Özlem hanım merhaba...
bu konuyu artık bir uzmana danışara kafamdaki soru işaretlerini bitirmek istiyorum...yardımcı olursanız sevinirim,çünkü herkesin bişey söylemesinden bıktım,her ne kadar dinlemicem desemde
hocam oğlum 3 yaş bir aylık...Diyarbakırda yaşıyorum,ailelerden uzağız,oğlumun hergün görüşebildiği arkadaşı yok ve evde çok sıkılıyor..çalışan bir anne değilim,evdeyim,onunla elimden geldiğince kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorum,ama artık sosyalleşme yaşı geld,ve galiba yeterli değilim..parkada götürsem,haftada bir arkadaşlarıylada görüşsse bu ona yetmiyor ve sürekli arkadaş olsun sürekli oyun olsun istiyor..ben ne kadar ilgilensemde o kendi yaşıtlarının yanında çok mutlu...
bu halini görünce kreş arayışlarına girdim yaz boyunca, devlet okullarınada baktık, bazı özel okullar buldum,ama yüksek fiyatlar sebebiyle oralara kaydedemedim,çok istememe rağmen...artık iyice umudu kesmişken (çünkü bulunduğumuz ilde eğitim düzeyi malesef çok düşük ) bir devlet anaokulunun 3 yaş grubu aldığını duyduk..koca şehirde tek bi yer vardı..yeni açılmış,şirin güzel bi okul..çok büyük bi hevesle yazdırdık okula hayırlısıyla eylülde başlayacak...okul müdürü,geçen yılda 3 yaş grubunu aldığını,bir yıllık deneyimli öğretmenin olduğunu,çok disipin altına koymadan,çocuklara eğlenceli vakit geçireceğini,memnun kalmazsak,veya çocuk durmazssa alabiliceğimizi söyledi..(benden hiç ayrılmadı,bensiz durucağını sanmıyorum bide o sıkıntım var )
Ama çevremde,kim gördüyse,kime anlattıysak,herkes bizi ayıpladı,hatta kınadı,tek çocuğun var çalışmıyosun,evde yanlız kalmak içinmi gönderiyosun bile diyenler oldu..ve bunu söyleyenler,okullu eğitimli öğretmenler,hatta bi pisikolg bile söyledi..çok küçük,zaten ömür boyu okuyacak neden şimdiden gönderiyorsunuzda,şimdiden başlarsa artık okulu sevmezmişte,şimdi anaokul olduğu için okulu hep oyun yeri olarak bileceğinden,normal ilköğretime başladığında çok zorlanıp hatta gitmeyecekmişte..tam benim sevgimi alması gerekirken,bunu yapmam çok büyük hataymış..dediğim gibi özellikle öğretmenler çok kızıyolar..bizim çocukluğumuzda yoktu böyle şeyler,bırakın çocuk çocukluğunu yaşasın diyolar...ama biz çocukken böyle değildiki...şartlar farklılaştı...bu devirdeki çocuklukta böyle yaşanıcak demkki..ben onu oraya gönderdiğimde sosyal olucak,faaliyetleri olucak...ama bunu kimseye anlatamıyorum hocam benmi yanlış düşünüyorum diye düşünmeye başladım artık...oğlum aile büyüklerinden uzakta,genelde bizimle ve yanlız büyüdüğü için,diğer çocuklara göre daha pasif hocam..mesela kardeşi olan bi çocukla bneim oğlum asla aynı değil,motor gelişimleri benimkinden çok daha ilerde..bu açıdanda okulun çok daha iyi geleceğini düşünüyorum..yeme problemimizde var...birde tuvalete yanlız giemiyor,asla altına yapmıyor ne gece ne gündüz,ama kendi başına gidemiyor daha...dediğim gibi benim bunları düşünmem gerekirken,neler duyuyor ve asıl düşünmem gerekenlerle ilgilenemiyorum...o kadar bunladımkibu sözlerden...bunlar şimdi aklıma gelenler..daha neler neler var

bu sitedeki arkadaşlarım haricinde herkes kötüledi,herkes ayıpladı,o kadar sıkıldımki bu durumdan oysa ben ne hevesle aramıştım okulu..şimdiden oğluma sevdirmeye başlamıştım,oda okula gidicem ben demeye başladı..ama çevrem tarafından kötü anne ve kötü baba ilan edilmiş durumdayızneleri düşünmem gerekirken,oğlumu oraya hazırlamam gerekirken,nelerle uğraşmak zorunda kalıyorum..baskılar öyle çokki,zaten artık söylemiyorum kimseye..ama bu kadar çok söylenince göndermesemmi diye düşünmeye başladım
hakikaten göndermesemmi acaba,oğlum orayı sadece oyun yeri arkadaşlarını görme yeri olarakmı bilicek..veya dedikleri gibi çok disiplin altına gire ilerde benimi suçlayacak...birde 3 yıl boyunca anaokuluna gitmek onu sıkıcakmı gerçekten...geçen bi emekli öğretmen bizi duyunca..bende oğlumu çok küçükken verdim,onun hiç bi anında yanında olamadım,aramıza soğukluk girdi,birlikte vakit geçireceğimiz yerde o okullarda kreşlerdeydi,nasıl böyle hata yapabiliyosunuz diye kızdı durdu..ama benim oğlum 3 yaşında,çok küçük değil..ben 3 yıl hiç ayrılmadım ondan,birbirimizle ilişkimiz diyaloğlumuz çok iyidir,birde yarım gün gidicek tam gün değil...ama bu sebepten bize soğuyup üzülüp,onu sevmediğimizi düşünücekse,asla göndermem...
çok uzattım hocam

kusura bakmayın,çok doluyum ,bütün hevesim kaçtı,üzüldüm bu yaz boyunca kötü ebevyn ilan edilmekten...cevabınızı heyecanla merakla bekliyorum...iyiki varsınız..
iyi çalışmalar

Düzenleyen hilal - 01 Eyl 2009 Saat 12:03