Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
humeyram
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
|
Konu: 8 aylık-öksürük.. Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 10:29 |
merhaba kadir bey..8 bucuk aylık kızım..gecen hafta bol hapsırık ve su gıbı burun akıntısından sonra 2 gündür oksuruyor.ateşi yok.iştahsız..gece uyumuyor.sanırım genız akıntısı var burnu tıkalı degıl..nefes alırken uzaktan poset hışırtısı gıbı ses gelıyor.ama gogsunu dınledım nefesı temız ordan hırıltı gelmıyor.
dr. gıtmeme gerek varmı?evde neler yapabılırım atlatması ııcn? cok saolun sımdıden..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117262
|
Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 11:07 |
Sadece serum fiz. her iki burun deliğine 10'ar damla damlatın, göğüsüne "fındık "kadar Vicks sürün... Arada birde limon suyu içirin. (3-5 damla)
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ağu 2010 Saat 11:07
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 19:26 |
dr.bey bugun dr. gıttım.kızımın hışırtısı cogaldı nefes alısı degıstı..kan tahlılı ve rontgen fılmı cekıldı.
crp 0,7 0,0-5,0 wbc 13.37 5.00-10.00 rbc 4.58 3.80-5.50 plt 621 150-400
rontgen grafısınde;sol akciğer alt zonda parakardiak alanda hadid retiküler dansite artışı izlenmekte olup klinik ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. yazıyor dıgerlerı normal yazıyor.
hastanede 1 ıgne 3 kez ventolın hava aldı..
reçete:prednol 20 m amp. larfogen 200 allerset(alerjı surubu dedı.
hocam degerler cok yuksek degıl gıbı.bu kadar ılac alacak kadar hasta degıl gıbı gozukuyor.ama ılacsızda gecmıcek gıbı.(anne hıssıyatı)nefesını cok hızlı alıyor oksururkende bogulacak gıbı oluyor.sızce ne yapayım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 13:36 |
Ateşi olmayan bir hastada; esasında bunların hiçbirinin yapılmasına gerek yoktu... Basit bir grip, Allerset'in balgamı koyulaştırması ile bakın nasıl komplike bir hal alacak... O ilaçları hemen kesin, daha kötü olacak... CRP 0.7 (normal) olduğu halde, antibiyotik verdiğine göre niye tahlil yapıyorlarki??? Nasıl olsa imam(!) bildiğini okuyacak... Bir antibiyotik, bir allerji ilacı ve bir astım ilacını verecek... Malum, günün modası....
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ağu 2010 Saat 13:37
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 13:49 |
ılacları vermedım dun ve bugun ıgne oldu..ama dr. bey ılac ve hava vermeyınce nefesını zor alıyor göğsü iniyor karnı şişiyor çok sık nefes alıyor.içi tıkalı..nefesi sıkışır diye korkuyorum.ozaman hangı ılacı kullanayım?yönlendirirseniz sevınırım.
ıgne dısında hıcbır ılacı kullanmadım sızın cevabınızı bekledım..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 13:54 |
30 seneden beri hiçbir hastamda böyle bir tablo olmadı... Bir yerlerde bir hata oluyor ama nerde?? Benim hastalarım asla, öksürük şurubu veya soğuk algınlığı ilacı diye satılan ilaçları kullanmazlar... sizin çocuğunuz Grip geçiriyor, belirli bir süresi vardır. Limonlu bal, serum fiz. ve Cold-mix den fayda görür..
|
 |
humeyram
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 14:14 |
dr. bey benım bır kızım daha var oda cok hasta olurdu..ozamanda recetedekı 4 ılactan saadece bırını kullanırdım.ama bu kucuk kıızm gercekten farklı bıraz..bı bakıyorum ıyı bı bakıyorum hır hır nefesı zor alıyor ve hızlı alıyor.buda korkutuyor.antıbıyotıgı ve alerjı ılacın vermıyorum.tıkanır gıbı olunca ventolın hava vereyımmı?
atesı yok genel halı ıyı haklısınz grıp ama nefes alıs olayı tedırgın edıyo benım..kafam karısıyo bu yuzden
Düzenleyen humeyram - 11 Ağu 2010 Saat 14:15
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 14:20 |
8.5 aylık çocuk , tabii görmeden bşr şey söylemem zor. Muhtemelen abla taşıyor.. Sadece Antibiyotik, veya sadece Astım tedavisi verseler içim daha bir rahat olacakta, böyle herderde deva "aşure" reçeteleri görünce, bunların beceriksizliklerine, teşhis koymadaki acizliklerine sinir oluyorum..
|
 |