Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çocuk gelişimi( oğlum hakkında)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçocuk gelişimi( oğlum hakkında)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MELODİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 657
Mesajın Direkt Linki Konu: çocuk gelişimi( oğlum hakkında)
    Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 01:49

merhaba hocam,

şuan 10 aylık olan oğlum var doğum kilosu 3.650 gr boyu ise 52 cm di, 9 aylıken tartırdığımızda oğlum 9,750 gr boyu ise 74 cmdi fiziksel gelişimi   normalmi?artık doğru düzgün kilo almıyorda anne sütü+ ek gıda ile besleniyor kutu süt vermeme gerek varmı devam sütlerinin tadını zaten beğenmiyor kutu sütleri kaynatarak mı vermeliyim ?
ayrıca oğlum bir çok basit kelimeyi 9 aylık olur olmaz söylemeye başladı(ilk çocuğum kızımın aksine)baba,gel,geldik,attı,hadi,dede,abla,cici vs gibi bir çok kelimeyi....
 emeklemiyor yürütece binmeyi seviyor (ama ben kısa süre yürütece koyuyorum)bir yerlere tutunarak kısa süre durup,adımlıyor ama emeklemiyor
cevap için şimdiden teşekkürler umarım sorularımla sizi yormam
saygılarımla esra

Düzenleyen MELODİ - 08 Eki 2010 Saat 16:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118987
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2010 Saat 09:57
Çocuğunuz 1 yaş cesametinde... Daha nasıl düzgün kilo alsınki??? 4. aydan itibaren normal "kutu sütlerinden" verebilirsiniz..Kaynatmanızada gerek yoktur.. Hareketleri ve davranışları normal. Yürüteçte istediği kadar kalabilir, bir zararı veya faydası yoktur... Sadece sizin ayağınızın altından çekildiğinden size rahatlığı vardır okadar... Zaten fazla kalmayacak, 1 aydan fazla kullananı görmedim.
Yukarı Dön
MELODİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2010 Saat 23:24
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Çocuğunuz 1 yaş cesametinde... Daha nasıl düzgün kilo alsınki??? 4. aydan itibaren normal "kutu sütlerinden" verebilirsiniz..Kaynatmanızada gerek yoktur.. Hareketleri ve davranışları normal. Yürüteçte istediği kadar kalabilir, bir zararı veya faydası yoktur... Sadece sizin ayağınızın altından çekildiğinden size rahatlığı vardır okadar... Zaten fazla kalmayacak, 1 aydan fazla kullananı görmedim.
yardımcı olduğunuz için çok sağolun
Yukarı Dön
MELODİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 00:04

hocam size oğlum hakkında bir sorum olacak sürekli gittiğimiz bir aile doktorumuz olmasına rağmen kafama takılan bir kaç şeyi size tanışmak ve bilgilerinizden faydalanmak isterim oğlum 9 aylıkken doktorumuz dvit3 damlayı artık gerek görmeyerek kesti oğlum 5 aylıkken sağlık ocağından verilen kan  damlalarını  kullanmamıza  gerek görmedi ve herkese kansızlık varmı yokmu bilmeden kan damlası veriyorlar diyerek birazcık kızdı.( gereksiz ilaç kullanımına biraz karşı kolay kolay ilaç vermez doktorumuz)oğlum temmuzun üçünde 11 aylık oldu sizce bu damlaları kullanmalımıyım ve sabah akşam oğluma babannemizin yaptığı üzüm pekmezinden (en azından doğal)2 tatlı kaşığı yemeklerden 1 saat sonra veriyorum acaba doğrumu yapıyorum?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118987
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 14:19
Dvit3'e günde 5 damla vererek devam edin... Demir gerçekten gereksiz... Pekmezi eskiden bu şekilde kullanırlardı, çocuk çok sık acıkmasın ve yemek istemesin diye... Çocuğa hiçbir faydası olmadığı gibi, glikoz oranı sofra şekerinden daha fazla olduğundan, daha kötü bir şekerdir, insulin salgılanması daha fazla ve hızlı  olur.
Yukarı Dön
MELODİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2010 Saat 16:33
saolun hocam d3 5 damla veriyor ve pekmezi kesiyorum saygılarımı sunuyor çok teşekkür ediyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.