|
Farklı seyreden ishal ve kusma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Tem 2023 Saat 03:52 |
Merhaba Kadir bey
11 yaşında oğlum 2 gün önce ishal oldu.. Mide bulantısı, iştahsızlık vardı. Az az besleyip tuvalete çıkmasını sağladık bugün kendini topladı. Midesinin de bulandığını söyledi ama hiç kusmadı. Ateşi olmadı. Ama çok halsizdi iki gün öylece yattı. Tam iyileşti attı vücuttan diye sevindik bu gece iki yaşında kardeşi uyurken ateşlendi. (38.1 de ölçtüm ama sonra izin vermedi ölçmeme ağlayınca kusuyor.) kusarak uyandı. 2 saat içinde 5 kere kustu. Az önce su istedi, verdim verdiğim suyu da kustu. Henüz ishal yok bir kere gaz çıkardı. (2 saate yakın uyudu.. Uyandı su istedi verdim. Tekrar istedi ve bu sefer tüm suyu kustu. Artık yiyecek çıkmıyor sadece içtiği su. Tatildeyiz 1 hafta önce çevrede salgın olduğunu duymuştuk ama ne salgını bilmiyorum.. Denizden demişlerdi ama yetişkinlerde bir sorun yok. Deniz zaten mavi bayraklı. Birde ikisi farklı seyrediyor aynı virüs veya bakteri mi bilemiyorum. 24 saat daha bekleyim mi hastaneye götürmek için.. Kusma devam ederse mi götüreyim. Yapılacakları az çok sizi takip ettiğimden biliyorum. Probiyotik yok. Antibiyotik yok. Ateşe müdahale yok. Ne isterse onu yiyecek.. Ama serum için gitmem gereken zamandan emin olamıyorum. Abinin de tuvalet sonrası temizliğine çok dikkat ettim. Uzak tutmaya çalıştım birbirlerinden. Ama başaramadım sanırım Teşekkür ederim
Düzenleyen Glnrkzy - 19 Tem 2023 Saat 06:15 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118364 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lütfen SALAK insanlara inanmayın.
Dünyanın hiçbir yerinde, deniz suyunda insanlarda hastalık yapan mikrop bulunamamıştır. Benim 1971 yılında Mikrobiyoloji asistanlığı zamanımda, İstanbul/Sağmalcılar'da (Bayrampaşa oldu) Kolera salgını çıkmıştı. Hocamiz bana İstanbul plaj ve sahillerindeki deniz sularından örnekler alıp Kolera arama görevi vermişti. Alınan örneklerin hiçbirinde değil Kolera, Tifo bakterisi bile yoktu!! Yaptığım araştırmalarda benzer sonuçları BÜTÜN dünya'da aynı olduğunu hiçkimsenin, deniz suyundan hastalık yapıcı bakteri tesbit edilemediğini öğrendim. Bu çalışma yayınlandığı halde hiç ilgi çekmedi. SAKIN ilaç,antibiyotik veya (Türk doktor uydurması olan) Probiyotikleri vermeyin. |
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok haklısınız hocam. İstanbul da deniz olmayan bir semtte oturuyorum yaz ayı ile beraber aynı salgın orda da başladı. Ama burda denizden biliyor herkes. 2. Gün 39 derce yi gördü. Ateşe müdahale etmedim. Tuvaletini yaptı ishaldi ama gün içinde sadece 2 kere yaptı. Gece bir önceki günden yorgun olduğu ve ateşle uyuyamadığı için 1 kerelik ateş düşürücü verdim. Tamamen düşmedi ama rahat uyudu. 3. Gün sabah kalktı yine ateşi var.. Müdahale etmedim. Yine tuvaletini yaptı ve ateşi kendiliğinden düştü. Ama bu sefer sol gözü yeşil çapak toplamaya başladı hemde yoğun.. Bir ovusturma falan yok ama gözünü. Bu göz çapaklanması kusma, ishal, ateşe neden olabilecek bir virüs ise onun nedeni olabilir mi? Yoksa bambaşka birşey mi? Bu arada grip vs gibi bir belirtisi yok. Göz dışında sağlığına kavuştu sadece biraz iştah kapalı. Gözü için ne yapabilirim.
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118364 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
5 gün, Tobrased göz damlası, günde:3x1 HER 2 göze damlatın.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim Kadir Hocam.
Sayenizde atlattık kolayca. Bugün tobrased 3. Gün bitti gözlerinde çapak yok hiç. Denize de giriyor suya dalıp çıkıyor faydası oldu mu bilmem.. Ama bu sabah çapak kızarıklık olmadan uyandı yine de damlaya devam ettik. Bu durumda 5 güne tamamlamak gerekir mi tedaviyi yoksa keselim mi?
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Mutlaka 5 güne tamamlayın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|