Merhaba Hocam,
5 aylık bir kızım var.Doğduğunda 3,5 kg idi ve her ay ortalama 900 gr aldı. Fakat son ay sadece 260 gr almış ve boyu hiç uzamamış.Şu an 7060 gr ve 64 cm. Ayrıca doğduğundan beri gaz sorunu yaşıyoruz ancak bir aydır daha da yoğun üstten gazı oluyor. Emzirmek için yan yatırdığımda kasılıyor ve kendini geriye doğru atıyor. Rahat ememiyor ve karnını doyuramıyor. Sizin gösterdiğiniz şekilde gazını çıkarmaya çalışıyorum ve sırtının sağ alt kısmında gazı hissediyorum ancak çıkarmak çok zor oluyor. 5 ay konrolünde doktorumuz böbreklerde bir sorun olabileceğini bu sebepten yan yatmak istemeyebileceğini söyledi ve batın ultrasonu ve TİT istedi.İdrarda sorun çıkmadı ancak ultrason sonucu "bilateral ekstrarenal karakterli proiminent pelvis (AP çap sağda 2.6mm, solda 3.2 mm" olarak çıktı. Doktorumuz böbreklerde idrar birikebileceğini ve su içirmemiz gerektiğini söyledi. Kilo almaması ile ilgili de sütümde azalma olabileceğini ve conformil mama ile takviye yapmamız gerektiğini söyledi. Ancak kızım bu mamayı asla istemiyor, ne biberonla ne de kaşıkla veremiyorum.Aptamil denedik, onu da almıyor. Açıkçası ben sütün yetmediğini sanmıyorum çünkü idrar ve kaka sayısı azalmadı. Günde 2 kere kaka yapıyor ve her bezinde idrar oluyor. Suyu da zar zor veriyorum. En fazla 10 mg içirebiliyorum. Aç olsa mamayı da suyu da alırdı diye düşünüyorum. Doktorun teşhisinden emin olamadım ve kızımın gelişimindeki bu yavaşlamanın sebebini bilmek istiyorum. Bu arada doktor emziğe alıştırmamızı istedi. İlk başlarda almayınca ısrar etmedik ve ancak 4. ayda alıştırdık emziğe. Ben emzirerek uyutuyorum ve bir aydır uykuya dalınca memeyi çekip emziği veriyorum. Bu sebepten daha az süt almış olabilir mi?
Kafamızda bir sürü soru işareti var ve elimizde hiçbir net cevap yok. Size olan güvenimden dolayı birşey yapmadan önce size sormak istedim. Kızımın böbreklerinde sorunu ve az kilo almasının sebebini açıklayabilirseniz çok mutlu olacağım. Cevabınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.