Malzemeler:
7 orta boy kemer patlican
3 domates
2 sivri biber (benimki carlistondu)
2 orta boy sogan
2 patates
1 kasik salca (benimki biber salcasiydi, biberse yarim kasik)
Biraz maydanoz
Tuz, karabiber, kirmizi biber...
Icini hazirlamaya soganlardan baslayarak soganlari kucuk kucuk dograyin. tencereye yagi da koyup soganlari kavurun, fazla kavurmadan kucuk kucuk dogradiginiz domatesleri de ekleyin. Daha sonra kup kup dogradiginiz patates ve biberleri de ekleyin.. Goz karari maydonozlarini ayiklayin, saplarini koparin ve dograyin...
Patlicanlari tamamen soyun, yikayin ve suzulmeye birakin.Daha sonra ustlerine bir kac bicak darbesiyle delip kizartin. (Bu patlamamasi icin). Biraz soguyunca ortasini acarak icinizden doldurun. Uzerine domates ya da biber koyarak bir tepside ya da genis bir tencerede uzerine gelecek sekilde su koyarak pisirin...
Bu ici oyulmus hali...
bu da pişmişi hanımlar... denemenizi tavsiye ederim...
Düzenleyen Elif Hansa - 06 Eki 2009 Saat 18:26