Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kabızlık mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkabızlık mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayşky Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: kabızlık mı
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 18:42
 merhaba doktor hanım
kızım 5,5 aylık .1 ay önce elma suyuyla başlayarak 15 gündürde meyve püresi ve son 10gündür de yaklaşık olarak havuç ve patatesten oluşan çorba vermekteydim. kızım giderek katı kaka yapmakta idi önceleri kakası püre gibi idi şimdi ise erişkin dışkısı gibi şekilli yapıyor.bu normal mi çıkarırken çok ıkınıyor bazen de ağlıyor. ama hergün neredeyse yapıyor . gündebirkaç kez azar azar yapıyor daha doğğrusu.bazende gün aşırı.ama birşey daha dikkatimi çekti.öğlen 1 buçukta verdiğim çorba tanelerini akşam 8 de emzirdikten sonra gelen taşma kusmuğunda da gördüm.acaba bebeğim sindiremiyor mu? demir damlasını 1 aydır alıyor.bununla ilgisi var mı bilemedim.ama çorbadan sonra belirginleşti bu durum.
         ben de armut suyu verdim dün .bir de çorbasına pırasa ve bamya ekledim fakat çok bi değişiklik olmayınca bugün ek gıdayıda kestim.kilo alımı az ve inek sütü alerjisi var . sizce ne yapmalıyım ek gıdaya da ihtiyacımız var sonuçta.yaşadığımız bu duruma müdahale gerekir mi yoksa normal bi süreç mi ne önerirsiniz,kabızlık mı?
        sonsuz saygı ve şükranlarımla.....
not; son iki gündür de anne sütü ile muhallebi veriyordum

Düzenleyen ayşky - 22 Oca 2008 Saat 23:37
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2008 Saat 10:09
Merhaba...
Sanırım bebeğinizin sinndirimi biraz yavaş. Demir ile ilgisi yoktur. Öğün aralarını biraz açın. Çorbalarına kabak ve yeşil yapraklı lifli sebzelerden de koyun. Pırasa ve bamyayı blenderdan geçiriyorsanız ve patatesi çok koyuyorsanız kabızlığını izah eder.  Armutu da püre halinde verirseniz daha iyi olur kabızlığı için. Dışkısı yumuşayacaktır. Bu ayda kabızlığın en önemli nedeni yeteri kadar lif tüketmemesidir. Sebze mamasını kesmeyin. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.