Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YİNE BİR ÖKSÜRÜK SORUSU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYİNE BİR ÖKSÜRÜK SORUSU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: YİNE BİR ÖKSÜRÜK SORUSU
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 15:50

Kadir Bey merhaba.Çok özür dilerim öksürük hakkında söylediğiniz bir şey dikkatimi çekti.""Öksürüğü keserseniz başınız büyük belaya girer"" demişsiniz.Nedenini merak ettim.Benim 15 aylık ikiz kızlarımda da uzun zamandır devam eden öksürük var.Dr'umuz burun tıkanıklığına bağlı geniz akıntısından kaynaklandığını söylemişti.Bir tanesinde çok önceden başlamıştı öksürük ve akabinde kulak iltihabı olmuş antibiyotik başladık.Diğerinde ise sonradan başladı.Önce mukotik şurup kullandık.Sonra Bricanyl şurup kullandık.Geçmeyince ikisine tekrar mukotik şurup kullanmaya başladık.Bu arada son günlerde mutlaka burun spreyi 2-3 saatte bir, ardından günde 2 kere burun damlası veriyorum.Ama hala diğer kızımda geçmeyen öksürük var.Özelikle geceleri başlıyor yaklaşık 5 dakika sürüyor öksürük ve en sonunda kusmayla rahatlıyor.Yattıkları odada soğuk buhar çalıştırmaya başladım.Rahatlasınlar diye pekmez veriyorum öksürük başladığı zaman.Bugün dr'umuza alerjik olup olmadığını sordum.Yani antihistaminik bir şeyler kullanıp kullanamayacağımı.Zyrtec damla önerdi.Bir 10 gün deneyelim dedi.Geçmezse daha güçlü şeyler deneriz dedi.Ama siz öksürüğü kesmeyelim deyince korktum.Bir zararı olurmu acaba diye.Düşüncelerinizi merak ediyorum.Teşekkür ederim.

www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2009 Saat 11:55
Öksürük, bir savunma mekanizmasıdır. Yabancı bakteriler veya toksik maddeler ve tozlar, akciğerlere girmeye başladığında, vüvut bunu hemen anlar ve öksürerek dışarı çıkmalarını ister. Siz bu refleks hareketi bastırdığınızda, o an rahat uyursunuz ama 1-2 gün sonra çok ağır bir Akciğer enfeksiyonu ile karşı-karşıya kalırsınız..Allahtan Mucolitik adı altında satılan ilaçlar hiç tesirsiz olduklarından, bir faydaları veya zararları olmuyor, sadece aile vazifesini yapmış olmanın huzurunu duyuyor. zyrtec başınızı belaya sokacak... Siz illaki bir işle uğraşacaksanız, öksürüğe sebep olan mikropla uğraşın. Öksürükle değil.
Yukarı Dön
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2009 Saat 13:56
Kadir bey yaklaşık 1 aydır öksürüğümüz geçmiyor.Drumuz geniz akıntısına bağlı olduğunu söyledi.Ciğerlerde bir şey yok dedi.Geçmeyen öksürük çocuğun uyku kalitesini düşürdü.Öksürmekten öğürtü başlıyor ve akabinde kusuyor.Zyrtecin yan etkisi yok diye öğrendim.Başınızı belaya sokacak demişsiniz.Öksürüğü alerjik olabileceğini düşündüğüm için druna danışarak verdim.Ama siz böyle söyleyince şimdi korktum.Lütfen daha açıklayıcı bilgi verirmisiniz.Ne yapmalıyım o halde.Ciğerlerdeki mikropla nasıl uğraşabilirim.Ne yapabilirim.Zaten mucotiğin hiç bir faydası yok bunu anladım çünki öksürüğe hiç etkisi olmadı.Hatta ilk zamanlar balgam çıkarıyordu ama şimdi oda yok.gıcık şeklinde bir öksürük yani dolu dolu hırıltılı felan değil.Ne yapmamı önerirsiniz.hakikaten acaip şekilde gözüm korktu.
www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2009 Saat 09:49
Öksürük ile ilgili makalemi okuyun, (yazarlar bölümünde).Şu andaki mevcut makaleyi açın, altta "diğer yazılar" çıkar, orayı açın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.