Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - farenjit mi bronşiolit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfarenjit mi bronşiolit mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevalbegum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: farenjit mi bronşiolit mi?
    Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 09:51

hocam günaydın,

bir hafta sonra 1 yaşına girecek,8.700 kg geldi. normal midir?

geçen cuma günü ani bir ateşle başladı rahatsızlığımız.pazartesi akşamı bulunduğumuz bölgedeki doktora götürdük,öksürük ilerlemiş bronşit olmuş dedi(bronşiolit değil) 10 tane iğne yazdı,tabi biz pek inanamadık,aldık bursadaki özel bir hastanenin acil servisindeki çocuk doktoruna götürdük,o da bronşit değil çocuğunuz,farenjit olmuş dedi,augmentin,serum fizjolojik,antibeksin şurup verdi,dün başladık ilaçlara,ama çocuğumun öksürüğü çoğalmaya başladı,ateş yok,keyfi yerinde,hareketli,sadece balgamlı bir öksürük,nefes alışverişleri hırıltılı,yutkunmakta zorlanıyor sanırım,iştahı yerinde,ishal yok..acaba benim çocuğum bronşiolit mi?yoksa farenjit mi?

tşk ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 10:04
Kilosu hem erkek hem kız için az. (cinsiyet belirtilmemiş)
Gerek bronşit, gerek bronşiolitte kulağınızı göğsüne yaklaştırdığınızda solunum sesleri duyulur. Bronşitte sadece nefes verilirken ıslık sesi duyulur. Bronşiolitte hem alırken, hem verirken ses çıkar.
Bana kalırsa sadece gripal enfeksiyonunuz var. En azından çocuğu iğnelerden kurtarmışsınız, bu bile bir başarıdır.
Farenjitte daima yüksek ateş vardır ve hemen ertesi gün antibiyotikten fayda görürsünüz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 29 Eki 2008 Saat 10:04
Yukarı Dön
sevalbegum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 10:17

tşkler hocam,

kızım 9.000 kg geldi doktor üzerindekiler falan 8.700 kgdır dedi,ben de az mı dedim minyon tipli bir çocuk dedi.

gün içersinde sütünü,ballı limonunu,ıhlamurunu,yapılan yemeklerden gıdası veriliyor,alıyorda,
akşamda anne sütüne halen devam ediyoruz,yani iştahsız bir çocuk değil,iştahsızlığından zayıf değil diye düşünüyorum.

bronşitin bu yaşlarda olmayacağını söylemiştiniz yanılıyor muyum?

ıslık sesi gibi sesler geliyor nefes alışverişlerinde.

belirttiğim ilaçlara devam edeyim mi doktor bey?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2008 Saat 10:22
Hırıltılar Antibeksinden oluyor, kesin, sadece serum fiz. ve limonlu bal verin...
Bronşitten, genel bilgi olarak bahsettim, sizin çocuğa özel değil. Duyduğunuz ses burundanda gelebilir, ayırd edebilmek için, burnunu kapatın, ağızdan nefes alınca ses kayboluyorsa , hadise burundadır. Devam ederse, bronşiolit olabilir, onada antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.