Kadir Bey merhaba ,
Daha önceki görüşmelerimizde Kızımdan biraz bahsetmiştim ama onlarca mail cevapladığınızı düşünürsek tekrar hatırlatayım.Kızım 6 yaşında.Alerjik bir yapısı var .Geçen okulda düşmüş ve kolu ciddi bir şekilde yaralanmış.Cumartesi Genel cerrahi uzmanına gittik ve bize çok önemli bir yara olmadığını derin olduğu için yanık yarasına benzer bir yara olduğunu belirtti ve 2 adet krem verdi.Saolsun çok anlayışlı ve ilgili bir beyefendi idi.Bu arada kızımın aşırı derece bir hastane ve doktor korkusu var.Cumartesi sabahı kendini bayağı üzdü ve strese soktu.Cumartesi akşam eve geldik.Kızımın iki yanağında kırmızı bir leke oluştu .Sağ yanağındaki leke daha koyu.Daha sonra 37,5 derece ateş oldu biz de ağrısını dindirsin ve ateşini düşürsün diye calpol plus verdik.Pazar sabahı uyandığında suratı biraz şişmi ve kırmızı leke daha da koyulaşmış halde idi.Aynı şeklide kollarında da kırmızı lekeler belirdi.Ancak su çiçeğine benzer sivilce şeklinde değil, kızarıklıklar şeklinde idi.Hafif ateşi devam ediyordu.Ben de alerjik olabilir diye (çünkü bir gün evvel çok fazla çikolata yemişti) yarım ölçek zyrtec verdim.Günün ilerleyen saatlerinde sağ yanağı ağırlıklı olmak üzere ufak ufak sivilceler çıkmaya başladı ve kızarıklık devam ediyordu.Karınına , sırtına ve koltuk altına baktım herhangi bir kızarıklık ve sivilce yoktu.Sivilceler ağırlıklı olarak dudağında , sağ yanağında , göz çevresi ve çenesinde oluştu.Gece burnu biraz akmaya başladı (yeşil renkte) ve kulağı ağrımaya başladı.Yatmadan önce Calpol plus verdiğimden gece boyunca ateşi yoktu.Bu sabah tekrar çoçuk hastalıkları doktoruna götürdüm.Kızım gitmeden önce ve hastanede gene korkmaya başladı ve yüzü daha da kızardı.Doktor hanım muayne ettikten sonra Rino Sinüzit ve buna bağlı olarak yüzünde bir enfeksiyon (facial selülit)oluştuğunu söyledi.Tedavi olarak Augmentin 600 mg (1 ölçek) , Largopen 400 mg ( yarım ölçek) ,Zyrtec şurup günde 1 kez 5 ml ,Kulak için otrivine sprey , Burunu temizlemek için Sinomarin sprey , yüzündeki sivilceler için Bactroban krem (günde 3 kez) ,Kulakları kirli olduğu için gliserin verdi.Antibiyotik tedavisine 10 gün devam etmemiz gerektiğini söyledi.Daha önceki mailllerimde belirttiğim gibi antibiyotik tedavisine karşıyım.Kızım iğneden aşırı derecede korktuğu için bu sefer kan tahlili yaptıramadım .Eve geldiğimde antibiyotiklerden verdim ve yüzüne bactroban sürdüm.Ancak yüzündeki sivilceler sulu bir hale geldi ve krem sürdükten sonra sanki daha kırmızı ve sivilceler yayılmış hale geldi.Siz bu teşhis ve tedavi hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ayrıca size bazı sorularım olacak ;
1-Kızımı bundan 2 ay önce çok yüksek ateş sebebi ile hastaneye kaldırdık 1 gün boyunca serum tedavisi ve 5 gün boyunca iğne tedavisi gördü.Bu sebepten dolayı hastanelerden aşırı derecede korkuyor.Acaba bu kızarıklık ve sivilceler bu korkudan dolayı oluşmuş olabilir mi ?
2-Kolundaki yara ve okulda yaşadığı korku sebebi ile vücudu böyle tepkiler vermiş olabilir mi ?
3-Yediği çikolatalardan ve beyaz tenli olmasından (güneş) sebebi ile alerjik bir reaksiyon olmuş olabilir mi ?
4-Acaba su çiçeği ya da başka bir hastalığı hafif atlatıyor olabilir mi ?(kızımın aşıları tam bu arada).Yani Su çiçeği dökemiyor olabilir mi.Forumlarda okuduğum kadarı ile bir hastanız su çiçeğini tam geçiremediği için beyninde baloncuk oluşmuş.Kızım Çocuk hastalıklarından birini dökemediği için bu halde olabilir mi ?.
Konu ile ilgili kıymetli yorumlarınızı bekler ,Hayırlı günler ve hayırlı çalışmalar dilerim.
Düzenleyen clozgun - 10 Haz 2013 Saat 12:24