kadir bey merhaba. ben bu kullanıcının kardeşiyim. 2.5 aylık bir oğlum var. üçlü karma aşılarını 4 gün önce yaptırdık. aynı gün calpol surup verdim fakat ertesi gün ateşi 38 cıktı. calpol surup ve panalgine fitil uygun aralıklarla vermemize ragmen 37.5dan aşagı düşmedi .
bir sonraki gün ateşi 39.2 ölçünce doktora götürdük. soguk kompres uygulandı fakat ateşi düşmedi. pedifen surup ve paranox fitil 15 dk aralıkla verdiler.oglumun kilosu 6.750.
eve geldiğimizde bu kez vücut ısısında düşme gördüm. 35 derece. tekrar hastaneye götürdük orda da 35.5 cıktı. ardından kan tahlili yapıldı. sonuçlar asagıdakı gibi.
WBC 7.3
LYM 3.2
LYM% 43.5
MID 0.8
MID%11
GRAN 3.3
GRAN% 45.5
RBC 3.42
HGB 9.2
HCT 27.9
MCV 81.7
MCH 26.9
MCHC 33
RDW 13.5
PLT 302
MPV 7.3
PCT 0.22
PDW 16.5
MİKRO CRP 40
Doktor CRP değerinin aşıya baglı ya da yeni bir enfeksiyon başlangıcı olabılecegını söyledi ateşini izlememizi istedi. bugun aşının 4. günün akşamı. paranox fitil ve calpol surup dönüşümlü olarak veriyoruz ilaç etkisi geçince atesi tekrar yükseliyor fakat dünkü kadar değil. 38 derece.
aşı sonrası ateşin bu kadar uzun sürmesi normal mi? kaç gün daha sürerse doktora götürelim?
mikro CRP doktorun dediği gibi ateşe mi baglıdır? eğer enfeksiyonsa nasıl anlarız, ateş tekrar ederse tekrar bir kan sayımına gerek var mı?
vücut ısısının aniden düşmesinin sebebi nedir? bebegımız için tehlike midir?
ateş çıktıgında ve düştüğünde bebegımızı nasıl giydirmeliyiz? havalar sogudugu için ne yapacagımızı şaşırıyoruz. bizi bu konularda bilgilendirebilirseniz size minnettar kalıcaz. ilk kez anne baba oldugumuz için çok endişeleniyoruz. şimdiden teşekkürler.
Düzenleyen yasacat - 08 Kas 2009 Saat 20:08