Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Uzmanlarımız > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: 38.5 ATEŞ
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum38.5 ATEŞ

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
tuna77 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Kas 2007
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 86
Tesekkür: 14
Puan: -7
%-50
Mesajın Direkt Linki Konu: 38.5 ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2010 Saat 09:57
Merhaba Dr bey
04/08/2005 dogumlu oglum pazar gece 38,5 derece ateslendı Ates dusurucu vermedık uyuyordu ara sıra uyanıp su ıctı ama dalgın degıldı ılac vermedık. Ateşi sabaha kadar dusmedı aşırı derecede geniz akıntısı oluyor ve buna baglı çok şiddetli kesintisiz kriz gibi öksürük Geniz akıntımız 1,5 yaşından beri hıc gecmıyor ve buna baglı öksürük.
Dün sabah uyandıgındada kötü görünüyordu öksürük ve geniz akıntısıda artmıştı geniz akıntısından dolayı 2 kez kustu. kılosu 17 boyu 109 cm
dun yaptırdıgımız tahlıllerı eklıyorum ve verılen ılacları Dün gecede sabaha kadar öksürdü ama farkındayım bu öksürük hep geniz akıntısından yüksek yastıkta yatar hep 1,5 yasından berı Hasta olsun yada olmasın çok aşırı derecede terler yaz kıs hep ıncecik gıydırırız. Konulan teşhis Allerjik Rinit ve idrar yollarında iltihaplanma. Yazılan İlaçlar : ZİMAKS - NAZOSTER SPREY 1 AY KULLANILACAK - İBURAMİN GOLD.  BİRDE ANKARA HACETTEPE HASTANESINDE ALLERJI TESTLERI YAPILIYORMUS ORAYA GÖTURMEMIZ IYI OLURMUS SIZCE GÖTURMELIMIYIZ NE TAHLILLERI YAPTIRMALIYIZ EVDE ALLERJEN KEDI KÖPEK CICEK BU TUR SEYLER YOK SIGARA ICENDE YOK GENİZ AKINTISINI KESMEK ICIN NE YAPMALIYIZ GENIZ AKINTISI NEDEN OLUR .BİRDE ZİNCO C 15 MG TABLET KULLANIYORUZ SIK HASTALANIYOR DIYE BUNU KULLANMALIMIYIZ
KAN TAHLİLİ 
TETKİK SONUÇ BİRİM NORMAL DEĞER
AÇLIK KAN ŞEKERİ 77 mg/dl 60 -110
SGPT (ALT) 15 U/L < 42
KREATİNİN 0.5 mg/dl 0.4 - 1.4
HEMOGRAM
WBC 9.5 K/ul 4.5 - 10.5
RBC 4.75 M/Ul 4.1 - 5.9
HGB 13.4 g/Dl 12-17
HCT 36.4 % 36-51
MCV 76.5 FL 75-95
MCH 28.3 pg 26-28
MCHC 37 g/Dl 31-37
RDW_SD 51.8 % 30-70
PLT 263 K/ul 150-450
MPV 9.7 FL 7-13
PDW 12.2 % 8-18
LYM 2,7 K/ul 1,2-3,4
MON 0.6 K/ul 0.1-0.6
NEU 6.2 K/ul 1.4-6.5
LYM% 28.3 % 18-48
MON% 7 % < 9
NEU% 64.7 % 48-73
TSH 1.84 uIU/ml 0.27 - 4.2
TAM İDRAR TAHLİLİ
TEST ADI SONUÇ NORMAL DEĞER
GLUKOZ NORMAL NORMAL
PROTEİN NEGATİF NEGATİF
DANSİTE 1025 1015-1030
Ph 5 5-8
BİLİRUBİN NEGATİF NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN NORMAL NORMAL
NİTRİT NEGATİF NEGATİF
KETON NEGATİF NEGATİF
ERİTROSİT NEGATİF NEGATİF
LÖKOSİT   + NEGATİF
GÖRÜNÜM SARIBERRAK SARIBERRAK
İDRAR MİKROSKOPİSİ 4-5 LÖKOSİT
77
Kritik verenler: hilal,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
tuna77 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Kas 2007
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 86
Tesekkür: 14
Puan: -7
%-50
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2010 Saat 13:06
doktor bey benden sonra yazanların sorularını cevapladınız gözdenmi kaçtı aceba bizim tahliller
77
Kritik verenler: deryace, duygu, hilal, zeynep,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 33462
Tesekkür: 24778
Puan: 40804
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2010 Saat 13:30
Arada hasta bakıyoruz.. Kusura bakmayın..
Kan tahliliniz normal.Viral enfeksiyon geçiriyorsunuz (WBC düşük). Antibiyotik gerekmez. Alerji ile hiç alakası yok (Hiç Eosinofil çıkmamış) , İdrar yolu enfeksiyonu en saçma olanı, erkeklerde olmaz, ayrıca "Nitrit " değeri zaten NEGATİF.... O kadar lökositi laboratuvarlar hiç görmedikleri zaman bile yazarlar. Bu hesapça herkezin İYE olması gerekirdi.. Siz laboratuvara, idrar görünümlü "çay suyu"nu idrar tahlili diye verin, onda bile görürler. Gripal enfeksiyon geçiriyorsunuz, eski maillere bakın.
Kritik verenler: fatmabek, hilal,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
tuna77 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 30 Kas 2007
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 86
Tesekkür: 14
Puan: -7
%-50
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2010 Saat 13:50
HOCAM GRİBAL ENFEKSIYON O TAMAM AMA GENİZ AKINTISI YAZ KIŞ GEÇMİYOR ARTIYO EKSİLMİYO BUNUN SEBEBİ NEDİR TAHLİL TETKİK NE YAPTIRMAMIZ LAZIM GENİZ AKINTISI KESİLSE ÇOCUK ÇOK RAHAT NE ÖKSÜRÜK VAR NE  BAŞKA SIKINTI GENİZ AKINTISININ TEDAVİSİ YOKMU GRİP OLMASADA GENİZ AKINTISI HEP VAR?
77
Kritik verenler: duygu, hilal, zeynep,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 33462
Tesekkür: 24778
Puan: 40804
%100
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 10:09
Sinüzit olabilir.. Önce 5 gün, "İliadin ped. damla" günde 2x2 şer dala damlatın, arakasından 1 hafta Ser. Fiz. günde 5-6 sefer, 10'ar damla herbir burun deliğine damlatın. Bu yaz atın denize, dalsın çıksın, bir şeyi kalmaz.
Kritik verenler: burcu, fatimaermis, fatmabek,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2011 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.