Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
şeyme
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
|
Konu: bir kaç soru(gelişim,anne sütü,yastık,yumurta,aşı) Gönderim Zamanı: 04 Ara 2008 Saat 00:00 |
- hocam merhabalar size bir kaç sorum olacak bebegim 17 aylık 12 kilo 84 cm. gelişimini degerlendirirmisiniz
- o kadar iştahsız ki anlatamam erdeyse yemeden yaşıyor sadece anne sütü alıyor.ne denersem deneyim yediremiyorum .ne yapmamı önerirsiniz?
- uyku su çok kötü gece her 1 saatte yada 2 saatte bir uyanıyor e emmeden uyumuyor.oysaki yatırmadan kaşık maması yedirip yatırıyorum başaka ne yapabilirim ne tok tutar midesini.aceba acıktıgı için mi uyanıyor yoksa alışkanlık mı?
- odasına hava nemlendirici aldım gündekaç saat çalıştırmam yeterli olur?alışkanlık yaparmı hergüçalıştırsam?
- yastık kullanayımmı?
- ne zaman aşı olması gerekiyor?kaç aylıkken ası var?
çok tesekür ederim hocam iyiki varsınız....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118979
|
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2008 Saat 09:54 |
1. Bebeğiniz kızmı, erkekmi?
2. Sadece anne sütü yeterli olabilir. 2 yaşına kadar sadece anne sütü ,le giden 5 hastam oldu.
3. Uyku onların kontrolünde, gündüz uykusunu azaltın.Tok tutmaya çalışmayın, bu seferde içi kıyılacak, su ihtiyacını meme ile giderecek.(belkide bu yüzden sık uyanıyor.)
4. Hava nemlendirici yerine odaya bir ıslak havlu koymanızda yeterli olur.
5. 1 yaşından sonra yastık kullanılabilir.
6. 18. ayda 5'li karma zamanı olmalı...
|
 |
şeyme
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Ara 2008 Saat 23:23 |
erkek.gece yatmadan önce tok tutması için ne vermemi önerirsiniz?sizin öneriniz üzerine uykusu düzene girsin diye sipraktin kullanmıştı ve işe yaramıştı bir süre güzeldi ancak şimdi uykusu yine çok ktu ve tekrar kullanmaya basladım yatmadan bir saat önce 1 tatlı kaşıgı veriyorum .degerlendirirmisiniz hocam...
|
 |
derya
Üye
Puanlar: 26
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2008 Saat 10:18 |
sipraktin bir alerji şurubu degil mi iştah açsın veya uykusu duzene gırsın dıye kullanılır mıı ??? yanlış biliyorsam lütfen düzeltin.
|
ipek böceğim,minik kelebeğim:))

|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2008 Saat 11:51 |
4cm. boy ve 1.2kg. fazlası var.Sipraktini, 5 gün kullanıp kesin. Çok uzun süreli, vermeyin.
Evet, sipraktin allerji ilacıdır, benim eski maillerde de çok belirttim. Yan tesir olarak uyku verir ve iştah açar.
|
 |
derya
Üye
Puanlar: 26
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2008 Saat 12:48 |
peki bu alerji ilacının yan etkisinden faydalanmak ne kadar dogrudur ?? hayır benım kızımda cok uykusuz 14,5 aylık ve dogdugundan berı neredeyse duzgun uyudugunu bılmem ama boyle ılacları da kullanmaya pek guvenemıyorum sırf uyusun dıye alerjı ılacı ıcırmek pek de mantıklı gelmıyor bana ...
|
ipek böceğim,minik kelebeğim:))

|
 |
şeyme
Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2008 Saat 00:45 |
17 aylık ogluma asla yumurta yediremiyorum .unutsun biraz tadını diye 1 ay hiç yumurtavermedim ama yinede dün denedigimde yine yemedi.degil yumurta hiçbirsey yediremiyorum yemesi konusunda ne yapabilirim nolur yardım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2008 Saat 13:59 |
Et yiyorsa, yumurta yememesi mühim değil, genel ,iştahsızlığı için, Sipraktin 2x1 ölçek 5 gün verip kesin.
|
 |