Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Su çiçeği mi? ( resimli)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSu çiçeği mi? ( resimli)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Ağu 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 331
Mesajın Direkt Linki Konu: Su çiçeği mi? ( resimli)
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2009 Saat 23:47
 Merhaba Hocam ;
Kızım 7 yaşında su çiçeği aşısı yok 3 yaşındayken benzer döküntüleri olmuştu ve doktor kararsız kalıp su çiçeği diyelim ama bir daha geçirebilir demişti.Hatta bunu size sorduğumda suçiçeği ikinci kez geçirilmez demiştiniz. Dün yine aynı döküntüler başladı bir iki tane olarak.Bu sabah artmıştı hast. götürdüm iki doktor gördü ikiside su çiçeği mi alerjimi karar veremedi.
Atarax şurup , systral jel verildi.Balgam öksürüğü içinse biri sekrol diğeri bricanyl verdi.Yarım saat önce kulaktan 38,5 ateşi oldu. Kaşıntı var.Bir iki döküntü sulu gerisi kırmızı.Verilen ilaçlara anlam veremedim ve almadım.Su çiçeği olduğunu düşünerek (doğrumu yaptım emin değilim Confused) ; Ateş düşürücü verip kaşıntı için yıkadım. Bazı döküntülere eli dokunduğunda çok acıdığını söylüyor.Hocam bu teşhis bu kadarmı zor? Sizin görüşünüz nedir? 27 aylık kardeşi var su çiçeği aşısı var koruyuculuğu nedir? Eğer su çiçeği ise ilaç tavsiyeniz varmı? Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler...Clap
 
 
 
 
 


Düzenleyen dubleanne - 22 Nis 2009 Saat 23:56
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2009 Saat 09:08
Bir tek "Suçiçeği" saçlı deri içinde döküntü yapar... Öyle  "-su çiçeği diyelim-" diyerek teşhis lonmaz.. Alerji ile alakası yok, allerjik döküntüler, nokta şeklinde değil, alan şeklinde döküntü yaparlar. Neyse, biz işimize bakalım... Herhangi bir "pehrizi" yok. Her gün duş aldırın, "-su değdirilmez-" lafı palavradır. Zovirax şurup, günde (4 saat ara ile ) verin, gece uyandırmayın...Sarı kabuklu yerler, mikrop kaptığını gösteriyor, sadece  oralara "Thiocillin" pomat günde 4x1 sürün..Kardeşi aşılı, alırsa bile çok hafif geçirir.
Yukarı Dön
gümüş Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Ağu 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2009 Saat 13:48

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam ; verdiğiniz şurubun muadilini getirtebildim (aklovir ) ancak ilk dozu dün akşam verebildim.İlk 24 saatte başlanırsa etkili olacağı yazıyor; ben 48 saat sonrası başlayabildim devam etmeli miyim? Sağ kulak altı ( galiba lenf bezi yeri) boyuna doğru biri büyük diğeri küçük iki beze oluştu dokununca hareketli suçiçeğine bağlıdır diye düşünüyorum ama kontrol edilmeli mi? Bulaşıcılığı ne zaman biter pazartesi okula gönderebilir miyim?

Sabır ve emekleriniz için minnettarım size hocam...Nuke
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2009 Saat 13:52
Kahverengi kabuklar başlayınca, bulaşıcılığı geçiyor. Bezeler için bir şey yapmayın, elleri ile kaşıyarak mikrop kaptırdığından oluyor, Thiocillin pomadı mutlaka kullanın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.