Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - flourun kemiklere faydasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumflourun kemiklere faydasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1698
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: flourun kemiklere faydasi
    Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 22:16
Hocam Merhabalar once tazdiginiz maillerden zymaflour un sadece dis degil normal kemikleride guclendirdigini okudum acaba yanlis mi anladim eger bu dogruysa  tesekkur ederim 6 senedir sayenizde flour kulkanan kizimin diskerini korudum zaten birde kemiklerine faydasi oldu iyiki varsiniz
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2015 Saat 22:19
Bu ararda okuyan yeni uyeler icin yazmak istiyorumflour kullaniyorum deyince millet uzaylı gormus gibi oluyor peynir ekmek gibi sudafed nasonux ventolin kullaniyotlar flour hapina uyusturucu madde muamelei yapiyorlar resmen bu cahillige cok uzuluyorum hocam kemiklerle ilgili cevabinizi merakla bekliyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 00:25
Evet, dogru, kemiklere de oturuyor ve onlarda daha saglam oluyorlar. Aldiginiz Zymafluor, kan yolu ile dolasirken, buyuk cocgunlugu Kemik dokusu tarafindan tutuluyor ve ancak; 3-5 molekulu dislere varabiliyor.. Bu sebeple, tedavi uzun suruyor..

Maalesef, bizim milletimiz, ise yarayan,ama zahmetli olani degil, sarlatanlarin sundugu kolay cozumleri daha cok severler... Ondan sonrada, " 3 yasinda cocugumun disi curudu, Anestezi altinda disine dolgu yapilacakmis, ne yapalim? " diye sizlanir dururlar..
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 15:06
Hocam kusura bakmassaniz sacma bir soru olacak ama simdi flour u sut ve sutlu gidalarla beraber vermiyoruz etkisi azalmasin diye kemikler flour tutuyorsa ayni zamanda kemikler kalsiyumda tutuyor flour etkisini oda azaltmiyormu acaba vaktinizi aldim hakkinizi helal edin iyiki varsiniz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2015 Saat 18:49
Dedimya, kemik dokusu tarafindan tutulamayan, 3-5 molekul ancak dislere varabiliyor.

Maksat, Fluor ile Kalsiyumu; dislerde bir araya getirip, Kalsiyum-Fluorur apatit'i yaratmak.. Dislere ve Kemiklere varmadan, sut veya baska kalsiyumlu gidalarla beraber alinirsa, bu gidalardaki Kalsiyum'a baglaniyor ve bu sekildeki kalsiyum'un artik ne kadari emilirse, o kadari ancak kemiklere oturabiliyor. Dislere oturmasi cok zor, zira dislerde Kalsiyumun, "Turnover" dedigimiz degisimi ( kemik dokusu devamli yikilir ve yenisi yapilir), kemiklerdekinden daha yavastir..

Kemiklerde; Osteoclast (kemik yikan) ve Osteoblast (kemik yapan) denilen ozel hucreler vardir. Bu sayede, egri kaynamis kemikler bile zamanla duzelebiliyor. Fazlami "teknik" oldu??

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2015 Saat 18:50
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı febaa2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 07:16
Yok hocam valllahi anladım sizden faydalanip hoca yapmamiz getekirken su hallere bak bu arada önceki mesajlarda flouru turkiye gelmesi ile ilgili oyslama taktiği ysxmissiniz doğru hic kimse umitlenmesin bende firmalari arayan bir anneyim ithalat  muduru 3 sene kadar alabilir tam ds zaman vermeyeyim dahada uzun surebilir dedi bu is onlarin elinde degil ne zaman bu  konudaki tercih tum ülke tarafından flour isteme yonunde degisir o zaman bir I ihtimal gelebilir diger arkadaslar umitlenip beklemesinler baslarinin caresine baksinlar diye yaziyorum bunlsr beklersek çocuklar buyumus olscak cunku hocam sizdende allah razi olsun
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2015 Saat 19:39
Ben; "Guttugum domuzlari" bilmezmiyim!!.. Benim heryerlere, gozlerim-kulaklarim var.. Sagolsunlar bana her bir halti iletiyorlar..
Dogru, hic; Zymafluor gelecek diye umitlenmeyin... Disci bozuntulari, soyledikleri yalanlarla, sahtekarliklarla basarili olamayinca, isi bu sekilde kokten hallettiler. Zaten Saglik bakanligi, onun-bunun elinde, bir suru cahil cuhela... Onlar icin, "Halk" hic onemli degildir... Varsa, yoksa, "Politika"..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.