Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğru Yoldamıyım (nezle)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDoğru Yoldamıyım (nezle)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
batucan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesajın Direkt Linki Konu: Doğru Yoldamıyım (nezle)
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 16:19
oğlum iki haftadır rahatsız. ilk bir hafta burnu tıkalıydı ve geceleri ağzından nefes alıyordu. bir süre sonra öksürük de başladı cold mix ve ser. fiz. kullandım, zencefilli bal yada zencefilli pekmez verdim, bol bol sıcak bitki çayı içirdim. bir haftanın sonunda özellikle geceleri ateşi çıkmaya başladı. 3 gece ateşlendi ve ben ilk kez ateşi yavaş yavaş çıktığı için oğluşumu soymadım ve ateş düşürücü vermedim yine sıcak çay içirdim ve her seferinde 39 derece ateşe geldi ve kendiliğinden düştü. bu arada bir kaç kez kustu. ben se inatla doktora götürmüyorum çünkü artık antibiyotik kullanmak istemiyorum. sizin söylediklerinizi uyguluyorum. artık ateşlenmiyor. öksürüğü artınca günde 3 kez nebulizatör ile 2,5 mg. ventolin veriyorum. artık balgam sökmeye başladı ve burnundan daha koyu sarı kıvamlı geliyor. sizce doğru yoldamıyım. bu hastalığı antibiyotiksiz atlatabilirsem eşime de ispatlamış olacağım şimdiye kadar onca antibiyotiği boşuna kullandığımızı. tekrar teşekkürler. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 22:37
Akıntının koyulaşması, nezlenin sonuna geldiğinizi gösterir.. Dikkat edin, antibiyotik bazan gerekli olabiliyor..
Yukarı Dön
batucan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 09:51
kafam karıştı siz ce antibiyotik gerekli olabailirmi ? ateşi artık yok sadece öksürüyor o da azaldı ve balgam sökmeye başladı, kusmuyor ama iştah da kalmadı. 4 yıldır hangi doktora gitsem antibiyotiksiz dönmedik maalesef. şimdi gitsem yine verecek antibiyotiği ve ben gerçekten gerekli olup olmadığını anlayamayacağım. son iki hastalığında (2 ay kadar önce) antibiyotiği bir hafta kullanım sonunda hastalığı ilk gün gibi oldu ateşi çıktı öksürüğü arttı, kustu. ve  başka bir antibiyotiğe başladık ve sonuç olarak 15-20 gün antibiyotik kullandıktan sonra geçti hastalık ve bir sonraki hastalanmasında da aynı durum oldu. lütfen antibiyotiğin şu anda gerekli olup olmadığı konusunda siz bir fikir verin
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 10:31
Benim korktuğum, "Yalancı çoban" hikeyesine benzememek...10 ateşli hastalıktan 8-9 tanesi antibiyotik gerektirmez ama o 1 taneyide atlamak ayıp olur. Benim korkum o... Ben gördüğümde söyleyebiliyorumda, bu ortamda  iş zor. Ağiz kokusu, dilde pas, hep antibiyotik lehinedir. En azından bir kan sayımı yaptırıp, WBC sayısını söyleseniz ben daha kesin konuşabilirim...
Yukarı Dön
batucan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 11:28
teşekkür ederim doktor bey durumu oldukça düzeldi bugün de gözlemleyip ağız kokusu olup olmadığına bakıp iyileşmenin devam edip etmediğine göre yarın yaptırıcam kan sayımını umarım gerek kalmaz. yaptırırsam sonucunu size yazıp değerli görüşünüzü alırım. tekrar teşekkürler.
Yukarı Dön
batucan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2010 Saat 10:21
hocam merhaba
maalesf hafta sonu oğlum birden kulağım ağrıyo demeye başladı ve ağrısı giderek arttı. KBB uzmanı muayene etti ve otit. Klamoks 400, mukoral şurup ve eksofed verdi. maalesef kullanmaya başladık yine antibiyotiği. savaşımız boşa gitti. iki haftadır bu olmasın diye burun tıkanıklığını hep açmaya çalıştım ser. fiz. sprey. , illiadin damla (3 gün), cold mix., hatta sicnassal krem. hepsini düzenli olarak kullandım ancak maalesef. bu arada 6 yaş dişi çıkarmaya başladığını da farkettik. teyzesi diş hekimi ve bunun da kulak ağrısı yapabileceğini söyledi. 2 gündür antibiyotik kullanıyoruz Cry müthiş iştahsız. ishal de oldu ve reflor şase kullanıyoruz. ne önerirsiniz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2010 Saat 12:39

Tek başına İliadin de yeterdi... O diş kulak ağrısı yapmaz. Bahsi geçen, 20 yaş dişleri 6 yaş değil...

Yukarı Dön
batucan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2010 Saat 09:12
Günaydın doktor bey,
kulak için cumartesi akşamından beri antibiyotik kullanmaya devam ediyoruz ama kulağının alt tarafını gösterip ağrıyo diyor hala ağrının bu kadar devam etmesi normal mi ?
bir de ağrıyo dediği yerde kulağının alt tarafında çenesinin hemen altında fındık kadar beze var. korkuttu beni nedir bu beze?
teşekkürler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.