Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mürur
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
|
Konu: kandaki mikrop oranı Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 00:14 |
sayın kadir hocam
daha önce de size yazmıştım.oğlum 23 aylık 14 kiloda öksürükten 2 aydır kurtulamadık.sayenizde daha bilinçli ve sorgulayan bireyler olarak hastnlere gidiyoruz.geçtiğimz 3 gece boyunca 39 derece ateşten sabahı sabah ettk.burun ve eniz akıntısı öksürük ve iştahsızlık ile göz altlarında kulak memesinde kırmızı nokt.belirince hast gittk.Wbc 15,02 çıkınca doktrmz dekort 8mg/2ml ve novosef 0.5g 3 tanebitince de zinnat125mg/5ml verdi.ayrıca aferin ve bericanly verdi.iğne 2 tanesini olduk  acaba şurubu da kullanmalı mıyız?sizin yazılarınızı okuyunca kafam karıştı iğne nusundada tedirginim..öksürük önceleri sadce geceleri olurken şimdi devamlı ve tıs diye ses çıkıyo.ayrıca hızlı nefes alıpveriyo ateşli günlerden beri..nasıl bir yol izlemeliyim?yardımlarınızı bekliyorum.çok uzattımkusura bakmayın değerli vaktinizi aldım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117340
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 18:22 |
Bu durumda; Decort hic iyi bir tercih degil. Agizdan ilac alabilen bir cocukta igne gerekmez. Ayrica WBC oraninin yuksek cikmasi, "Enfeksiyonu" gosterir. Zannedersem sizde hem Grip, hem bakteriel enfeksiyon beraber var. Kaninda mikrop var ( Sepsis) diyebilmek icin; Kan Kulturu gereklidir. Maalesef bu sacmalik simdilerde moda. Daha Enfeksiyon ile Sepsis arasindaki farki bile bilmeyen bu doktorlardan ne hayir gelecekse. Atesi dustukten sonra oksuruk ve nezle halinin devami, hadisenin ayrica, virutik oldugunu gosterir.
|
 |
mürur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 23:57 |
çok teşekkürler kısa zamanda bilgilendirdiğiniz için.maalesef 3 iğneden 2 sini kullandık sizin yazınızı okumadan önce de eşimle 3. yü yaptırmaktan vazgeçtik belki yanlış bi tutum yarıda bırakmak.oğlum iğneden psikolojik olarak çooookk etkilendi acaip kortu.bakıcısını çok sevmesine rağmen sabahları okula gitmek işkence oldu salı gününden beri.bilemiyorum hastalığı silah olarak kullanıyo belki ama kucağımdayken bile annecim gitme beni bırakma  dedi yıkıldım.yani iyileşsin derken geri sayım yaptık altüst oldum hocam.çok uzattım yine buarada antbiyotik şuruba başladık öksürük şurubu kullanmıyoruz doğru mudur??teşekkürler vaktinizi aldım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2012 Saat 18:25 |
Sadece agizdan verdiginiz 'antibiyotik' yeterli olabilirdi. Igne, tamamen gosteri amacli oldu. Sadece Menenjit veya Sepsis dusundugumde igne veririm. Tabii, birde agizdan ilac alamayanlara. Bu doktorlarda, WBC yuksekligini "Enfeksiyon" degilde 'Sepsis' olarak ogrendikleri icin, WBC dusuk olanlara agizdan antibiyotik ( hic gereksiz), WBC yuksek olanlarada igne veriyorlar. Isiniz zor. Hicbir zaman 'oksuruk veya nezle kurutucu' diye satilan ilaclardan kullanmayin.
|
 |
mürur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2012 Saat 19:00 |
tekrar tekrar teşekürler kadir hocam.makalelerinizi ve forumlardaki yazılarınızı okudukça daha bi içimiz rahatlatıyosunuz.galiba bizler biraz fazla kasıyoruz herşeyi  bundan sonra daha rahat ve temkinli olucam sayenizde...sonsuz teşekkürler....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2012 Saat 02:36 |
|
 |
mürur
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2012 Saat 01:44 |
Sayın Kadir hocam tekrar merhaba geç bi saat farkındayım ama çaresiz kalınca insan...bu saate kadar yine eski maillerinize göz attım.geçen hastalığımızın üzerinden 10 gün geçti.dün geceden beri tekrar ateş durumu(38.9) ve su gibi burun akıntısı var.şimdi bu duruma gribin uzun sürmesi mi demeliyim?bu arada geçen hafta antbytik kullnınca öksürük kesildi hiçbişe kalmadı.malum havalar da soğuk olduğu için kalabalık mekanlara gitmiyoruz.1 haftadır kapı dışarı olmadı.anlayamıyorum oğlum gribi sürekli 1 hafta arayla yeniden geçiriyo.kış başladığından beri burnu akıyo bukadar sık grip geçirmesi normal mi?  biraz kyifsizlik ve mızmızlık dışında bi durumu da yok.sizce endişemde haklı mıyım yoksa yine gereksiz bi evham mı?tekrar teşekkürler şimdiden.rabbim sizi başımızdan eksik etmesin...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2012 Saat 18:52 |
Burnunda "su gibi" bir akintinin olmasi; yeni bir Gribin basladigini gosterir.
|
 |