Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 yaş ve tekrarlayan grip,burun akıntısı,öksuruk..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 yaş ve tekrarlayan grip,burun akıntısı,öksuruk..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayfer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: 3 yaş ve tekrarlayan grip,burun akıntısı,öksuruk..
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 12:11
doktor bey iyigünler..

bu siteyı tesadufen buldum..yazılarınızın cogunu okudum...yaklasık aynı sıkayetlerde olan bır kızım var...haftaya inşallaj artık 3 yaşını doldurucak ve doğdugundan ıtıbaren sureklı burun akıntısı , hapşırma arkasından öksürüğe ceviren bır hastalıkla mucedele edıyoruz...yalnızca mayıs-hazıran-temmuz ayında rahatız...20 gün arayla sureklı hasta olan bır kızım var...gezmedıgım doktor hastane kalmadı dıyebılırım...en son gecen kış allerjik rinit teşhisi koydu doktorumuz...buraya yakın buyuk bır şehre bu konunun uzmanına göturdum testlerını yaptırdım özelde allaha şükür hıcbırseye karsı alerjisi cıkmadı...sızın dedıgınız gıbı kortızonlu sprey ve ılac verdı içime sınmedıgı ıcın hıcbırnı kullanmıyorum...gecen ay eylul 10 da grip aşısı yarım doz yaptırdım...10 gun sonra yıne mıkrop kaptı buyuk ıhtımal ve grıp oldu 2 hafta sonra tekrarladı...şu an yıne hasta...3 gun burnu aktı sesi kısıldı ve hırıltı basladı...sımdı sorularım sunlar...yogun oldugunuzu bılıyorum fakat keske burda olsanızda randevu alsak görsenız...

-ben calısıyorum.kızıma anane babane dönusumlu bakıyor herkesın bır yetıstırme stılı var...cok gıydırmemeye calısıyoruz....cok terleyen ve inatcı olana uzerını degıstıremedıgımız bır cocuk...gece uyku tulumu aldık ustunu cok actıgı ıcın...

ben ilaca özellıkle anti-biyotige cok karsı olan bir anneyım...her doktora gıttıgımızde kavga ederek cıkarım...cunku ilk sıraya hemen antıbıyotık yazarlar....ateşi sadece bugune kadar 1 kere 39 a cıktı ondada bogaz enfeksıyonuydu o zaman verdım öncekılerde cok bılgısızdım ama artık vermıyorum...

evımdekı cogu şurubu çöpe attım...aferın - peditus bunların zararlı oldugunu tahmın edıyordum sızı okuduktan sonra onlarıda atıcam...

sızın dedıgınız lımonatayı yaptık beraber eglenerek ve bır cay bardagı kadar ıcırdım...

su an hırıltı devam edıyor....burnunu iliadinle acarım genelde...

ve havlu koyarım...hem terını ceker hem öksurugu keser...

sımdı sorum şu...ikinci doz için gec mı kaldım?

kızımı bu suruplardan ve sureklı tekrarlayan bu hastalıktan suruplardan nasıl kurtaraabılırım?dun doktorla yıne tartıstım  bana kızına o zaman duzgun bak hastalanmasın dedı...artık kendımı de suclamıyorum ama kızımında böyle buyuyup buna alısmak ıstemıyorum

sımdıden cok tşk..

Yukarı Dön
ayfer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 13:18

ek olarak da kg ve boy ve iştah sorununu eklemeyı unuttum...

106 cm  16 kg...pılav-makarna köfte sehrıye corbası - havuc elma -süt  yedıklerı sadece bunlar malesef...

sebze yemeyen bır cocuk...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2009 Saat 19:52
Ateşi olmadığı sürece antibiyotikler gerekmez. Grip aşısının ikinci dozunu ne zaman istersen yaptırabilirsiniz. Bizim "3 temel gıda" dediğimiz, süt, et ve meyvayı yiyor... Daha ne istiyorsunki?? Brokkolimi yesin?? Yemesse yemesin, ne olacak, bende sevmem ve yemem... Sık hasta olması aşırı insan temasından.. Çok öptürmeyin..
Yukarı Dön
ayfer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 09:10
Hocam dediklerinizi aynen yaptım....butun tavsıyelerınız cok işe yaradı ayrıca kendıme de uyguladım...zaman ayırıp tek tek okudugunuz ve yanıt verdıgınız cok tşk....allah razı olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.