Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Uzmanlarımız > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: kulak altında şişlik
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak altında şişlik

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 85
Tesekkür: 5
Puan: 9
%100
  Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kulak altında şişlik
    Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 10:33
Hocam merhaba, oğlum 29 aylık. 10 gün kadar önce kulak altında, yanağı da içine alan bi bölgede şişlik oluştu, çok fazla değil, dikkat edince anlaşılıyordu. Bundan birkaç gün önce bahçemizde şişme havuzda epey bi oynadı. Ama ben buna bağlamadım, kabakulak sandım, ağrı ve huzursuzluk yapınca doktora gittik, antibiyotik verdi, kullanmadım, KBB uzmanına götürdüm. Şişlik olan tarafta belirgin kızarıklık olduğunu söyleyip, antibiyotik (sanırım suprax), actifed, muconex verdi. Bu kez kullandım, kullanırken bi daha ağrı olmadı.

Antibiyotik bitince kontrole gittik, artık iki kulağında sağlıklı olduğunu söyledi ama bir gün sonra yine oğlum yanağım acıyo dedi, baktım yine şiş. Ateş yok ama ara ara ağrı oluyor, kucak isteyip, başını dizime koyuyor, dolven rahatlatıyor. Bu neden olabilir, tekrar doktora götüreyim mi?
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35445
Tesekkür: 28943
Puan: 46144
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 10:48
Başından beri Kabakulak... Eğer, KKK aşısını 1 yaşından evvel yaptırdı isen, aşı korumaz...
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 85
Tesekkür: 5
Puan: 9
%100
  Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 13:03
Aşı kartı yanımda değil, hatırlayamıyorum da.  Ben bile anlamıştım böyle olduğunu, bi KBB uzmanı nasıl anlamaz, deli olcam, boşuna antibiyotik verdim oğluma. Götürdüğüm ikinci doktordu, söylediklerini yapmamaya nasıl cesaret edelim hocam, doktor değiliz sonuçta, ya onları dinlemezsek ve sonuç kötü olursa bu yükü nasıl taşırız diye dinliyoruz işte.

Peki bu durumda yapacak bişey varmı? Tehlikeli bir durum sözkonusumu?
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35445
Tesekkür: 28943
Puan: 46144
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 12:37
yapılacak bir şey yok, tedavisi yoktur... Komplikasyonları:1- Kısırlık: En nadir görülenidir, şahsın erişkin yaşta olması ve testislerin tutulmuş ve "koç yumurtası" kadar şişmiş olmaları lazımdır. 2- Kabakulak menenjiti: Daha sık görülen ama zararsız ve kendiliğinden tedavisiz gecen bir durumudur..
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 85
Tesekkür: 5
Puan: 9
%100
  Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 14:17
Merhaba hocam, antibiyotik bittikten sonra dün ve bu sabah (sizin mesajınızdan önce)şişlik devam edince aynı KBB doktoruna yine gittik. Bu sefer ultrason ve hemogram, amilaz, CRP, ASO testlerini istedi.
Ultrason sonucu; "Sol parotis bezi boyutu artmıştır, parakimi heterojen görünümdedir. Parankim içinde milimetrik boyutlu multpl sayıda nodüler hipoekojeniteler izlenmiştir. ayrıca parotis çevresinde 17 x 9 mm ye ulaşan 4-5 adet hipoekoik, korteksi kalınlaşmış reaktif görünümlü lenf bezleri izlenmiştir." diyor.
amilaz 73 U/L normal sınırlar içinde.
WBC > 11 K/uL
Gran % 4,5 normal sınırlar içinde
%G    > 77
HCT    34 (Normal sınır 35-50)
PLT    >427    K/uL (150-390)
PDW   <3,6  10(GSD)  (10-18)

CRP >18,7 mg/L      (0-5)
ASO 152 normal sınırlar içinde.
Bu sonuçlara göre doktor rocephin iğne verdi 1 ampulun 2/3'ü üç gün vurulsun pazartesi yine göreyim dedi.
Bu sonuçlara göre sizin görüşünüz nedir?
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35445
Tesekkür: 28943
Puan: 46144
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 14:31
Kabakulağı en pahalı bir şekilde teşhis etmiş oldu, bravo..... Tamamda, şimdi Rocephin iğne ne oluyor??? Kendi aklınca, sizi kandırıyor... Şişlik inene kadar, sizi her seferinde daha fazla masrafa sokacak... Taaaaaki bıktırana kadar veya şişlik ( yani Kabakulak) kendiliğinden geçene kadar... Aranmayın, oturun oturduğunuz yerde..
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 85
Tesekkür: 5
Puan: 9
%100
  Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 14:44
Hocam , kabakulak ta amilaz yükselmez miydi? Yoksa bizim amilaz başında arttıda artık normale mi döndü? Tongue

Düzenleyen mukadder - 13 Ağu 2010 Saat 14:50
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 35445
Tesekkür: 28943
Puan: 46144
%100
  Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 19:32
Kabakulakta , esas, pankreas tutulursa "amilaz" yükselir.. Komplikasyon belirtisidir ve henüz pankreasla ilgili bulgu yokken istenmeside diğer lüzumsuz masraflardan biridir.
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2011 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.