Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: Mantar kararmadan nasıl pişer?
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Mantar kararmadan nasıl pişer?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Melek Anne :)

Kayıt Tarihi: 26 May 2008
Konum: KUZEY & MİRA da
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2725
Tesekkür: 3691
Puan: 8532
%100
  Alıntı KUZEY&MİRA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mantar kararmadan nasıl pişer?
    Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 17:45
Hanımlar mantarı çok severim özellikle mantar sote en çok tercih ettiğim şeklidir.....
Ama lütfen yardım edin niye simsiyah oluyor pişerken
Limonlu suda da beklettiyorum,pişerken kapağını açık bırakıyorum ama yok yine kararıyor yine kararıyor...
Sizin mantar pişirmeyle ilğili ne gibi püf noktalarınız var????????
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA
Kritik verenler: _bilge_, ifakat, PinarTN, yasemin,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2009
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3286
Tesekkür: 3430
Puan: 6741
%100
  Alıntı PinarTN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 18:08
ben de karartmadan pişiremiyorum bir türlü
konuyu takipteyimThumbs Up
Kritik verenler: KUZEY&MİRA,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
kerem-irem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 02 Oca 2010
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 581
Tesekkür: 511
Puan: 915
%100
  Alıntı kerem-irem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 18:18
ben birkaç oldu tavayı kızdırıyorum yağını koyuyorum mantarları koyup çok yüksek ateşte soteliyorum başında bekleyerek karıştırıyorum fazla kararmıyor sonra soğanını atıp soteliyorum
Kritik verenler: PinarTN, KUZEY&MİRA,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 13 Kas 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 583
Tesekkür: 498
Puan: 877
%100
  Alıntı humeyram Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 19:52
cınsınden bıraz..bazı mantarlar süt gıbı beyaz oluyor..bazıları kara.
Kritik verenler: PinarTN, KUZEY&MİRA,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye


Kayıt Tarihi: 29 Tem 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8751
Tesekkür: 3879
Puan: 7241
%100
  Alıntı SevgiYumaklarım Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 10:52
yüksek ateşte pişince kararmıyor diye biliyorum ben..öyle yapıyorum zaten ama yinede hafif bir kararma oluyor.
Kritik verenler: KUZEY&MİRA, PinarTN,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Melek Anne :)

Kayıt Tarihi: 26 May 2008
Konum: KUZEY & MİRA da
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2725
Tesekkür: 3691
Puan: 8532
%100
  Alıntı KUZEY&MİRA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 11:30
Ben dün yüksek ateşte ağzı açık pişirmeyi denedim eskiye nazaran daha iyiydi kapkara olmadı en azından.Ama hani şu dışarda mantar yerizde bembeyaz olurya öyle olsun istiyorum hoş onlarda konserve kullanıyor bende konserve sevmiyorum.... hamarat yemek ustaları hanımların vardır püf noktaları....bekliyorum
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA
Kritik verenler: PinarTN,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye


Kayıt Tarihi: 29 Tem 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8751
Tesekkür: 3879
Puan: 7241
%100
  Alıntı SevgiYumaklarım Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 11:39
bak canım ne buldum inşallah işine yarar..Smile

Mantarları kararmadan pişirmek için bir süre limonlu ve unlu suyun içinde tutun. Pişirirken de tencereye bir limon sıkınız. Mantarları temizlerken suya koymayın. Fazla suyu çeker ve çabuk yumuşar.
Kritik verenler: ifakat, PinarTN, KUZEY&MİRA, _bilge_, demrem, hülya,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Kayıt Tarihi: 20 Mar 2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10358
Tesekkür: 10302
Puan: 23520
%100
  Alıntı duygu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 17:19
Ben de limonlu ve unlu suda bekletirim. Aynı şekilde kerevizi ve enginarı da...
Kızım gececi, oğlum gündüzcü, ben ZOMBİ...
Kritik verenler: KUZEY&MİRA, PinarTN,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2011 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.