Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bulsara
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
|
Konu: anne sutu allerjisi Gönderim Zamanı: 19 Haz 2009 Saat 19:48 |
Hocam Merhaba,
Bebegimiz iki aylik ve yaklasik uc haftadir kakasinda ara ara yogun mukus oluyor. Uc kez de az miktarda kanli mukus fark ettik. Bunun disinda yine ara ara rengi yesil oluyor. Mikroskobik incelemede bol lokosit tespit edildi, ancak kulturde ureme olmadi. Bunlarin disinda, gaitada reduktan madde zayif pozitif olarak belirlendi. Ancak baska bir sindirim problemi cikmadi. Bebegimin hastane cikisi 2840, simdi ise 5460 kg. On gunu askindir sut urunu tuketmiyorum. Bir daha kan gormedim, ama mukus oluyor, son iki gundur de yine kakasi yesil renkte. Yiyebilecegim seyler cok sinirlandi. Artik yedigim her seyden tedirgin oluyorum. Balik, kuruyemis, cilek, muz da tuketmiyorum. Ne yapmam gerekir? Beni yonlendirirseniz cok memnun olurum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117988
|
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2009 Saat 10:13 |
Anlattıklarınız, çok emen her bebekte olan normal kaka görünümü.. Herhangi bir hastalık veya allerji yok. Yiyeceklerinizde hiçbir sınırlama yapmayın, sizin yedikleriniz ile bir ilgisi yok. Zaten aldığı kilo da çok yediğinin işareti.. Şimdiden, 3.5 kilo doğmuşları geçmiş... Sakın anne sütünden vazgeçmeyin, sadece sık meme vermeyin. İdeal beslenme durumunda "altın sarısı" renkte kaka yapar, çok yediğinde yeşil renkte ve mukuslu, aç kaldığında top-top sert kakalar yapar.
|
 |
bulsara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 14:27 |
Hocam cok tesekkur ederim. Cok mutlu oldum. Saygilar,
|
 |
bulsara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 10:30 |
Hocam Merhaba,
Haziran'in ilk haftasindan itibaren diyet uyguluyorum. Sut urunlerini hic tuketmedigim, ama ceviz, findik gibi kuruyemisleri bir iki kez de yedigim on bes gunluk periyotta oglumun kakasinda bir degisiklik olmadi. Size yazdiktan sonra ise diyeti daha da gevsettim ve kahvaltida peynir yemege basladim. Problemimiz devam etti. Gastroenrtolugumuza kontrole gittigimizde doktorumuz israrla diyete kati sekilde devam etmemi soyledii. Bebegim ilk iki ay bir kilodan fazla kilo aldi, ancak son iki haftadir cok ciddi bir gerileme var. Hatta ortalama degerin bile altinda. Doktorumuz mukusla proteini attigini kilo alamadigini soyledi. Bana bir on gun daha verildi. Bundan sonra non allerjik mamaya gecilebilecegi soylendi. Bu da benim kesinlikle karsi duracagim bir secenek.
Oglumu gunduzleri en az iki saat arayla, geceleri ise dort bes saatte bir emziriyorum. Sutumun yeterli geldigini dusunuyorum. Cunku bazen oglum kendisini geri cektiginde gogsumden sut fiskiriyor. Bu arada hala ara ara kakasinda kan goruyorum, ama her iki doktoru da kontrol etti, poposunda catlak yok. Bu arada allerji testleri de negatif cikti.
Tahlile verdigim kakasinda kan vardi, ama eritrosit tespit edilmedi. Bunu anlayamiyorum, ne anlama geliyor? Kan varsa, kan hucresi neden gorulmuyor?
Hemen her kakamiz putursuz ve sirf mukus. Ne gibi ihtimalleri dusunmeliyim? Kendimi ciddi sekilde yetersiz besleniyormus gibi hissediyorum. Doktoruma bunu soyledigimde bana Uganda'daki kadinin da sut iceriginin ayni oldugunu, uzulmememi soyledi. Peki neden oglumun kilo alimi birden yavasladi?
Hocam, yardimlariniz icin cok ama cok mutesekkirim.
Saygilar,
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 11:09 |
Eğer barsakta kanama varsa, ve bu kanama barsağın üst kısımlarında ise, eritrositler parçalandıkları için görülmezler.. İşin doğrusu, "Gaitada Gizli kan" testinin yapılmasıdır. Eritrosit görülmemesi, kanama olmadığını ispatlamaz. Siz önce bu testi bir yaptırın, bakalım kanama varmı,yokmu, ondan sonra 2. adımı atarız..
|
 |
bulsara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 11:47 |
Hocam,
gaitada gizli kana bakildi ve negatif cikti.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 12:51 |
Hah şimdi rahatlıkla söyleyebilirim, gördüklerin kan değil.. En son boy ve kilo değerlerini bir yazsana, bakalım dediğin gib ikilo alması yavaşladımı...
|
 |
bulsara
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 13:04 |
Hocam degerler soyle;
Dogum: 3135 gr., 48 cm boy, 33 cm bas cevresi (37 w) (hastane cikisi 2840 gr.)
1. ay:4080 gr., 51 cm, 36.4
2. ay: 5460 gr., 54 cm, 38 cm.
bu son olcumden sonraki 9 gun sonunda 5550 gr., 57.4 cm, 38.7 cm olarak olcum yapildi.
Ancak bu son olcum gastroentroloji uzmanimiz tarafindan yapildi. bu arada ikinci aydaki kilo alimi her ne kadar cok iyi olsa da, kakasinda ilk kani ve mukuslu yapiyi gordugumuz 4 Haziran'dan itibaren onceye gore kilo alimi yavasladi.
oglumun hareketleri cok canli, bu durumda yaptirdigimiz her iki kaka talilinde de bol lokosit cikmasi neye delalettir hocam?
|
 |