Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı
    Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2008 Saat 15:10
iyi günler kadir by,
13 aylık ogluma dün grip aşısı yaptırdım saglık ocagında..eczanedekiler grip aşısının bu seneye kadar yetişkinlerle aynı oldugu için yarımşar doz yapıldıgını bu sene çocuklar için özel yeni grip aşı çıktıgını ve tek dozda oldugunu söylediler.bende inanarak yaptırdım aşıyı,sizce dogrumu?
teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117347
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2008 Saat 16:14

Doğru, ama çok yeni . Çoğu kimse bilmiyor, ilk defa yapılanlarda 1 ay ara ile 2 defa yaptıracaksınız, takip eden senelerde tek ,tam doz yapılacak.

Yukarı Dön
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 13:28
bu yeni aşıyı tek doz olarak dogdugundan beri ilk defa yaptırdım,şimdi 1 ay sonra yine tek doz şeklinde yapılacak degilmi?
teşekkürler
Yukarı Dön
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 13:43
doktor by grip aşısıyla ilgili aşagıdaki yazıyı okudum ve ürktüm biraz.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda çünkü size çok güveniyorum...
Etkisi bu kadar şüpheli olan aşının zararları var mı?

Önce aşının hangi maddeleri içerdiğine bakalım;
Etilen glikol: Antifrizde bulunan bir toksindir. Antifriz çocuk gelişimini bozabilir ve kısırlığa ve asidoza neden olabilir.
Fenol: Dezenfektan bir boyadır
Formaldehit: Kanser yapan bir kimyasaldır
Alüminyum: Aşıda antikor cevabini arttırmak için kullanılır. Alzheimer, sara ve kansere neden olabilir.
Timerosal (cıva: Tarife gerek var mı?) Beyin hasarı, otizm ve otoimmun hastalıklara yol açabilir. Cıva çıkartıldıktan sonra California'daki otistik çocukların sayısında bariz azalma olmuştur (bak baslenme bülteni). İçinden cıvanın çıkartılmadığı tek aşı grip aşısıdır. Diğer aşılardan farklı olarak grip aşısının her yıl yapılması beyin hasarı riskini artırmaktadır.
Neomisin ve Streptomisin: Antibiyotik olarak kullanılır. Bazı insanlarda alerjiye yol acar. Grip aşısı ayrıca yumurta alerjisi olan kişilerde nadir de olsa kurdeşen ve anaflaksi şoku gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Aşı, grip benzeri belirtilere de yol açabilir
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 13:44
Evet, onun için belirttim. Gene yarım dozluktan bir tane yapılacak
Yukarı Dön
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 14:38
ilginiz için çok teşekürler
grip aşısıyla ilgili yazıyı dikkate almadınız sanırım?
bi konuda daha sorum olacaktı;annem ısrarla balık yedirdigim günlerde süt içrmememi söylüyor.zehirler diye düşünüyor bende tedirgin oluyorum.böyle bi zararı varmıdır?
iyi günler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 14:47
Anlaşıldı, gene bir eğitim vermemiz gerekiyor. Bilen bilmeyen herkez konuşuyor.
1)Etilen glikol. Sadece mide asiti ile karşılaşınca oxalik asitin açığa çıkaması sonucu toksik hal alır. Aşı ağızdan verilmiyor. Ayrıca grip aşılarında yok.
2)Fenol : Grip aşılarında yok.
3) Formaldehid : Grip aşılarında yok.
4)Aluminyum.: Bazı tuzları toksiktir, Grip aşısında yoktur.Karma aşılarda bulunan "Alüminyum oksit" toksik değil, zararsızdır. Bütün sofra tuzlarında "Aüminyum silikat" vardır. Senelerdir yiyorsunuzda bir şey mi oldu?
5)Cıva : benim cıva ile ilgili yazımı okuyun.Tarif gerekir...civanın iki formu vardır. İnorganik ve organik. Organik olanların iki tipi vardır. "Etil merküri ve Metil merküri". Toksik olan metil merküridir. Aşılarda kullanılan "Etil merküri" dir, vücutta birikmez, idrarla hemen atılır.
6) neomisin, streptomisin, artık nadiren kullanıldığından allerjileri cok nadirdir. Daha şimdiye kadar yumurta allerjisi olan bir çocukla karşılaşmadım...
7) Gribin kendisimi çok sarsıyor, aşımı??

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 24 Eyl 2008 Saat 18:11
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2008 Saat 14:55
 Bizde nasıl domuz eti yasaksa, musevilerde de kara hayvanları ve ürünleri ile deniz hayvanlarının etlerini ve ürünlerinin aynı günde yenmesi yasaktır. Bizim dinimizde yasak değildir.Biz yeriz.
Nasıl çocukları kırklama adeti Hristiyanların "Vaftiz " inden araklama ise, buda öyle bir araklama adet.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 24 Eyl 2008 Saat 15:54
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.