Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbronşiolit

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Haz 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 15:23
merhaba... 7.5 aylık bir oğlum var.40 günlükken bronşiolit geçirdi 5 gün küvezde tedavisi yapıldı.sonrasında 3 er ay sırayla iki kez daha tekrarladı.hızlı ve hırıltılı nefes alıp verme ve hafif öksürük dışında bir şikayetimiz olmadı. (ateş vs) akciğer filmi de temiz çıktı.özetle 7.5 ay içerisinde toplamda 3 kez antibiyotik (clasid) ve buhar (ventolin pulmicort) tedavisi uygulandı
son rahatsızlığından sonra kan tahlili yaptırdık ve doktorumuz hafif alerji çıktı deyip koruma amaçlı singulair toz ve aerius şurup verdi 1.5 ay kullanın dedi. 5 gün kullandım ateşi çıktı iki gündür 37-38.5 arasında gidip geliyor birkez 39.2 çıktı. ılık duş calpol veya fitille düşürdük. sormak istediğim koruma amaçlı tedavi için verilen ilaçlar uygun mu bir zararı olur mu? ateş yaparmı bu ilaçlar?
bir de üsküdarda ahmet engin uğurlu diye bir doktor varmış iğneyle tedavi yapıyormuş tahlil sonuçlarına göre... tavsiye eder misiniz.  başka bir rahatsızlık yoksa ateş neden yükselir?
tahlil sonuçlarımız
ıge 21,6
ıga 49
ıgG 670
ıgm 98
 
WBC 10,7
HCT 34,4
MCV 73,5
MPW 6,6
LYM 5,05
LYM % 51,8 
 
SADECE YÜKSEK VEYA DÜŞÜK DEĞERLERİ YAZDIM.
 
değerlendirmeniz için şimdiden teşekkürler....
 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 21:04
Eğer bir doktor, bu lafları söyledikten sonra hem antibiyotik hem astım ilaçlarını veriyorsa, ortada bir hata var demektir.WBC düşük olması, LYM% yüksek olması çocuğunuzun viral bir hastalık geçirdiğini gösterir..Anlattığınız tabloyu daha ziyade, ilaçlar yapar. Öksürük şuruplari, soğuk algınlığı ilaçları, hele hele Peditus, Actifed, Sudafed, ve sonu -cold ile biten ilaçlardan verdiniz ise, bunlardan olmuştur. Daha evvel verdiğiniz ilaçlarıda bir yazın..
Yukarı Dön
serraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Haz 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 11:02

öncelikle ilginiz için teşekkürler ,bu kadar çabuk cevap beklemiyordum doğrusu...

bugüne kadar az da olsa kullandığımız ilaç isimleri

clasid

asist

ventolin şurup

peditus

calpol

son olarak bir genel cerrahi uzmanına gittik.bütün hastalıklara bakan

hemen hemen aynı paralelde şeyler söyledi ve bütün ilaçları bırakmamızı söyledi

iğne tedavisiyle vücut dengesini sağlayacağını çözümün ilaç olmadığını ilaçların lokal tedavi edip diğer bölgelere zarar verdiğini söyledi.

bu konudaki fikirleriniz nelerdir.6 iğne öenerdi

açıkcası çok kararsızım. her doktor farklı birşey söylüyor neye kime inanacağımızı şaşırdık..........
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 12:39
Peditus ve Calpol aynı ilaç. İkisini bir arada nasıl veriyorlar hayret bir şey. Peditus'ta ayrıca öksürük kesici  maddeler var, hırıltı sebebi ondan. İğne filan gereksiz, hiçbir şey yapmayın geçer. Ne iğnesi imiş, adını söyledimi??
Yukarı Dön
serraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Haz 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 14:01
çok teşekkür ediyorum hassasiyetiniz için...
 
iğnenin adı falan yok içeriğini kendisi hazırlıyor.bu tür şeylere hiç itimat etmezdim ama doktorun 50 yerden referansı var profların doçentlerin hastaları ona gidiyor. her derde deva!!! anlayacağınız,
şaştım kaldım!
 
hiçbirşey yapmayın diyorsunuz da çocuk 3 ayda bir tıkanıyor hırıltı, hızlı nefes alıp verme... göğüs kafesi inip çıkıyor.henüz 7.5 aylık! oturup bekleyeyim mi terar tıkanmasını... öyle çaresizim ki anlatamam. basit birşey deniyor ama aynı sıkıntı için herkes farklı bir bir tedavi öneriyor. peki ben şimdi ne yapayım kime inanayım.? çocuğumun deneme tahtası gibi kullanılmasını istemiyorum.
 sanki mecburmuşsunuz gibi size içimi döktüm........
teşekkürler.....
 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 20:27
Tarif ettiğiniz tablonun büyük kısmında sebep, ilaçlardır. Şimdilik benim vermeyin dediğim ilaçları kullanmayın, bir takip edelim, gene tıkanma olursa konuşuruz...
Yukarı Dön
serraa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 29 Haz 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2009 Saat 11:29
oğlum dünden beri öksürüyor. şimdilik başka bir belirti yok. cold mix kullanmayı düşünüyorum ama boğmaca ve bronşiyal astım hastalarında kullanılmaz diyor. oğlum henüz 8 aylık ve tabloyu biliyorsunuz ne astım ne de alerjik bronşit teşhisi konuldu. bu durumda cold mix i kullanayım mı? ya astım sözkonusuysa?
  sadece öksürük var ama ben yine ilerler de hırıltı, hızlı nefes alıp verme başlar diye çok korkuyorum. bi de fazla vitamin kullanmanın ne gibi zararları olabilir.zira doktorumuz iki vitamin verdi bünyesinin kuvvetlenmesi için ve 1-2,5 ay kadar kullanın dedi biri toz diğeri şurup.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 113092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2009 Saat 15:31
7.5 aylık çocukta Astım olmaz. Bronşiolit, nezlenin göğüse inmiş şeklidir. Bronşit ise, Astım'ın fransızcasıdır. Size önce "bronşiolit" deniliyor, sonra bir allerji şüphesi doğuyor, üstüne üstelik, birde antibiyotik veriliyor. Ayrıca Astım akciğer filminde görülmez. Doktor hem viral olduğunu söylüyor, arkasından antibiyotik veriyor ve allerji ilaçları ile devam ettiriyor. Tam saçmalık. Önce bir karar vermesi gerekiyor. Hastalık viralmi? Bakterielmi? Astmmı??? Yaşı ve tahliller göz önüne alınınca çocuğunuzun "Gripal" bir enfeksiyon geçirdiği aşikar. Siz serum fiz. ve "Cold-mix" kullanın... Sakın öksürük veya soğuk algınlığı ilaçlarını kullanmayın.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 13 Tem 2009 Saat 15:32
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.