Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yeliz
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
|
Konu: dilinde beyazlık Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 17:01 |
hocam merhabalar oğlum yaklaşık bir haftadır grip bol bol serum fiz. ve limonlu bal yapıyorum ilaç vermiyorum fakat bir kaç gündür dilinin üzeri bembeyaz oldu acaba bu gripten kaynaklımıdır yoksa başka bir şeyin belirtisi mi
bir de hocam oğlum 11 aylık 78 cm ve 9.200 kilo persentilde boya göre kilosu 3 çıkıyor yani çok düşük ben elimden geldiği kadar iyi beslemeye çalışıyorum hergün 125gr yoğurt yiyor beni emiyor ekstra 1 bardak süt veriyorum etini eksik etmiyorum ama niye böyle anlamıyorum kilosunun bu kadar düşük olması normal mi kilo alamsı için ekstradan ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler iyi çalışmalr.....
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117980
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2009 Saat 19:05 |
Kiloda çok az bir eksiklik var, boyu uzun olduğundan, daha da zayıf görünüyor ama bunun çok önemi yok. Beyaz dil: Aç kalmıştır, boğazında bakteriel enfeksiyon vardır veya ishal olacaktır.
|
 |
yeliz
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 09:35 |
hocam merhabalar bebğim aç değildi ishal de olmadı o halde boğazda enfeksiyon mu var 5 gün önce grip başladığında götürdük doktorumuza boğazde hafif kızarıklık var ateşi olursa antibiyotik verin dedi ateşi çıkmadığı için vermedim ama enfeksiyoın bakterielse antibiyotik kullanmalıyım değil mi hocam bir de antibiyotik olarak agumen... verdi 250mg ama prospektüste 2 yaşından küçüklere tıbbi zorunluluk olmadıkça vermeyin yazıyor sizce o antibiyotiği kullanmalımıyım ya da ne yapmalıyım teşekkürler...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 10:46 |
Her enfeksiyonu tedavi etmeniz gerekmiyor. Çocuk rahat ise, tedavi etmeyin, hayat boyu sürecek bir bağışıklık kazanır. Her enfeksiyoda verirseniz, mikrop vücut tarafından öğrenilmeden yok edileceği için, aynı mikrop defalarca sizin çocuğunuzu hasta eder.Ben sadece mühim enfeksiyonları tedavi ederim. Bu yüzden benim hastalarım, çok az hasta olurlar.
|
 |
yeliz
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2009 Saat 11:00 |
hocam bebeğim genel olarak çok huzursuz değil yalnız ara ara huzursuzlanıyor bir de dün gece ateşi 38.5 a çıkttı ama şimdi iyi zaten ilaç kullanmayı sevmiyorum daha hiç ateş düşürücü dışında ilaç kullanmadım oğluma o yüzden vermiyorum antibiyotiği hocam sağolun iyi ki varsınız
|
|
 |
yeliz
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2009 Saat 16:30 |
hocam tekarra ben rahatsız ediyorum sizi ama antibiyotiği vermedim tavsiyeniz üzerine fakat dün ve bugün iki kez ateşi başladı bizra önce de sulu kaka yaptı sanırım ishal olmak üzere ve çok huzursuzlandı öksürük ve burun akıntımız şiddetle devam etmekte ne yapmalıyım kararsız kaldım antibiyotik kullanmalımıyım şu durumda bilmiyorum iki hafatdır çocuğum perişan oldu önerileriniiz bekliorum hocam iyi ki varsınız
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 09:57 |
İyiki antibiyotiği başlamamışsın, yoksa ishal birkaç misli ağırlaşacaktı. İshal eğer, kusma ile beraber değilse, hiçbir tedavi gerekli değildir, kendiliğinden iyileşir. İshal ile beraber ateş varsa, bir sülfamid olan "Bactrim" şuruptan verebilirsin. Günde 2x1 ölçek (çay kaşığı değil)... Eğer ishal kusma ile beraber ise başın belada demektir, bu "Rotavirus veya Norovirus" enfeksiyonudur, aman dikkatli ol susuz kalırsa, serum takılması gerekebilir.
|
 |
yeliz
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 16:00 |
hocam kusuyor günde iki defa ama öksürürken kusuyor sanırım yani öyle gibi hocam bu arad gripte aynen devam burnu hala çok akıo ve çok öksürüyor hiç bu kadar uzun sürmemişti önerileriniz için sağolun
|
|
 |