merhaba doktor hanım
kızım 5,5 aylık .1 ay önce elma suyuyla başlayarak 15 gündürde meyve püresi ve son 10gündür de yaklaşık olarak havuç ve patatesten oluşan çorba vermekteydim. kızım giderek katı kaka yapmakta idi önceleri kakası püre gibi idi şimdi ise erişkin dışkısı gibi şekilli yapıyor.bu normal mi çıkarırken çok ıkınıyor bazen de ağlıyor. ama hergün neredeyse yapıyor . gündebirkaç kez azar azar yapıyor daha doğğrusu.bazende gün aşırı.ama birşey daha dikkatimi çekti.öğlen 1 buçukta verdiğim çorba tanelerini akşam 8 de emzirdikten sonra gelen taşma kusmuğunda da gördüm.acaba bebeğim sindiremiyor mu? demir damlasını 1 aydır alıyor.bununla ilgisi var mı bilemedim.ama çorbadan sonra belirginleşti bu durum.
ben de armut suyu verdim dün .bir de çorbasına pırasa ve bamya ekledim fakat çok bi değişiklik olmayınca bugün ek gıdayıda kestim.kilo alımı az ve inek sütü alerjisi var . sizce ne yapmalıyım ek gıdaya da ihtiyacımız var sonuçta.yaşadığımız bu duruma müdahale gerekir mi yoksa normal bi süreç mi ne önerirsiniz,kabızlık mı?
sonsuz saygı ve şükranlarımla.....
not; son iki gündür de anne sütü ile muhallebi veriyordum
Düzenleyen ayşky - 22 Oca 2008 Saat 23:37