Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
helincan
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
|
Konu: parmak emmek Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 14:06 |
hocam kızım 18 aylık .emziriyorum.fakat parmak emmesine bir türlü mani olamadım.kocam da emzik vermeme tamamen karşı çıktı.halen bıraktıramadım.paramğı ince kalacak diye üzülüyorum bir de psikolojik boyutu var tabi.emme isteğini tatmin etmeden büyümesinin sakıncaları neler?güvensizlik oluşabilir mi ?kocamla bile aramızı açacak düzeye getirmişti.ben de o plastik emzikten hoşlanmıyorum ama dr lar bu isteğini bir şekilde tatmin etmesi gerktiğini söyüyor ve psikolojik sorunlar getireceğini söylüyorlar...anne olarak ilerde bana neden buna engel olmadın babamla uyumlu halledemedin derse ne cevap veririm bilemiyorumeğer parmağı diğerlerine göre ince kalırsa...kendimi çok fazla sorguluyorum.abarttığımı söylüyor kocam?
tşk
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120646
|
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 14:17 |
Parmak emmek bu aylarda tamamen normaldir, orta okul çağında emerse incelme filan olur.
Emzik veya parmak ne isterse onu emer.Ağız -diş bozukluğuda yapmaz.
|
 |
helincan
Üye
Puanlar: 92
|
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2008 Saat 14:34 |
hocam.tarzınız ve cevaplarınız o kadar net ve ikna edici ki.beni bilgiyle ve bilimle tanıştırıyorsunuz her defasında.gelip sizin elinizi öpmek isterdim.öpmüş kabul edin ve kendinize iyi bakın çünkü daha çok uzun zamanlar sizin varlığınıza ihtiyacımız var.
hoş ve sağlıcakla kalın.tşk
|
 |
asyaseyhan
Üye
Puanlar: 42
|
Gönderim Zamanı: 30 Eki 2008 Saat 23:07 |
kadir bey siz olmasanız biz ne yapardıkk ...
asya ( 3 aylık ) parmağını emiyor ( doktor muayene ederken sakinleşsin diye parmağını ağzına verdide  bu olaydan üçgün sonra parmağını emerken yakaladım.. )emzik hiç vermemiştim. bu durumda vermem gerekirmi. birde uyurken eline eldiven geçiriyorum acaba doğrumu yapıyorum.??
|
selvi boylum al yazmalım ASYAM
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 10:05 |
Parmak emmesini doktor öğretmedi, doktora çamur atmayın. Parmak emmek bu ayların icabıdır. Nasıl altına kaka yapmasını normal kabul ediyor ve ilerdede yaparmı diye merak etmiyorsanız, parmak emmeyide normal kabul edin. Haa.... orta okul çağına gelmiş, hala çiş kaçıran nasıl patolojikse, parmak emmekde o zaman patolojik olur. Emzik, isteyene veriyoruz, şekli şemali, damaklı, damaksız hiç önemli değildir. Ayrıca 6. ayında ayağını bile ağızına sokacak, haberiniz olsun. En güzel pozlardan biridir, muhakkak resmini çekin,zira çok kısa bir süre oluyor.
|
 |
asyaseyhan
Üye
Puanlar: 42
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 10:22 |
doktoruma çamur atmıyorum. zira görüşleri aynı size benziyor. ( çokkta memnunum kendisinden. ama bunu eleştirmemde normal sanırım. )
emsin bakalım nereye kadarsa ( korkum 9 yaşındaki yiğenim hala emiyor. ve iki parmağı farklılaşmış. )
sağolun kadir beyy 
|
selvi boylum al yazmalım ASYAM
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Eki 2008 Saat 10:29 |
9 yaş başka, 3ay başka. Dediğim gibi her parmak emen bebek, bunu 9 yaşına kadar devam ettirir diye birşey yok. 9 yaşındaki çocuğun parmak emmesi onun emniyet süpabı, bir nevi deşarj yoludur. Zamanla bırakacak, bıraktırmak için uygulayacağınız her tedbir, geri tepecektir.
Bebeklerin anne karnında bile parmak emdikleri, Ultrasound tetkiklerinde bile gösterilmiştir.Elalemin laflarına kulak asmayın.
|
 |
özöz
Üye
Puanlar: 9
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2008 Saat 00:29 |
Bebeğim 6,5 aylık Ege de ilk aylarda parmağını emiyordu,ben de endişeleniyordum.Doktorumuza sorduğumda ''şimdiye kadar parmağını yutan bir bebek görmedim bırak emsin kendi istediği zaman bırakır,üstüne düşme'' dedi.Şu an parmak emme alışkanlığı yok.
|
 |