerimizde Kızımdan biraz bahsetmiştim ama onlarca mail cevapladığınızı düşünürsek tekrar hatırlatayım.Kızım 6 yaşında.Alerjik bir yapısı var .Geçen okulda düşmüş ve kolu ciddi bir şekilde yaralanmış.Cumartesi Genel cerrahi uzmanına gittik ve bize çok önemli bir yara olmadığını derin olduğu için yanık yarasına benzer bir yara olduğunu belirtti ve 2 adet krem verdi.Saolsun çok anlayışlı ve ilgili bir beyefendi idi.Bu arada kızımın aşırı derece bir hastane ve doktor korkusu var.Cumartesi sabahı kendini bayağı  üzdü ve strese soktu.Cumartesi akşam eve geldik.Kızımın iki yanağında kırmızı bir leke oluştu .Sağ yanağındaki leke daha koyu.Daha sonra 37,5 derece ateş oldu biz de ağrısını dindirsin ve ateşini düşürsün diye calpol plus verdik.Pazar sabahı uyandığında suratı biraz şişmi ve kırmızı leke daha da koyulaşmış halde idi.Aynı şeklide kollarında da kırmızı lekeler belirdi.Ancak su çiçeğine benzer  sivilce şeklinde değil, kızarıklıklar şeklinde idi.Hafif ateşi devam ediyordu.Ben de alerjik olabilir diye (çünkü bir gün evvel çok fazla çikolata yemişti) yarım ölçek zyrtec verdim.Günün ilerleyen saatlerinde sağ yanağı ağırlıklı olmak üzere ufak ufak sivilceler çıkmaya başladı ve kızarıklık devam ediyordu.Karınına , sırtına ve koltuk altına baktım herhangi bir kızarıklık ve sivilce yoktu.Sivilceler ağırlıklı olarak dudağında , sağ yanağında , göz çevresi ve çenesinde oluştu.Gece burnu biraz akmaya başladı (yeşil renkte) ve kulağı ağrımaya başladı.Yatmadan önce Calpol plus verdiğimden gece boyunca ateşi yoktu.Bu sabah tekrar çoçuk hastalıkları doktoruna götürdüm.Kızım gitmeden önce ve hastanede gene korkmaya başladı ve yüzü daha da kızardı.Doktor hanım muayne ettikten sonra Rino Sinüzit ve buna bağlı olarak yüzünde bir enfeksiyon (facial selülit)oluştuğunu söyledi.Tedavi olarak Augmentin 600 mg (1 ölçek) , Largopen 400 mg ( yarım ölçek) ,Zyrtec şurup günde 1 kez 5 ml ,Kulak için otrivine sprey , Burunu temizlemek için Sinomarin sprey , yüzündeki sivilceler için Bactroban krem (günde 3 kez) ,Kulakları kirli olduğu için gliserin verdi.Antibiyotik tedavisine  10 gün devam etmemiz gerektiğini söyledi.Daha önceki mailllerimde belirttiğim gibi antibiyotik tedavisine karşıyım.Kızım iğneden aşırı derecede korktuğu için bu sefer kan tahlili yaptıramadım .Eve geldiğimde antibiyotiklerden verdim ve yüzüne bactroban sürdüm.Ancak yüzündeki sivilceler sulu bir hale geldi ve krem sürdükten sonra sanki daha kırmızı ve sivilceler yayılmış hale geldi.Siz bu teşhis ve tedavi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ayrıca size bazı sorularım olacak ;
1-Kızımı bundan 2 ay önce çok yüksek ateş sebebi ile hastaneye kaldırdık 1 gün boyunca serum tedavisi ve 5 gün boyunca iğne tedavisi gördü.Bu sebepten dolayı hastanelerden aşırı derecede korkuyor.Acaba bu kızarıklık ve sivilceler bu korkudan dolayı oluşmuş olabilir mi ?
2-Kolundaki yara ve okulda yaşadığı korku sebebi ile vücudu böyle tepkiler vermiş olabilir mi ?
3-Yediği çikolatalardan ve beyaz tenli olmasından (güneş) sebebi ile alerjik bir reaksiyon olmuş olabilir mi ?
4-Acaba su çiçeği ya da başka bir hastalığı hafif atlatıyor olabilir mi ?(kızımın aşıları tam bu arada).Yani Su çiçeği dökemiyor olabilir mi.Forumlarda okuduğum kadarı ile bir hastanız su çiçeğini tam geçiremediği için beyninde baloncuk oluşmuş.Kızım Çocuk hastalıklarından birini dökemediği için bu halde olabilir mi ?.

Konu ile ilgili kıymetli yorumlarınızı bekler ,Hayırlı günler ve hayırlı çalışmalar dilerim.

Düzenleyen clozgun - 10 Haz 2013 Saat 12:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120780
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 18:20
1- Rino Sinuzit diye bir "Tıbbi terim"  Tıp literatüründe yok. Ben baktım, bir zahmet oda bakıp öğrensin. ( BAK: Dorland's Medical Dictionary)
2- Facial Cellulitis  diyede bir "Tıbbi terim" yok.
3- Tarif ettiğiniz döküntüler Alerjik döküntüler olup, Zyrtec iyi bir tercihtir. Tabii verdiğiniz "yarım ölçek" hiçbir işe yarmaz, 1 ölçek(5ml) vermeniz icap eder.
4- Kesinlikle Suçıceği değil, zira Suçiçeğinde döküntüler karında ve sırtta başlar, kollara bacaklara yayılırken sayıları azalır.
5- Suçiçeği tam geçirilmediği için beyninde baloncuk oluşmuş diye bir şey yok, alakası bile yok, iki durum birbirinden tamamen bağımsız durumlardır.
Döküntülere hiçbir şey sürmeyin. Zyrtec'in H1 reseptörlerini bloke etmesi ile zaten herşey düzelecek. Antibiyotiklere zaten hiç gerek yok...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Haz 2013 Saat 18:26
Yukarı Dön
clozgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2013 Saat 18:48
Doktor Bey kıymetli cevabınız için çok teşekkür ederim.Son olarak sormak istediğim bir şey daha var.Kızımın hala biraz ateşi var ben 38,5 dereceyi geçerse Calpol plus ve ibufen dönüşümlü olarak 4 saatte bir veriyorum.Kulak ağrısı ve burun tıkanıklığı için de otrivin veriyorum.Acaba bu semptomlar ( ateş , burunda yeşil renkteki akıntı ,kulak ağrısı ) alerjik reaksiyonun bir etkisi midir yoksa alerji dışında hafif bir gribal enfeksiyon mu geçiriyor ?Uzaktan da olsa size ulaşabildiğimiz için Allah bu siteden ve çok değerli yorumlarınız için sizden razı olsun.

Düzenleyen clozgun - 10 Haz 2013 Saat 18:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120780
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 10:57
Ateş ile bukadar uğraşmanız anlamsız.  Ateş vücudun "savunma mekanizmasıdır".. 30 seneyi geçtiği halde Türk doktorları ısrarla bu konuyu görmezden geliyorlar. Zira ateş ile hastaları korkutmanın dayanılmaz bir parasal cazibesi vardır. Ateş düşürücüleri ancak çocuk rahatsız olursa kullanın. Kaç derce olursa olsun, isterse 40 derece olsun, çocuk rahatsızlık duymuyorsa, ateşi düşürmeyin. Türk doktorlarının; ateş menenjit yapar yalanına da asla inanmayın. ATEŞ MENENJİT YAPMAZ, MENENJİT ATEŞ YAPAR.
Şu andaki hastalığınız:Allerjik dökünyüye ilaveten,  Gripal enfeksiyon olup, 4-5 gün ateş yapması normaldir. Arkasından; nezle hali ve öksürük gelebilir.  
Yukarı Dön
clozgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2013 Saat 15:31
Kızım şu anda gayet iyi..Sadece biraz burun tıkanıklığı var.Alerjik reaksiyonlar yavaş yavaş geçiyor.Doktor Bey çocuguma gündüzleri annem bakıyor ve insanların ateş konusunda ne kadar hassas olduğunu biliyorsunuz.Ateş 38'e bile çıksa hemen panik yapıyorlar.Kendisine yazılarınızı göstedim artık o da ikna oldu.Sayenizde hastalıklar bizi eskisi kadar korkutmuyor.Allah sizden razı olsun.Hayırlı çalışmalar diler kıymetli cevaplarınız için tekrar çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.