Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
elveda
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
|
Konu: acill ...(öksürük ve grip) Gönderim Zamanı: 14 Nis 2013 Saat 20:13 |
hocam merhaba. oğlum 1 hafatadır hasta. burnu akıyor, öksürüyor. bal-limon, coldmix, s.f. kullandık. tam geçiyor derken dünden beri tekrar nüksetti daha şiddetli bir şekilde. iştahı tamamen kapandı bişey yemek istemiyor su dahi içmek istemiyor. sanırım boğazları da acıyor. birde hocam gözlerinden sarımsı renkte akıntı geliyor. gözyaşı gibi akıyor. gözleri çok küçüldü ve göz altları şişti. sürekli elleri gözünde, burnunda. çok rahatsız hocam. hep ağlama modunda. birde hocam iliadin kullandım 3 gün burnu tıkalı diye şuan daha beter tıkalı burnu ve çok fazla akıntısı var uyuyamıyor hiç. bugün kullanmadım. yarın tekrar kullansam olur mu? hocam birde çok öğürüyor bu nedendir? hocam göz için ne kullanabiliriz? oğlum 11 aylık.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120692
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 04:50 |
1 gun ara verdikten sonra, Iliadin'i tekrar kullanin, eski mailleri okuyun.
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 17:09 |
hocam sabah oğlumun gözü çapaktan açılmıyordu acı acı bağırarak uyandı. her uyuduğunda aynı olay gerçekleşti. göz kapakları yapışmış. forumda okuduklarımdan yola çıkarak eşime tobrased aldırdım. şimdi etki etmesini bekliyoruz.
öksürük de tüm şiddetiyle devam ediyor. hatta bugün ağız dolusu kustu. iştahı hiç yok. yutkunmakta güçlük çekiyor. hiç uyuyamıyor öksürükten. sürekli bir gıcık hali var. bazen kızarıyor, morarıyor, nefessiz kalıyor. hep ağlıyor ve kucakta. perebron vermeye başladım hocam. sanırım balgamı da var.
birde hocam sıcak buhar önermişsiniz nasıl uygulandığını bulamadım. biraz su kaynattım ve buharını burnuna tutmaya çalıştım ama etkili olduğunu söyleyemem. burnuna gitmiyordu sanki buhar. zaten yaptırmak istemiyor hiç.
hocam sürekli inliyor. ateşi 37.7 di. birde bunca derde kabızlık eklendi. hocam çok hasta ve mutsuz. burun akıntısı hala çok yoğun ama koyulaşmaya başladı sanki. ayrıyeten grip için anlattıklarınıza devam ediyorum.
doğru yoldamıyım hocam ilave edeceğiniz bir şey veya yanlış yaptığım bir şey var mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2013 Saat 20:10 |
Buhari ya uyurken yapin, yada dogrudan banyoya sokup; sicak-buharli bir sekilde yikayin.
BUHAR: Yataginin kenarina bir tabure veya tahta iskemle koyun, ustune kaynar su tenceresini(eli uzasamiyacak bir mesafeye) koyun ve hem yatagi, hem tabureyi ortecek sekilde bir pike veya carsaf serin, 10-15 dakika birakin.
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 20:32 |
hocam gözü çok şükür geçti. kabızlığı da düzeldi. bugün sanki düne göre daha rahat yutkunuyor. ama iştahı hiç yok yemek istemiyor. çok az sıvı şeyler yiyiyor o da bikaç kaşık. aç duruyor. çok fazla öksürüyor hocam öksürüksüz dakikası geçmiyor. ciğerleri çıkacak sanki o derece. ve öksürürken öğürüyor bazende kusuyor. perobron günde 3 kez yarım ölçek veriyorum. bazen verdikten hemen sonra kusuyor. ilaç çıkmıştır deyip tekrar veriyorum. doğru mu yapıyorum? birde hocam bugün farkettim karnı çok şiş ve sertti. yemek yememesine rağmen niye böyle anlamadım. başka bişey olmasından korkuyorum hocam. lütfen akıl verin.
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 20:48 |
hocam yukarıda yazmayı unutmuşum. ateşi 38 le 38,5 arası değişiyor. birde sesi kısıldı. zor çıkıyor sesi. değerlendirmeye bunları da katarsanız sevinirim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2013 Saat 23:00 |
Buhar ve Grip tedavisine devam edin.
|
 |