Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
mukadder
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
|
Konu: sipraktin Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 11:19 |
Hocam merhaba, size daha öncede danışmıştım, 2 yaşındaki oğlum hiç bir
zaman iştahlı bir bebek olmadı zaten, kreşe başlamasıyla hastalıklar
peşpeşe geldi ve kilo almak yerine zayıfladı bile. Şu an 10.8-11 kg
civarında, boyu en son 87 cm idi. Spraktin kullanmayı düşünmüştüm ama
hastalığı ve burun akıntısı yüzünden vazgeçmiştik. Şimdi iyi, ama yine
kararsızım kullanmak konusunda. Çünkü ilaç kullanırken iyi olsa bile
bırakınca eskiye dönmezmi? Sürekli de ilaç kullanamayız. (Vah tüh oğlum çok zayıf, mutlaka iştahını açmak için ne gerekiyorsa vermeliyim diyen bir anne değilim, gelişimi normal sınırlarda olsun bana yeter). Deniz gün
içinde yumurta, peynir, 1 su bardağı süt, bol miktarda yoğurt ve bir
köfte yer. Bunlar standart, bazı günler sadece bunları yer, bazen
bunlara sebze, meyve ve pilav eklenir. Meyve de çoğu zaman
yediremediğim için bir haftadır vitagil veriyorum. Bu şekilde devam
etmesi gelişiminde gerilemeye sebep olurmu? Durum bu şekildeyken siz ne
derseniz onu yapacağım, kendim karar veremiyorum. Ne dersiniz spraktini denemelimiyim gerçekten?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117365
|
Gönderim Zamanı: 24 Mar 2010 Saat 16:15 |
1-1.5 kilo kadar eksiği var.. Su yerine süt üçsin.. Boyu 2cm. fazla, demekki, hadise az yemesi değil fazla haraketli olup, et tutmaması... Buna karşıda pek bir şey yapman gerekmez..
|
 |
mukadder
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Mar 2010 Saat 19:40 |
Hocam tekrar merhaba, sipraktin kullanmaktan vazgeçmiştim ama oğlum bir haftadır standart yediği şeyleri bile yemez oldu, tek istediği yoğurt. Yaşamını sadece yoğurt ile devam ettiriyor sanki. Sütü bile bıraktı. Zaten bir kilo verdi, böyle giderse kilo kaybetmeye devam edecek, bu nedenle kullanmaya karar verdim, ama aklımda bazı soru işaretleri var.
1- İnternette bir doktor bu ilacın havaleye bile sebep olabileceğini yazmış, Deniz 19 aylıkken havale geçirmişti, sizin bu konudaki düşünceniz nedir?
2- 2*1/2 ölçek vereceğiz, İlacın 4 satte etki ettiğini söylüyorsunuz, o zaman sabah-akşam vermek yanlış mı olacak? (Akşam verirsek gece, sabah verirsek öğlen mi acıkacak?)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117365
|
Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 10:58 |
1- Bir ölçeği(5ml) 2mg. ihtiva eder.. Günde toplam 12mg'ı geçmedikçe hiçbir yan tesir görmezsiniz... Çocuklara veriliş dozu: kilo başına 0.25mg./gün.. Yani 10 kilo bir çocuk, 2x1mg. (2x1/2 ölçek) alabilir..
2- Etkisinin başlaması 15-20 dakika, maksimal tesir 4 saatte..
|
 |
mukadder
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Mar 2010 Saat 11:43 |
Çok teşekkür ederim hocam, çok hızlı ve çok tatmin edici cevaplar veriyorsunuz, gerçekten çok bilgilisiniz. İyiki varsınız ve iyiki bizimlesiniz!
|
 |