Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: diş
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2010 Saat 11:53
hocam,
ben bu siteyi ve sizin forumunuzu çok kısa zamandır takip ediyorum. 26 aylık bir oğlum var. doktorumuz hiç zymafluor dan bahsetmedi. daha önceki maillerinize de baktım günde 2 tane hemen başlayacağım.
benim oğlum ilk dişini 5,5 aylıkken çıkardı. bazı kişilerin erken çıkan dişin ömrü kısa olur iyi değil, çok çabuk çürüycek dişleri gibi yorumları oldu. böyle bir şey söz konusu mu? neden bazı çocukların dişleri erken bazılarının geç çıkıyor? doktorumuz hamilelikte kalsiyum açısından iyi beslenmişsin demişti. bunun bir etkisi var mıdır?

diş fırçalamaya çok hevesli. ben de eline veriyorum fırçasını önce beni taklit ediyor bir süre fırçalıyor ama sonra işi oyuna çeviriyor, fırçayı ısırıp kıllarını çıkarmaya uğraşıyor ya da fırçasını oraya buraya sürüyor. daha hiç macun sürmedim çünkü tükürüp tüküremiyceğini bilemiyorum.

şu anda oğlumun bütün dişleri tamam gibi. ben eksik yer göremiyorum. şekerleme türü şeylerden hiç vermiyorum. süt içerek uyuyan bir çocuk. süte de hiç şeker eklemiyorum çoğu kişinin şekersiz süt gaz yapar uyarısına rağmen. hala uykuya dalarken biberon istiyor. ne kadar süre kullanmalıyız diş yapısına zarar vermemek adına? sabah kalktığında ağzında biraz koku oluyor. acaba sütten olabilir mi? başka bir şikayetimiz yok ama ilk diş muayenesine ne zaman gidilmeli?  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118118
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2010 Saat 20:46
1- Erken çıkan diş erken çürümez, uydurma bilgi...
2- Diş çıkımı soya çeker, kimi erken, kimi geç çıkarır..
3- Diş çıkarmanın hamilelikle bir ilgisi yok..
4- Dişlerini fırçalatın. Sonra sonra daha muntazam fırçalar.
5- Tam tersi , şekerli maddeler gaz yapar. Şeker olmadan gaz olmaz.
6- Evet, akşam içtiği sütten koku olabilir. Önemli değil. Zymafluor vermeniz çürümeyi önler.
Yukarı Dön
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 09:46

hocam çok çok çok teşekkür ederim. biraz fazla soru sormuşum galiba :)

affınıza sığınarak şunları da öğrenebilir miyim? biberonu diş yapısını bozmaması için ne zaman bıraktırmak gerekir? tüm sıvıları bardakla içiyor. sadece gündüz ve gece uykuya dalarken biberonla süt istiyor.
ilk diş muayenesine ne zaman gidilmeli?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118118
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 10:18
Diş bozuklukları genetik, yani soya çekimdir... Öyle biberon ile, emzik ile şekil bozukluğu olmaz.. Olsa idi Ortodontik tedaviler bu kadar ağrılı ve uzun olmazdı. Çelik aparat verine yumuşak lastik kullanılırdı..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.