Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerjik bronşit ve tedavisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerjik bronşit ve tedavisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Konu: alerjik bronşit ve tedavisi
    Gönderim Zamanı: 24 Nis 2010 Saat 14:53
Merhabalar dr bey

benim oğlum 29 aylık geçen salı günü başlayan hafif öksürük ve terleme perşembe günü hırıltıyı da birlikte getirdi. oğlumun ateşi 37,1-37,8 arasında gitti geld(ateşi yükselmedi) öyle ciddi bir balgamda hissetmedim oğlumda.  bu süreç içinde perşembe akşamı oğlumdaki hırıltı arttı ve nefes alış verişi hızlanmaya başladı kalbi hızla atıyordu. evde ona viks sürdüm, buhar makinasını açtım ve evde Mukoral adlı öksürük şurubuna başladım. bu arada ballı zancefil de verdim. perşembe gecesi öksürükten uyuyamadı. Cuma öğlene kadar bir nebze iyiydi öğleden sonra oğlum baygın hale geçti devamlı uyur şekilde ve soluk alış verişi çok hızlandı. ne verdiysem kustu, saat 5 gibi acile gittik akciğer filmi çekildi uzun ciğerleri dinlendi ve broşlarının dolu olduğu söylendi ventolin ile buhar verildi 3 doz 4 saat kadar acilde kaldık dr en son nefesinin bir nebze açıldığını vereceği ilaçları düzenli kullanmamızı söyledi oğluma Prednol-L ile İespor dlı iki niğne karıştıralarak dün ve bu sabah iki kere vuruldu. bu akşamdan itibarende de yine sabah ve akşam iespor iğne vurulmalı dendi. Brodil Şurup ile Zaditen şurup verdi.Pazartesi göreyim tekrar dedi.Oğlumun düne göre nefes alış verişi birnebze yavaşladı ama normale dönmedi. Verilen tedavi doğrumu ilaçları kullanmalıyım.

Bu belirtiler alerjik bronşitimi gösteriyor. bundan sonra ne yapmamızı önerirsiniz.tavsiyelerinizi bekliyorum.
Birde bu hastalanmasında alperin uyku halinde inlemeleri başladı yada birşeyler mırıldanıyor bunlar normal mi

Çok teşekkürler şimdiden ilginize

Düzenleyen hülya - 24 Nis 2010 Saat 14:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2010 Saat 16:46
Verilen tedavi mi? TEDAVİLER diyecektiniz galiba.... Astım ise, Ventolin, Enfeksiyon ise, İespor, Allerji ise, Zaditen, Grip ise Brodil iyi gelecek... Bunlar uyanık doktor ya, böyle "çorba" tedaviler uygularlar, hangisi iyi gelirse niyetine...Söylelenlerin hangi birini düzeltsekki???  Astımda bronşlar dolmaz, spazm yapar... Astımın Röntgen bulgusu yoktur. Brodil öksürtücü, Zaditen bastırıcı... Allerji ise, antibiyotik iğnesi niye verildi... Bu abuk-subuk tedavi maalesef, günümüzde moda... Bana bir "Tam kan sayımı" yaptırıp, sonucunu yazabilirmisiniz??
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.