Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Pastalar, Kekler ve Kurabiyeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Aktif Forum Kullanıcıları Aktif Forum Kullanıcıları RSS: 20 kişilik yaş pasta tarifi?
  Tavsiye Et Tavsiye Et  SSS SSS  Forumu Ara Gelişmiş Arama  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

20 kişilik yaş pasta tarifi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
karadeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 18 Mar 2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 15
Tesekkür: 8
Puan: 16
%100
  Alıntı karadeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 20 kişilik yaş pasta tarifi?
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 22:31
oğlumun doğum günü nedeniyle 20 kişilik çikolatalı pasta tarifine ihtiyacım var
Kritik verenler: TÜBAY, Ayşegül, emre,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 10 Nis 2009
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4765
Tesekkür: 7981
Puan: 16338
%100
  Alıntı TÜBAY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:26
20 kişilikConfusedConfusedConfusedConfusedkolay gelsinBig smileBig smileBig smile
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Kritik verenler: emre, karadeniz, Ayşegül,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
Ayşegül Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))

Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10832
Tesekkür: 11010
Puan: 24651
%100
  Alıntı Ayşegül Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:33
valla canım 20 kişilik tarifi sanıyorum sadece pastanelerden alabilirsin inan bende bilmiyorum kolay gelsin umarım bilen bir arkadaşımız çıkarSmile

Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
Kritik verenler: emre, karadeniz, Kevser,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7597
Tesekkür: 7549
Puan: 12730
%100
  Alıntı duygu07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:46
Sitedeki beğendiğin bir pastadan malzemelerin hepsini iki veya üç ölçü kullanarak 20 kişilik pasta yapabilirsin bence.Wink
Kritik verenler: emre, karadeniz, demet,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4228
Tesekkür: 6420
Puan: 12340
%100
  Alıntı emre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:48
güzelim nette arama yaptım da baya bi tarif var aslında.... denemek gerek tabi ama.....
birde ne kadar büyüklükte iistiyorsun ona göre tarif gerek tabi
bunun gibi mi acabaaEmbarrassed


Kritik verenler: karadeniz,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4228
Tesekkür: 6420
Puan: 12340
%100
  Alıntı emre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:50
eğer öyleyse sana yardımcı oluruz.... yada bu tepsiden 2 adet pasta çıkarsan rahat 20 kişi çıkarırEmbarrassed
Kritik verenler: karadeniz,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
yunahu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 01 Oca 2010
Konum: istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 607
Tesekkür: 1301
Puan: 2716
%100
  Alıntı yunahu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 01:08
ben oğlumun doğum gününde 10 kişilik yapmıştım pasta tarifi kitabından bi ondan bi bundan bakarak birazda malzemeleri çoğaltarak,
fırın tepsilerinin birine kakaolu birine vanilyalı kek yaptım sonra onları ikiye böldüm kenarlarını düzelttim bi siyah bi beyaz yaptım bi kata muz bi kata damla çikolata koydum biraz kalın oldu
üzerlerinide keyfime göre süsledim.
her yiyen bayıldı çok lezzetli olmuştu.
bir fikir sende 3 fırın tepsisi yapıp büyük bir pastaya yapabilirsin.
kolay gelsin valla 20 kişi... Confused
Kritik verenler: karadeniz,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge
hepimiz hilalcigiz:)

Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007
Konum: OZAN
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1959
Tesekkür: 3595
Puan: 7640
%100
  Alıntı bilgeakgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 10:46
 
 
 
 
 
krcpasta1
 
 
Malzemeler (ortalama 25 kişilik)

Sade pandispanya için;

  • 4 Adet (iri) Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı (320 gr.) Şeker
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı (200 gr.) Limon Aromalı Kek Unu
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı (100 gr.) Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su

Kakaolu pandispanya için;

  • 4 Adet (iri) Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı (320 gr.) Şeker
  • 3 Türk Kahvesi Fincanı (150 gr.) Limon Aromalı Kek Unu
  • 2 Yemek Kaşığı (50 gr.) Kakao
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı (100 gr.) Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su

Krema için;

  • 6 Su Bardağı (1200 ml.) Süt
  • 4 Çay Bardağı (300 gr.) Şeker
  • 2 Çay Bardağı Un
  • 4 Tatlı Kaşığı (20 gr.) Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket (Dr.Oetker) Sade Krem Şanti

Ara katları ve üst kaplama için;

  • 2 Su Bardağı Vişne
  • 1 Su Bardağı Ilık Şekerli (1 tatlı kaşığı limon suyu eklenmiş) Su
  • 1 Paket (80 gr.) Bütün Antep Fıstıklı Bitter Çikolata
  • 1 Paket (Dr.Oetker) Kakaolu Krem Şanti
  • 3/4 Su Bardağı Süt (1 su bardağından 1 parmak eksik, krem şanti için)

Yapılışı

Pandispanya;

  • Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları büyükçe bir kaba, akları ise mutlaka cam veya çelik kaseye koymayı, yumurtaların oda sıcaklığına gelmesini beklemeyi, unutmayın.
  • Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. (Kıvam kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde olmalı)
  • Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin çok az daha çırpın.
  • Ayrı bir kaba limon aromalı kek unu eleyin.
  • Sıvı karışıma, unu ekleyin. Mikserin en düşük hızında, unlar kayboluncaya kadar çırpın.
  • Yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın.
  • 30x40 cm. civarında, büyük dikdörtgen bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın, kalıbı mutfak tezgahına hafifçe 1-2 kez vurarak (bu sırada tezgahta bir mutfak havlusu olsun, borcam kırılabilir), kabarcıklar oluşmasını sağlayın.
  • 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  • Fırından çıkardıktan 10-15 dk. sonra, keki borcamdan çıkarın ve ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
  • Kakaolu pandispanyayı da; aynı aşamaları izleyerek (un ve kakaoyu birlikte eleyerek) hazırlayın.

Krema;

  • Krem şanti hariç, tüm malzemeleri, bir tencereye koyun.
  • Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın.
  • Toz halindeki sade krem şantiyi ekleyin, karışım ılınıncaya kadar mikserle (düşük devirde) çırpın.

Pasta;

  • İki pandispanyayı da, 2 eşit parçaya ayırın. İkiye ayırmadan önce, dört kenarındanda az miktar da kesip, şeklinin yanlardan bombe vermeden, düzgün olmasını sağlayın.
  • Kakaolu pandispanyanın, 1.parçasını en alta koyun, ılık şekerli su ile çok az ıslatın. Üzerine kremanın üçte birini yayın.
  • Vişnenin üçte birini ve iri iri kıydığınız çikolatanın üçte birini, kremanın üzerine serpin.
  • Üzerine sade pandispanyanın, 1.parçasını koyun, şekerli su ile ıslatın ve kalan kremanın yarısını yayın.
  • Kremanın üzerine kalan vişnelerin ve çikolatanın yarısını serpin.
  • Üzerine kakaolu pandispanyanın, 2. parçasını koyun, şekerli su ile ıslatın ve kalan kremayı yayın.
  • Kremanın üzerine kalan vişneyi ve çikolatayı serpin.
  • Üzerine sade pandispanyanın 2. parçasını koyun ve şekerli su ile ıslatın.
  • Pastayı, 1 gün buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün, pastanızı, krem şanti ile kaplayıp, süsleyin.
Kritik verenler: demet, yasemin, hülya, oykunaz, karadeniz, emre, Kevser, HaYaL,
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2011 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.