Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Mantar kararmadan nasıl pişer?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuMantar kararmadan nasıl pişer?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demrem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Haz 2009
Konum: ANKARA
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3224
Mesajın Direkt Linki Konu: Mantar kararmadan nasıl pişer?
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2010 Saat 09:24
ben gecenlerde mantar almıstım aklımda lımonlu su dıye kalmıs beklettım (demekkı dogru kalmıs) fırında kaşarlı yapmıstım kararmadan pişmişti.
limonu deneyın mutlakaSmile
Yukarı Dön
TUNATUNA Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08 Tem 2009
Konum: GÜZEL ANKARA..
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 443
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2010 Saat 17:07

Mantarları bol su ile yıkadıktan sonra buharda 10 15 dk pişirin ve diğer bir tarafta da yapmak istediğiniz yemeği normal şekilde pişirip en son buharda haşladığınız mantarları eklerseniz hem mantarlar su bırakmıyor hem de bembeyaz kalıyorlar yemeğin içinde... Her zaman ağız tadıyla yiyeceğiniz yemekler pişirmeniz dileğiyle :) 

HAYAT ÇOOOK GÜZEL.... HER YIL DAHA DA GÜZELLEŞİYOR...:)
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Kayıt Tarihi: 24 Eki 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6410
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 21:47
Mantarları kararmadan pişirmek için bir süre limonlu ve unlu suyun içinde tutun. Pişirirken de tencereye bir limon sıkınız.
 
Ama böyle yemek ekşi olmazmı Stern SmileStern Smile ben yemek tenceresine bir limon sıktığımı düşünemiyorum Confused
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Kayıt Tarihi: 20 Mar 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9950
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 17:19
Ben de limonlu ve unlu suda bekletirim. Aynı şekilde kerevizi ve enginarı da...
Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye


Kayıt Tarihi: 29 Tem 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 11:39
bak canım ne buldum inşallah işine yarar..Smile

Mantarları kararmadan pişirmek için bir süre limonlu ve unlu suyun içinde tutun. Pişirirken de tencereye bir limon sıkınız. Mantarları temizlerken suya koymayın. Fazla suyu çeker ve çabuk yumuşar.
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Kayıt Tarihi: 26 May 2008
Konum: KUZEY & MİRA da
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2583
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 11:30
Ben dün yüksek ateşte ağzı açık pişirmeyi denedim eskiye nazaran daha iyiydi kapkara olmadı en azından.Ama hani şu dışarda mantar yerizde bembeyaz olurya öyle olsun istiyorum hoş onlarda konserve kullanıyor bende konserve sevmiyorum.... hamarat yemek ustaları hanımların vardır püf noktaları....bekliyorum
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA
Yukarı Dön
SevgiYumaklarım Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye


Kayıt Tarihi: 29 Tem 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2010 Saat 10:52
yüksek ateşte pişince kararmıyor diye biliyorum ben..öyle yapıyorum zaten ama yinede hafif bir kararma oluyor.
Yukarı Dön
humeyram Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 13 Kas 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2010 Saat 19:52
cınsınden bıraz..bazı mantarlar süt gıbı beyaz oluyor..bazıları kara.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.