Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 64
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş grip
    Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 09:56
dr.bey merhaba benim oğlum 22.06.2005 doğumlu pazar akşamı 38,5 ateşi çıktı calpol verdim dr.u aradım 1-2 gün bekleyelim dedi dolven sudafed dönüşümlü ver dedi ayrıca sudafed kullanıyorum onuda geçen pzt kbb vermişti duyma testi yaptırdık sonuçlar
sol kulakta -148daPa 0,63 ml compl ta C tipi timpanogram eğrisi elde edilmiştir.
sağ kulakta 96 daPa 0,82 ml complta C tipi timpanogram eğrisi elde edilmiştir.

sonuçları çıktı sol kulakta sıvı birikimi var dedi sudafed kullansın birde bol bol sakız çiğnesin dedi

bu arada geçen pzt bir antibiyotik bitirdik.Her hafta hastayız ateş burun akıntısı öksürük balgamlı gibi şimdi kulağa vurur diye korkuyorum ateş antibiyotik kullanmaktan bıktım artık zaten alerjik rinit var diye zaditen ,singulair,bronco vaxom kullanıyoruz kreşe gidiyor alsammı diye düşünüyorum zaten her ayın 2 haftası gidemiyor okula hastalıktan dr.a gidemedim bugün 3.gün ateş gece vardı calpol verdim ne yapayım antibiyotik başlanacak gibimi yoksa direneyimm?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119745
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 10:22
Sudafed ile daha kötü olacak... Ayrıca yapılan ölçüm hatalı... BU ÖLÇÜMLER HASTALIK VARKEN YAPILMAZ. Grip hali geçtikten sonra bozuk çıkarsa önemlidir. Ayrıca uygulanan tedavi ile hayatta siz o kulakları düzeltemezsiniz. Hepsini kesin, Sadece "İladin ped. damla" 3gün, günde 2x2 şer damla her iki burun deliğine damlatın. Düzelir.
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2010 Saat 10:31
dr.Kadir bey teşekkür ederim sudafedi en son sabah verdik daha vermiycem ateşi için dolven vermeyi keseyimmi yoksa 6 saatte bir vereyimmi birde şirketin dr.u bana zyrtec ver dedi sabah akşam ama sadece damla alsam yetermi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 10:47
Bu türde hiçbir ilacı kullanmayın... Bunları sadece "moda" olduğundan söylüyorlar, yoksa bir iyilik yaptıkları yok.. Ateş sizin korunma mekanizmanız.. Çocuk rahat ise, ateş düşürücü vermeyin. 
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 19:45
dr.kadir bey merhaba bu sabah dr.a gittik ateşi gece 39 a çıkınca röntgen çektiler ve ciğerleri enfeksiyon kaplamış dedi dr.çok korktum geçen hafta antibiyotik bitirdik dedim o hastalığı örtmüş dedi ilaç bitince tekrar açığa çıkmış dedi geniz geriye akmış klacid verdi birde mukotik verdi anlayamadığım ben göğüs hastalıklarına gidiyordum o dr.nasıl anlamadı onun daha iyi anlaması gerekmiyormuydu öksürüğü ilk defa başıma geliyor Kadir bey çok korkuyorum kalıcı bir hasar bırakırmı ilk defa böyle öksürüyor çocuk bir anda nasıl oldu anlamadım ne zaman hastalansa hemen dr.a götürürdüm bu sefer 2 gün götürmeyeceğim tuttu yeni ilaçlar bitti diye benim yüzümdenmi ciğerlere indi bu hastalık
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2010 Saat 22:47
dr.kadir bey reçetede bronkopnömoni yazıyor çok panik oldum nedir bu zatüremi ama dr.böyle birşey demedi bana
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2010 Saat 11:29
Doğru gitmeyen bir şeyler var.... Hiç aklım yatmadı. Siz o son doktoru boş verin, tekrar göğüs hastalıklarında gösterin.Sonucu bekliyorum..
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2010 Saat 11:38
sabah bu gittiğim dr.u aradım dedim reçetede bronkopnömi yazıyor zatüremi diye halk arasında zatüre başlangıcı dedi bronşit ile zatüre başlangıcı arasındaymış en son kullandığım aug.. antibitotik hastalığı iyileştirmemişş ama ilerlemesini engellemiş korkma dedi hastaneye yatmalık değil dedi en son akşam saat 10 gibi ateşi çıkmıştı calpol verdim halsizleşmişti bu saat oldu ateş çıkmadı göğüs hast.dr.u aradım ulaşamadım şimdi tekrar arıycam bir andamı dolar ciğerler geçen pzt gittiğimde temiz demişti göğüs hastalıkları uzmanı birde okulda bronşit bir arkadaşı varmış acaba ondanmı geçti ilerledi hastalık
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.