| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
rosefrom
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
|
Konu: ek besinleri tattırma Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 09:45 |
hocam merhabalar.5 ay 7 günlük ikizlerime ekbesinlerden atttırmak istiyorum.hangi bessinlerden tatırmalıyım.sebzelileri tatırma demiştiniz.meyve suyu.yoğurt vs.miktarları ne olmalıdır.anne sütünü alımlarına etkisi nedir.  
Düzenleyen rosefrom - 07 Eyl 2009 Saat 09:46
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119797
|
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 09:57 |
|
Eğer sadece anne sütü alıyorlarsa, sakın tattırıp, ahlaklarını bozma. Anne sütünü bırakma tehlikesi var. Hele bir 6 ayı geçsinler, anne sütü yetmezse, süt, arkadan kahvaltı, yoğurt ve muhallebiye başlarsınız. Bunların arkasından da yoğurdun yanına önce çorbalar, sonra kıymalı sebzeler ilave edilebilir.
|
 |
rosefrom
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 10:44 |
|
peki hocam anladım.birde orum ek besinleri 1 çay kaşığından başlayarak artıracaktık.ben bir ara evde mayalanmış yoğurt yedirdim 2 gün 1 er fincan yediler.ek besinlere aşıştırıken anne sütünden ne kadar ara ile verilmeli.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:07 |
|
Bir çay kaşığı olurmu, en az bir fincan ile başla. Bazıları abartır, onlara kulak asmayın. Anne sütüne devam et, yetmediği zaman, ek gıdaları teklif edersin. İdeal olanı anne sütünü saf vermen ama, emdikten sonra "çığrışıyorsa" , daha istiyorsa ne yapabilirsinki??Verecen tabiii.
|
 |
rosefrom
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:14 |
HOCAM YANLIŞ ANLAMADIM SANIRIM.1 FİNCADAN MI BAŞLANACAK EK BESİNLER.1 KAHVE FİNCANINDAN BAŞLAYARAK HER GÜN MÜ ARTACAK NE MİKTARDA ARTACAAK MESELA 5 AY 8 GÜNLĞÜK Bİ BEBEĞE EN ÇOK YOĞURT VERSEK 1 FİNCAN DİĞER GÜN.ALDIĞI KADAR MI.BEN ALIŞTIRMAK İÇİN DEMİŞTİM.EMİYORLAR ZATEN SAĞILAN SÜTLE YETİYOR.BEN TADINI ALSINLAR DİYE YEMEK BAŞLARINDA AĞIZLARINA 1 ER ÇAY KAŞIĞI VERİYORDUM DOĞRU MU YAPMIŞIM. ALIŞTIRMAK İÇİN ŞU AN Bİ İHTİYAÇ YOK
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:48 |
|
Ben yanlış anlamışım, senin anlattığın şekilde bir uygulama yok... Saf anne sütü ile beslenen çocuğun niye ahlakını bozuyorsunuzki?? Verdiğiniz gıdalardan biri çok hoşuna giderde anne sütünü almazsa ne yapacaksın.... Sakın böyle işler yapma, ahlakını bozma. Benim anlattığım, ek gıdaya ihtiyacı olan bebeklerdeki uygulama.
|
 |
rosefrom
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 11:21 |
|
peki hocam anladım işallah forumda yazmaya devam edersiniz zira elimiz kolumuz oldunuz sormadan bişey yapamaz hale geldik iyi ki varsınız.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 12:07 |
|
|
 |