Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
karadeniz
Üye
Kayıt Tarihi: 18 Mar 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
|
Konu: 20 kişilik yaş pasta tarifi? Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 22:31 |
oğlumun doğum günü nedeniyle 20 kişilik çikolatalı pasta tarifine ihtiyacım var
|
|
TÜBAY
Elmas Üye
Kayıt Tarihi: 10 Nis 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4240
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:26 |
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
|
Ayşegül
Moderatör
Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))
Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009
Konum: o şimdi okulda
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9243
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:33 |
valla canım 20 kişilik tarifi sanıyorum sadece pastanelerden alabilirsin inan bende bilmiyorum kolay gelsin umarım bilen bir arkadaşımız çıkar
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
|
duygu07
Elmas Üye
Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007
Konum: Antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:46 |
Sitedeki beğendiğin bir pastadan malzemelerin hepsini iki veya üç ölçü kullanarak 20 kişilik pasta yapabilirsin bence.
|
|
emre
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4077
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:48 |
güzelim nette arama yaptım da baya bi tarif var aslında.... denemek gerek tabi ama..... birde ne kadar büyüklükte iistiyorsun ona göre tarif gerek tabi bunun gibi mi acabaa
|
|
|
emre
Altın Üye
Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4077
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 23:50 |
eğer öyleyse sana yardımcı oluruz.... yada bu tepsiden 2 adet pasta çıkarsan rahat 20 kişi çıkarır
|
|
|
yunahu
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 01 Oca 2010
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 575
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 01:08 |
ben oğlumun doğum gününde 10 kişilik yapmıştım pasta tarifi kitabından bi ondan bi bundan bakarak birazda malzemeleri çoğaltarak, fırın tepsilerinin birine kakaolu birine vanilyalı kek yaptım sonra onları ikiye böldüm kenarlarını düzelttim bi siyah bi beyaz yaptım bi kata muz bi kata damla çikolata koydum biraz kalın oldu üzerlerinide keyfime göre süsledim. her yiyen bayıldı çok lezzetli olmuştu. bir fikir sende 3 fırın tepsisi yapıp büyük bir pastaya yapabilirsin. kolay gelsin valla 20 kişi...
|
|
|
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2007
Konum: OZAN
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1971
|
Gönderim Zamanı: 07 Eki 2010 Saat 10:46 |
Malzemeler (ortalama 25 kişilik)
Sade pandispanya için;
- 4 Adet (iri) Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı (320 gr.) Şeker
- 4 Türk Kahvesi Fincanı (200 gr.) Limon Aromalı Kek Unu
- 1 Türk Kahvesi Fincanı (100 gr.) Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
Kakaolu pandispanya için;
- 4 Adet (iri) Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı (320 gr.) Şeker
- 3 Türk Kahvesi Fincanı (150 gr.) Limon Aromalı Kek Unu
- 2 Yemek Kaşığı (50 gr.) Kakao
- 1 Türk Kahvesi Fincanı (100 gr.) Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
Krema için;
- 6 Su Bardağı (1200 ml.) Süt
- 4 Çay Bardağı (300 gr.) Şeker
- 2 Çay Bardağı Un
- 4 Tatlı Kaşığı (20 gr.) Mısır Nişastası
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Paket (Dr.Oetker) Sade Krem Şanti
Ara katları ve üst kaplama için;
- 2 Su Bardağı Vişne
- 1 Su Bardağı Ilık Şekerli (1 tatlı kaşığı limon suyu eklenmiş) Su
- 1 Paket (80 gr.) Bütün Antep Fıstıklı Bitter Çikolata
- 1 Paket (Dr.Oetker) Kakaolu Krem Şanti
- 3/4 Su Bardağı Süt (1 su bardağından 1 parmak eksik, krem şanti için)
Yapılışı
Pandispanya;
- Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Sarıları büyükçe bir kaba, akları ise mutlaka cam veya çelik kaseye koymayı, yumurtaların oda sıcaklığına gelmesini beklemeyi, unutmayın.
- Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. (Kıvam kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde olmalı)
- Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyin çok az daha çırpın.
- Ayrı bir kaba limon aromalı kek unu eleyin.
- Sıvı karışıma, unu ekleyin. Mikserin en düşük hızında, unlar kayboluncaya kadar çırpın.
- Yumurta aklarını, karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile nazikçe, yumurta aklarını fazla söndürmeden karıştırın.
- 30x40 cm. civarında, büyük dikdörtgen bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı kaba boşaltın, kalıbı mutfak tezgahına hafifçe 1-2 kez vurarak (bu sırada tezgahta bir mutfak havlusu olsun, borcam kırılabilir), kabarcıklar oluşmasını sağlayın.
- 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Fırından çıkardıktan 10-15 dk. sonra, keki borcamdan çıkarın ve ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Kakaolu pandispanyayı da; aynı aşamaları izleyerek (un ve kakaoyu birlikte eleyerek) hazırlayın.
Krema;
- Krem şanti hariç, tüm malzemeleri, bir tencereye koyun.
- Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın.
- Toz halindeki sade krem şantiyi ekleyin, karışım ılınıncaya kadar mikserle (düşük devirde) çırpın.
Pasta;
- İki pandispanyayı da, 2 eşit parçaya ayırın. İkiye ayırmadan önce, dört kenarındanda az miktar da kesip, şeklinin yanlardan bombe vermeden, düzgün olmasını sağlayın.
- Kakaolu pandispanyanın, 1.parçasını en alta koyun, ılık şekerli su ile çok az ıslatın. Üzerine kremanın üçte birini yayın.
- Vişnenin üçte birini ve iri iri kıydığınız çikolatanın üçte birini, kremanın üzerine serpin.
- Üzerine sade pandispanyanın, 1.parçasını koyun, şekerli su ile ıslatın ve kalan kremanın yarısını yayın.
- Kremanın üzerine kalan vişnelerin ve çikolatanın yarısını serpin.
- Üzerine kakaolu pandispanyanın, 2. parçasını koyun, şekerli su ile ıslatın ve kalan kremayı yayın.
- Kremanın üzerine kalan vişneyi ve çikolatayı serpin.
- Üzerine sade pandispanyanın 2. parçasını koyun ve şekerli su ile ıslatın.
- Pastayı, 1 gün buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün, pastanızı, krem şanti ile kaplayıp, süsleyin.
|
|
|