Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TAZE İNEK SÜTÜ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTAZE İNEK SÜTÜ

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Oca 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Konu: TAZE İNEK SÜTÜ
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 15:52
KAdir Bey merhaba.
Bugün bir mail geldi arkadaşımdan.Pastörize sütün hiç faydası olmadığı yönünde.
evet bunu defalarca konuştuk.Bunun mama şirketlerinin bir oyunu olduğunu da konuştuk.
Çünkü artık 3 yaşa kadar mama verilmesi yönünde söylemler var.Bu da gösteriyor bunu.
Benim sormak istediğim tanıdığımız, bildiğimiz bir yerden taze sağılmış inek sütü alsak ve bunu içsek nasıl olur.Benim ikizler 21 aylıklar.Ve bir yaşa kadar mama, bir yaştan sonra günlük süt, şimdide
pastörize kutu sütlerden kullanıyorum.Ama taze inek sütünün daha sağlıklı olduğunu söylüyor eşim.
Bense korkuyorum, dokunabilir, alerji yapabilir diye.Biz sürekli alıyoruz, yoğurdumuzu yapıyoruz hatta kendimiz içiyoruz.Ama çocuklara veremedim bir türlü.Siz de ok derseniz bundan sonra taze inek sütü vermeyi planlıyorum.HA bu arada pastörize sütler bağışıklık sistemimizi çökertiyormuş.
Bana gelen mailin bir kısmını copy yapıyorum size.Lütfen görüşlerinizi bildirirmisiniz.

Markettesiniz.

Süt içip kemikleri geliştirmek gibi bir inancın peşinde, dolaşıyorsunuz raflarda.

O, beyaz sıvının içinde protein, vitamin, bir sürü bakteri, mineral filan olduğunu düşünüyorsunuz.

Nasıl söylemeli, bilmem ki?

Aramızda kalsın ama, onun içinde artık bir şey yok!

İyisi mi bunu size, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Aydın söylesin "Süt sağlıklı bir içecekken, raf ömrünü uzatmak için pastörizasyon, yüksek ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline getiriliyor. Bu işlemlerle sütün içindeki tüm bakterileri öldürülüyor. Pastörizasyon, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engelliyor, sindirim enzimlerini tahrip ediyor, tahrip olan ve sindirilmeyen protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçiyor, vücut da bunları düşman olarak algılıyor ve bağışıklık sistemini tahrip ediyor. İnsan vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalıklara, (buraya DIKKAAAT) bağışıklık sistemi hastalıklarına, romatizmal hastalıklara neden oluyor. Çocuklarda görülen kronik orta kulak iltihabının altında da süt kullanımı vardır..."

www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 18:39
Saçmasapan bir yazı. Aslı fesli yok, ayrıcada nüfusu 10 milyona yaklaşmış bir şehirde, taze süt temini ve dağıtımı tamamen olanaksız, çağ dışı bir iştir. Zaten sütün zararlı olan tipi Taze çiğ süttür. Bunların gayesi önce Pastörize ve UHT sütlere karşı sizi hazırlamak, ondan sonrada çiğ sütün zararlarını anlatıp, sizi mama kullanmaya teşvik içindir. Eskiden 6 aya kadar olan "mama" kullanımı giderek 3 seneyi bulmuştur.. Benim süt ile ilgili makelelerimi okuyun .. (yazarlar kısmında)
Yukarı Dön
sdilek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 06 Oca 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 09:01

Peki taze inek sütünü kaynatıp içmekde mi zararlı Kadir Bey.

Sonuçta içindeki yararlı bakterilerin ölmüyor sanırım.
www.damlamvekaryam.blogspot.com
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 11:04
Sütte yararlı bakteri yoktur. Yoğurtta vardır. Dışardan bakteri bulaşmazsa, süt sterildir. Ayrıca sütte "-pastörizasyon ile ,sütün vitamince ve mineralle zenginleşmesinin önlenmesi -" diye bir şeyde yoktur. Süt memeden vitamin ve mineralleri ile çıkar, sonradan bekleyerek oluşmaz. Bu çok saçma bir iddia.. Sütün proteini düşman olarak algılanıyormuşta, bağışıklık sistemi zarar görüyormuşta, falan filan. O zaman aynı şey niye inek eti veya balık yediğimizde oluşmuyor?? İnek proteini sütte olduğu gibi ette de vardır. Ne yani yabancı protein yemiyeceğiz diye "insan eti" mi yememiz gerekli?? Bu kadar cahillik ancak tahsil ile mümkündür.. Yazıklar olsun Türk Tıbbına böyle insanları Prof. diye  ortalığa saldıkları için...
Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 04 Eyl 2009
Konum: USA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 91
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 21:19
Kadir Bey, yazilarinizdan cok sey ogrendim. Buralarda bizleri bilgilendirdiginiz icin tesekkurler. Benim sorum sut tuketiminde ust sinir olup olmadigi. Ben sut, yogurt ve kefiri cokca tuketiyorum. yaklasik olarak soylemek gerekirse gunde 1 litre sut, yarim litre yogurt+kefir. tabii cok daha fazla yedigim gunler oluyor. hipoglisemim var, bu nedenle is yerinde sekerim dusecek olsa hemen sute sariliyorum :) bir de amerikada yasiyorum ve amerikalilar saglikli yemek nedir pek bilmiyorlar. disarda sekersiz ve bol tereyagsiz birsey bulmak cok zor. hazir salatalar bile mayonezli salata soslariyla dolu! bu nedenle sutu ya da yogurdu yemek yerine de yiyorum.

acaba bunun siniri nedir? hamilelik oncesi ya da hamilelik esnasinda buna bi sinir koymak gerekir mi yoksa iyi mi yapiyorum :)

diger bi sorum da burdaki doktorlarin bebeklere 1 yasindan once inek sutu vermemesiyle ilgili. buna dair bir arastirma var mi acaba? yani aksini, verilebildigini gosteren bir arastirma? kusura bakmayin, sorgulamak amacli sormuyorum kesinlikle, sadece bir akademisyen olarak okumak isterim. doktorum sut veremezsin bebegine derse ilerde elimde delilim olsun :)

simdiden tesekkurler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 23:47
Çok haklısınız. Korkunç bir tereyağı tüketimi vardır. Peki bu tereyağı nerden gelir? TABİİKİ SÜTTEN...Peki tereyağı alınmış süt ne işe yarar?? Hiçbir işe yaramaz, sadece çocuk maması yapabilirsiniz.. Anladınızmı tuzağı... Adamların elinde tonlarca tereyağı alınmış "hurda" süt var. Bunlarıda sizlere mama diye satarak tüketiyorlar. Yerseniz.... 
Yukarı Dön
Lavinia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 04 Eyl 2009
Konum: USA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 91
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2009 Saat 00:20
Kadir Bey, simdi kafam karisti benim. Tam yagli sutu mu oneriyorsunuz? Ben cok ictigim icin yuzde1 yagli sut aliyorum yoksa D vitaminini alamam diye. Bir de hipotiroidim oldugundan cok rahat kilo aliyorum o yuzden tam yaglidan kaciyorum. Tavsiyeniz nedir? az yagli ya da yagsiz sut icerek sutun faydalarindan mahrum mu kaliyoruz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113079
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2009 Saat 09:57
Yağsız süt içtiğinizde, yağda eriyen vitaminleri daha az alırsınız. Protein kısmı tamdır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.