Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - değerlendirme (kabızlık)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdeğerlendirme (kabızlık)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 255
Mesajın Direkt Linki Konu: değerlendirme (kabızlık)
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 09:13
Günaydın Hocam, sizin tavsiyenize ihtiyacım var. oğlum cuma gecesinden beri geceleri çok sık ağlayarak uyanıyor. o zamandan beri de kabız. hatta 2 gündür gliserin fitil veriyorum. acaba beslenmesi ile ilgili bir yanlış mı yapıyoruz. benim için beslenmesini değerlendirebilirmisiniz?  sabah kahvaltı. (bebelac sütlü peynirli pekmezli içine bir yumurta sarısı ile - bazen süt bebe bisküvisi) öğlen tarhana ya da sebze çorbası kıymalı etli vs. arada 1 elma püresi ve yine hergün 1 kavanoz yoğurt akşam da saat 20:00 gibi hipp rezeneli elmalı gece sütlü kaşık maması yiyip yatıyor. önceden gece kalkıp süt içerdi şimdi uyanıp ağlıyor süt veriyorum ama kesinlikle içmiyor. sadece su içiyor bir daha da ertesi sabah saat 9 a kadar aç kalıyor. yaklaşık 12-13 saat. bu beslenme de eksik ya da hatalı bir durum var mı? bu arada oğlum 8,5 aylık 8600 gr ve 69 cm. çok teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 11:04
Bebeğinizin beslenmesinde bayağı pahalı bir yol izliyorsunuz... Öğlen elma püresi veriyorsunuzda, akşam niye hazır elma maması veriyorsunuz? Yoğurt veriyorsunuz ve dokunmadığına göre, kutu sütlerindende verebilirsiniz. Su vermeyin, içmesini sağlamak için, suyu sıcak, sütü soğuk verin.Pekmez bebek gıdası değildir vermeyin. Bebe bisküvisi günde 5 taneyi geçmesin. Yemek yapmasını biliyorsanız, sebze çorbaları gereksiz, eve pişirdiğiniz kıymalı yemekleri teklif edin daha güzel aldığını göreceksiniz.
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 255
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 11:22

hocam insan ilk bebeğinde böyle buldumcuk oluyor herhalde. üstüne düştükte daha fazla problem çıkıyor. oğlum çok iştahlı bir çocuk değil aslında sofra yemeklerinden tattırıyorum ama özellikle kıyma et olunca tıkanıyor. zaten su içerken bile genzine kaçıyor. ben de biraz korkuyorum verirken. aslına normal süte sizin yazılarınızı okuyunca 1 hafta önce başlamıştım kabız olunca acaba süt mü dokundu diye yine süte ara verdim. bu aralar her zaman gaz çıkartan çocuk alttan hemen hemen hiç gaz çıkartmıyor. zaten doğduğundan beri gaz problemimiz var. birşeyler dokunuyor ama bende anlayamadım. nohut, fasulye, mercimek daha başlayamadım korkuyorum. anne sütü verirken gaz olacak diye kendim bile doğru düzgün birşey yemedim. 6 aylıkken anne sütünü de bıraktı. çalışan bir anneyim düzgün beslenemiyor diye çok üzülüyorum. şimdi vitamin verdi doktor vimin c diye ondan önce acd 3 kullanıyordum bu vitamine başlayınca acd 3 bırakmak gerekir mi yoksa ikisini de vermelimiyim? bize bıkmadan usanmadan yarımcı olduğunuz için size sonsuz teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113070
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2009 Saat 13:07
Acd3 daha kıymetli bir vitamindir, öbürüne gerek yok. Anne sütünden, karışık beslenmeye geçerken bu yüzden, sıra ile ve az az vererek başlıyoruz. Bir gıda dokunduğunda hemen anlayabiliyoruz. İsterseniz en başa dönüp, her gıdayı tek başına ve azdan başlayarak verebilir, dokunan olursa, anlayabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.