Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - fontanel kapanması ve d vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumfontanel kapanması ve d vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Konu: fontanel kapanması ve d vitamini
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2009 Saat 21:40
merhaba Kadir bey  oglum 7. ayını doldurdu ebeler fontanelını 0,5 oldugunu heran kapanabılecegını 9 aydan önce kapanmasının pek saglıklı olmadıgını d vıtamınını kesmemı söyledıler ama ben d vitamını hiç kullanmadım ve ogluma hiçbir vitamını takvıyesı yapmıyorum demir ilacıda vermıyorum vermem gereken vitamın varmı oglum 12 mart dogumlu 4100 gr 52 cm dogdu suanda 8800gr. 74cm sizce bu degerler normalmı ilginize şimdiden tesekkur ederım..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2009 Saat 22:33
D vitamini ile bıngıldak ilgisi tarihi bir bilgidir o kadar. Hiçbir doğruluk payı yoktur. Artık bıngıldak ile uğraşmıyoruz. D-vitaminini "Multi-Tabs" damla olarak, hergün 1 ml. vermenizi tavsiye ederim..Bu bıngıldak meselesi, sizi önce çocuğun hasta olduğuna ikna etmek, sonrada ameliyat a razı etmenin hesabıdır. Bir daha gittiğinizde ameliyat lafı filan ederlerse, kaçın oradan.  
Yukarı Dön
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2009 Saat 20:53
ilginize tesekkur edreım doktor bey bir sorum daha olacak oglumun uykuya dalamama gib isorunu var kolay uyuyamıyor cıglıkalr atıyo gittigim doktor sipraktin surup verdı gecelerı 1/2 ölcek ver dedı ben kullanmakta tereddütteyım oglum 12 mart dogumlu sizce kullanmalıyım oglum 4100 gr ve 52 cm dogdu suanda 8800 74 cm kılosunun az aldıgını söylüyorlar bana normal gıbı eglıyo kılolu degıl ama zayıf da degıl sizce bu degerler normalmı
Yukarı Dön
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 17:15
hocam benimde bi sorum olacak kızım şuan 4,5 aylık kilo 7,100 boy 68 baş çevresi 39,5 baş çevresi tam sınırda sanırım dr takip edelim dedi bıngıldağıda kapanmak üzere imiş. bu değerde baş çevresi sizcede takiplikmidir bir tehlike durumu varmı  doğduğunda 2700 gr kilo 48 cm boy ve 33 cm idi baş çevresi..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 20:22
Baya kilo fazlası var.Sipraktinle filan uğraşma . Sizin ihtiyacınız yok. Gündüz uykularını azalt, düzelir....Bıngıldak takibi tam üç kağıt.. Böyle bir şey yok.. Bıngıldak bir hastalık sonucu erken veya geç kapanabilir. Burda sebep, bıngıldağın erken veya geç kapanması değildir. Zira bu durum başka bir hastalığın sonucudur. Asla sebebi değildir..Şüpheleniyorlarsa, o hastalığı arasınlar.. Saçmalamasınlar..
Yukarı Dön
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 20:52
Orjinalini yazan: acemkizi acemkizi Yazdı:

hocam benimde bi sorum olacak kızım şuan 4,5 aylık kilo 7,100 boy 68 baş çevresi 39,5 baş çevresi tam sınırda sanırım dr takip edelim dedi bıngıldağıda kapanmak üzere imiş. bu değerde baş çevresi sizcede takiplikmidir bir tehlike durumu varmı  doğduğunda 2700 gr kilo 48 cm boy ve 33 cm idi baş çevresi..
benimde yapmam gereken birşey varmı hocam, d vitamini kullanıyorum bu arada? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 11:12
İlk 1 sene her halükarda Dvitaminini kullanın.. Devit3 damla: 5 damla, veya Multi-Tabs 1ml.
Yukarı Dön
acemkizi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 15:55

tamam teşekkür ederim...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.