Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - neden demir damlası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumneden demir damlası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
prg Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 15 Tem 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesajın Direkt Linki Konu: neden demir damlası
    Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2009 Saat 18:47
merhaba doktor bey.daha önce kızımın yaklaşık 15 gündür kaka yapmadığından ve herhangi bir huzursuzluk çekmediğinden bahseden bir mesaj yazmıştım ve sizin dediklerinizi dinleyerek sadece bunun düzene girmesini bekledim.tam bir düzene girmese de dediğiniz gibi bazen 3 bazen 4 günde bir kakasını yapıyor.öncelikle teşekkür ederim.
şimdi ki konuyu önce size gelen mesajların içinde var mı yok mu diye araştırdım ama tam bir cevap bulamadığım için yazıyorum. kızım 4 ayını bitirdi (1 nisan doğumlu) yani artık 5. ayın içinde.sadece emziriyorum.kilosu 6.600, boy ve baş çevresini  ise bulunduğum yerde ölçtüremedim çünkü tartı dışında hiçbir şey olmayan bir sağlık ocağına gitmek zorundaydım.kilosu şu an iyi mi normal mi onu soracak adamakıllı kimse yoktu bile Unhappy 2.670 le doğmuştu sizce kilosu normal mi şu an? doktora gidemediğim için bu ay ki gelişiminin nasıl olması gerektiği ile ilgili sorularımı soramadım.internetten baktığım bir sitede ise:
"Bu yaştaki bebekler doğum öncesinde anneden aldıkları demir stoğunu tüketmiş olurlar, bu yüzden başka kaynaklardan mineraller almaları gerekir. Hazır mama (formül süt) alan bebekler için, demir katkılı olanları tercih edilmeli, anne sütü alanlar içinse demir damlaları tercih edilebilir. Bu konuda çocuk doktorunuza danışmalısınız." yazıyordu.buna katılıyor musunuz? bebeğime herhangi bir demir damlası ya da başka vitamin takviyesi vermeli miyim?doğduğundan beri günde 4 damla d vitamini veriyorum.buna ne kadar süre devam etmeliyim ayrıca.
Öğretmen olduğum için 1 Eylülde işe başlayacağım ve daha 6. ayına yeni girmiş olacak,mecburen ek gıdalara mı başlayacağım?çünkü bebeğime yettiği sürece sadece emzirmek istiyordum ama elim mahkum.Cry
bir de rota virüs aşısını 30 haziran da yaptırmıştım.2. dozun ne zaman yapılacağı hakkında soru sormama rağmen tam tarih vermediler.doğru zamanı kaçırmamışımdır umarım.
 
çok soru sormuş olabilirim ama sadece size güveniyorum artık.şimdiden çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 112765
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2009 Saat 12:10
Demir ile ilgili yazı tamamen "mamacı" doktor yazısı ve yalan.. Eğer doğru olsa idi, insan nesli daha taş devrinde sonlanırdı.. Demir sadece demir eksikliği anemisinde verilen bir "ilaçdır". Asla ve asla vitamin verilir gibi verilmemesi gerekir. Dikkat ederseniz bu tip yazılar hep mama kullanmayı teşvik edici yazılardır. 4. ayından sonra zaten sizin formül mamalara ihtiyacınız yok, doğrudan işlem görmüş, kutu sütlerinden kullanabilirsiniz. İki Rotavirus aşısı arası en az 30 gün olmalı En uygunu diğer karma aşılarla beraber verilmesidir. Mühim olan 8. aydan sonrasına kalmasın. Gelişmeside gayet iyi, 3.5 kg. doğanları geçiyor..


Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 09 Ağu 2009 Saat 12:18
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.