Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Termos ve Sterilizatör
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTermos ve Sterilizatör

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dilekakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesajın Direkt Linki Konu: Termos ve Sterilizatör
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2009 Saat 12:18
Sayın Erkin Bey,

1 ay önce Kr..t sıcak tutma termosu satın aldım. Bebeğime sütümü daima sağarak veriyorum bu nedenle evde onu kullanmaya başladım bebeğimin içmediği kalan sütü onun içine koyuyorum yarım saat sonra ağladığında tekrar ordan alıp veriyorum. Sıcak tutup tutmadığını anlayabilmek için birkaç gün önce içine kaynamış su koydum 2 saat sonra açtığımda su ılımıştı.. Aynı sıcaklığını koruyamamıştı. Bu normal bir durum mu? Sizce az önce anlattığım şekilde sütümün bozulması durumu sözkonusu olabilir mi?

Ayrıca buharlı sterilizatör kullanıyorum. Steril işlemi bittikten 10dk sonra falan yani soğuyunca içindeki malzemeleri çıkarıp sırkması için bir bezin üstüne koyuyoruö ve gün içinde ihtiyaç duydukça o bezin üzerinden kurumuş olanlarını alıp kullanıyorum. Bazende steril işlemi biter bitmez kullanıyorum yani içi fazlasıyla ıslakken.. Sizce hangisi doğru o içindeki ıslaklık sağdığım süte zarar verir mi yoksa zaten yaptığım gibi sterilizatörden çıkarıp kurutup öyle mi kullanmalıyım?
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2009 Saat 01:00

Merhaba Dilek Hanım,

Termosun ürün açıklamasında, termosun ne kadar süreyle sıvıyı aynı ısıda tutması gerektiği yazmalıdır. 2 saatlik bir zaman dilimi,  bir termosun sıvıyı aynı ısıda tutması için çok kısa bir süre. Bu gibi ürünler en az 4-5 saat aynı sıcaklığı korumalıdırlar. Ürünü bence firmanın teknik servisine gönderin ve kontrol ettirin. Bu durum yine de sütünüzü bozmaz merak etmeyin.
Sterlize ettiğiniz ürünleri kuruttuktan sonra kullanırsanız daha iyi olur ancak, ıslak olarak kullanmanız da süte zarar vermez.

Sevgiler,

Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.