Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz kızarıklığı ve antibiyotik hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz kızarıklığı ve antibiyotik hk.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz kızarıklığı ve antibiyotik hk.
    Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 01:32
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 14,5 aylık,bugün pnömokok aşısınız 4. dozu ve kontrol için doktorumuza gitmiştik(geçen hafta soğukalgınlığı olmuştu alerjik bünyeli olduğu için kulaklarını çabuk etkiliyor 2 gündür yine uyku düzeni çok bozuk ve iştahsızdı) Sizin yazılarınızdan takip ettiğimde dil beyaz ve ağız kokusu varsa bakteriyel, antibiyotik kullanılabilir demişsiniz.Kızımızın dili beyaz evet ama pek ağız kokusu yok,daha önce kulak iltahaplarında daha çok koku vardı.Doktorumuz muayene esnasında boğazının kızarık olduğunu ve önlem almamız gerektiğini yoksa ilerlerse daha ağır antibiyotik kullanmak gerekeceğini belirtti.Peditus ve pen-os 400 verdi.2 side günde 3 defa 1 er ölçek.Pen os un hafif bir antibiyotik olduğunu belirtti.Gerçekten dili beyaz ve boğaz kızarıksa antibiyotik ve peditus kullanılabilir mi? Ayrıca sık sık boğazı kızarıyor nedendir? geçen hafta soğukalgınlığı oldu çok burnu aktı bu yüzden midir? Doktorumuz siz görmeden pis bişeyi ağzına sokmuş olabilir dedi.Fakat bunun önüne nasıl geçebiliriz? Nerde ayakkabı terlik var buluyor hemen eline ağzına götürüyor.Sonmra dışarda da oynuyor yetişene kadar ağzına götürüyor herşeyi.Sürekli kızarık oluyor boğazı hep antibiyotik mi kullanılmalı? Penos kullanıyor şu an 2 kere  verdim.Bİrde peditus.
Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Emel KESKİN
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2009 Saat 10:47
Ateşi yoksa, boşuna telaş ediyorsunuz. Birinci şart, ateşi olacak, ikinci şart, dili beyaz olacak ve ağız kokusu olacak. Peditus öksürüğünü kesecek, hiç tavsiye etmem... İçeriğini okuyun. 
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 01:23
Evet Kadir Bey,Ateşi daha çıkmamıştı,ama yeni başladığını düşündüm.peditusu kesiyorum zaten 2 kere vermiştim.Antibiyotiği ne yapayım 4 kere verdim daha keseyimmi acaba? Dili beyaz ama koku yok.İştahsızlık ve uykuda sık uyanma ağlama vardı.Antibiyotik konusunda hassasım ve dile getirdim doktorumuza.Kızım bana inan lütfen dedi.(30 yıllık bir dr.) Kendimin ondan daha mı iyi bileceğini düşündüm. Pen os hafif bir antibiyotik dedi 80 ml verdi bitince kontole gel dedi.Ama inanın ilaçlar kabusumuz oldu.
9,5 aylıkken augmentin 400/57 10 gün 1/2 ölçek,11 aylıkken augmentin 200/28 12 gün 1 ölçek, 13 aylıkken augmentin 200/28 1 ölçek 4 gün kulak iltahabı için kullanmıştı.Şimdide Pen-os,
İlk antibiyotik kullanımında ateşi henüz yoktu sanırım bir gece acile gitmiştik çocuk hekimi vardı aft için gitmiştik kulak iltahabı başlamış demişti.Diğerlerinde dediğiniz gibi ağız kokusuda vardı dilide beyazdı.Ama hemen koku geçinde kesilmedi tabi belirttiğimiz kadar devam ettik.Bu kadar kullanım bebeğimizi etkilemişmidir?
3 aydır zyrtec şurup kullanıyordu gözlerindeki ve burundaki kaşıntı pütürcüklenme ve kızarıklıklar için şikayetlerimiz azalınca kesmiştim ben yine başla kesme devam et dedi.Kansızlık içinde 20 damla ferrrum kullanıyorduk onuda kesmiştim zararı yok devam et depolarıda dolsun dedi.Bunun yanında birkaç kere 5er gün birde 12 gün peditusta kullanmıştık.Eşim çok kızıyor çok ilaç veriyorsun diye ama inanın doktorumuza gitmeden ilaç hiç vermedim.Doktor verincede gerekli diye düşündüm.Şimdi ilaç vermeyelim diyorsan başka doktora gidelim diyorum eşime ama hep doktor değiştirilmez diyor bir kere değiştirmiştik bazı nedenlerden dolayı 9 aylıkken şimdiki doktorumuza başlamıştık gitmeye.İlk doktorumuz pek ilaç vermezdi.Sadece 2 aylıkken 2 gün peditus günde 2 kere 1 çay kaşığı birde ventolin 3 gün 3*1çay kaşığı verilmişti.Uzun oldu ama affınıza sığınmak istiyorum aklı karışan tüm anneler adına belkide dertleşmek..Ne yapsaydım ilaç kullanmak kötü diye vermesem mi daha iyiydi yoksa doktoruma güvenerek ilaçmı vermek? Sizi tanımıyorduk ama allaha şükür ki tanıdık artık bilinçlendik... Ama bu zamana kadar geçen sürede bebeğimin nasıl etkilendiğini merak ediyorum o değerli fikirlerinizle içimizi rahatlatmanınızı yada bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 09:41
Emin olun doktorların neyi neden, yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyordum. Sizin mail'de bir şey dikkatimi çekti, verdiğiniz dozlarda, hiç bir ilaç ne etki eder, nede zararlı olur. Zannedersem, doktor arkadaşlar benim zannettiğim kadar cahil değiller. Sadece sizi tatmin etmek için bir sürü ilacı, tesirsiz dozlarda vererek, sizi kazanmayı umuyorlar. Bu dozlar, sadece sizi kandırmaya yarıyor. Bana kalırsa doktorlar, halkın çok ilaç sevdiğini biliyorlar ve bunu sağlamak uğruna bol ilacı düşük dozlarda veriyorlar. Bilmiyorum, belki anadoluda ben de bu şekilde çalışmak zorunda kalırdım... Sizin mail benim gözümü açti. Tafsilatlı yazdığınızdan, çok teşekkür ederim. Size gelince, hiç merak etmeyin, ilaçlar o dozlarda çocuğunuza hiçbir zarar veremezler. Ben hiç vermiyorum , onlar cesaret edemediklerinden, tesir etmeyecek dozlarda veriyorlar.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 10:16
Kadir Bey antibiyotik dozları 12 saatte verilen dozlar.Yani augmentin 400/57 1/2 ölçek 12 saatte bir yani belirttiğim antibiyotik dozları *2 oluyor.Yine etkisiz olduğu kanısında mısınız? Belirtmemişim ön yazımda. Tekrar çok ama çok teşekkür ederim.Başarılarınız katlanarak daim olur inşallah.
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8380
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 10:21
Malesef KAdir bey sizin gibi hekimleri tanımadan önce doktor ne kadar ilaç verdi,ı kadar bilgili ve işini biliyor gibi bir anlayış vardı..Ben kendim hastalandığımda bile hatırlıyorumd annem eğer bir doktor bişeyi yok,ilaç kullanmasına gerek yok dese,annem alır beni başka dr.a götürürdü..o dr dan bir torba ilaçla çıkıncada bak gördünmü bilemedi öteki dr,baksana ne kadar ilaç içmen lazımmış derdiLOLLOLvee ben hep hastalıklarla büyüyen,mazarlı,ayda enaz 2 kere ağır ateşlerle hastaneye kaldırılırdım...Kendi kızımda böyle yapmadım,izmirdeki dr.umuzda sizin gibi bir hekim..2,5 yaşındaki kızım zayıf ama sağlıklı bir çocuk,şuana kadar 2 kere antibiyotik kullandık,onlarda ortakulak ve idrar yolu enfesksiyonu olmuştu ve ateşliydi..İnanın sizin bilgilerinize çok ihtiyacımız var,iyiki varsınızda daha sağlıklı toplumlar yetiştirmeye katkımız oluyor bizimde..Allah sizi başımızdan eksik etmesin..her yazınız inanın içime sular serpiyor,artık daha bilinçli,daha korkusuzum kızımız büyütürkenKizBebekKizBebekKizBebekKizBebekKizBebek
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 17:41
Augmentin, toksik etkili bir ilaç değildir, o yüzden ondan bahsetmedim. Çocuyk şişeyi kafasına dikip tamamını içse bir şey olmaz. En kötü ihtimal ile barsakları bozulur. Soğuk algınlığı, alerji ilaçları ve öksürük şuruplarında durum farklıdır. Bunların şakaya gelir tarafları yoktur. Dediğim gibi bu ilaçları da zaten tesirsiz dozlarda veriyorlar. 
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 487
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 22:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.