Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sezeryan Bebeğin DNA'sını Değiştiriyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuSezeryan Bebeğin DNA'sını Değiştiriyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: Sezeryan Bebeğin DNA'sını Değiştiriyor
    Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 15:13

Sezaryen bebeğin DNA'sını değiştriyor

İsveç’te yapılan bir araştırma, sezaryenle doğan çocukların DNA’larında değişim yaşandığı sonucunu verdi. İsveçli doktorların, kadınların gittikçe daha çok tercih ettiği sezaryenle doğum konusunda yaptıkları araştırmaya göre, bu yöntemle doğan çocuklar ileride sağlık açısından sorunlar yaşıyor. Karolinska Enstitüsünde yapılan araştırma, sezaryen yönteminin neden olduğu genetik yapıdaki değişimin şeker, kanser ve astım hastalıklarının görülme riskini artırdığını ortaya koydu.
Araştırma sırasında normal doğumla dünyaya gelen çocuklar ile sezaryenle dünyaya gelen çocukların kordon bağından alınan kan örnekleri laboratuvar ortamında tahlil edildi. Her iki gruptaki çocukların kanlarında bulunan al yuvarlarda farklılıklar olduğu, bu farklılığın da DNA’larda değişime neden olduğu belirlendi.
Doktorlar, bu değişimi, doğum sırasında bebeklerin yaşadığı strese bağladı. Normal doğumda bebeğin yaşadığı stres, doktorların olumlu olarak niteledikleri ağırdan başlayıp artan bir stres olurken, sezaryenle yapılan doğumlarda bebeklerin yaşadığı ani stres olumsuz olarak değerlendirildi. Araştırmaya katılan doktorlardan Prof. Dr. Michael Norman, doğum ve stresin bebeğin DNA yapısı ve bağışıklık sistemi açısından önemine vurgu yaparken, “Doğum sırasında bazı genler aktif, bazı genler pasif hale geliyor. Doğumdaki stres de bunu etkilediği için sezaryenle doğan bebeğin DNA’sı değişiyor. Araştırmalarda, sezaryenle doğan bebeklerde DNA değişiminden dolayı bu bebeklerin kanser, şeker ve astıma yakalanma olasılıklarının daha yüksek olduğu ortaya çıkıyor” dedi.
Batı dünyasında sezaryenle doğumların arttığına dikkati çeken Norman, ileride çocukların karşılaşabileceği hastalıkların dikkate alınmasını istedi ve “Bu konuda daha dikkatlı olunsun. Sezaryenle doğum tamamen tehlikesiz görünmesin” dedi.

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 15:14
Sezeryan ile doğum yapmış biri olarak sizinle paylaşmak istedim bu haberiUnhappy
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 16:08
amanıııınnn napcaz yaaaUnhappy
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 23:18
yapma yaaConfused
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Puanlar: 4266
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 23:21
yazık bebişlere Confused
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 23:45
vallahi bu haberleri okuyunca keşke dayansaydımda normal doğum yapsaydım diye
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 12:20
arkadaşlar 42+0 hafta bekleyip hormonel olarak doğum gerçekleşmediğinden mecburi sezaryan olmuş bir anne olarak evet normal doğumun bir çok açıdan avantajlı olduğunu bişliyorum .ancak, bzı şeylerin abartıldığını, sezaryanın korkunç olduğu bilgisini salıp, normal doğuma özendirilme eğilimi göüryorum. çünkü imkanı olan birçok kadın, sezaryanı tercih ediyor, normal doğumdan korkuyor. Hatta doktorlar bana çok şaşırmışlardı. normal doğum için bu kadar hevesli, cesaretli ve korkusuz olduğum için. kaç yıldır insan oğlu böyel doğuyor diye korkacak birşey olmadığını, o acının bir kaç saatte biyeceğini bildiğim için korkmuyordum. ama nasip kısmet olmadı.bence sezaryanla doğum yapmış arkadaşlar panik olmayın. içinizi ferah tutun, benim içim çoook rahatWink
Yukarı Dön
gul_gunes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2009 Saat 13:06
DNA nın değişimi bu kadar basit mi?

hiç inanmıyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.